Sok az utas? Majd csökkenni fog!Sok az utas? Majd csökkenni fog!

A BKV Zrt. közlekedési szakemberei, valamint az egyes kerületek polgármesterei augusztusban folyamatosan bemutatják az egyes kerületeket érintő változásokat, a mai napon a XV. kerületben mutatta be a BKV Zrt. az aktuális változásokat.

 Sok az utas? Majd csökkenni fog!Sok az utas? Majd csökkenni fog!

A BKV Zrt. közlekedési szakemberei, valamint az egyes kerületek polgármesterei augusztusban folyamatosan bemutatják az egyes kerületeket érintő változásokat, a mai napon a XV. kerületben mutatta be a BKV Zrt. az aktuális változásokat.

Évek óta nem volt ekkora változás a fővárosi közösségi közlekedésben, mint az augusztus végétől életbelépő új menetrend. Sok járat új számozást kap, néhánynak az útvonala, legtöbbnek pedig a menetrendje is megváltozik. A BKV minden utasát arra kéri, hogy időben tájékozódjon a változásokról, hogy a megállókban már senkit ne érhessen meglepetés.

A XV. kerületet érintő főbb paraméterkönyvvel kapcsolatos változásokat röviden összefoglaljuk. A Pólus-busz új jelzése 273E. Menetrendje kissé módosul. A 73-as autóbusz új száma 173-as. Késő este 15 helyett 20 percenként jár. A gyors 173-as autóbusz új száma 173E. A reggeli csúcsidőben sűrűbben közlekedik valamint, késő este is jár 20 percenként. A 24-es autóbusz új száma 124-es. Útvonala módosul, Rákospalotán a Rákos út és a Közvágóhíd utca között a Szőcs Áron utca – Deák utca – Fő út – Sződliget utca – Károlyi Sándor út útvonalon közlekedik. Menetrendje kissé módosul. Délután ritkábban 12 helyett 15 percenként jár.

A 25-ös jelzésű busz helyett az 5-ös autóbusz közlekedik. Meghosszabbított útvonalon, a Pasaréti térről Rákospalota, Kossuth utcáig közlekedik. Az Erzsébet hídtól a Rákóczi úton halad a Keleti pályaudvarig, majd a mai 67V vonalán a Mézeskalács térig, onnan pedig a mai 25-öshöz hasonló útvonalon, a Rákos út érintésével éri el Rákospalotát, a 104-es végállomását. A gyors 25-ös autóbusz új jelzése 225-ös lesz. Mindkét irányba új megállókat kap. Továbbra is csak csúcsidőszakban jár, reggel 10, délután 15 percenként. A gyors 25A új száma 25-ös. Útvonala Rákospalotán kis mértékben módosul, a Rákos út helyett az Eötvös utcában közlekedik, a megszűnő fekete 25-ös miatt. Alapjárat, minden megállóban megáll. Teljes üzemidőben közlekedik, nem csak csúcsidőszakokban. Napközben 10, hétvégén 15 percenként indul.

A 70-es autóbusz új száma 125-ös. Menetrendje kissé módosul, délután ritkábban, 12 helyett 15 percenként jár. A gyors 170-es autóbusz új száma 170-es. Szombaton délután és vasárnap is közlekedik, egész nap 20 percenként. Munkanap napközben 30 helyett 20 percenként jár. A 96-os busz két járatra válik szét. Az új 96-os és az új 296-os buszok Újpalotától a Fóti útig a 96-os régi útvonalán haladnak. Onnan a 96-os Újpestre áttérve a Szilágyi utcán át éri el Rákospalota – Újpest vasútállomást, majd a megszűnő 47-es autóbuszt pótolva közlekedik a Váci úthoz, a Fóti úti hurokba. A 296-os busz a Fóti útról az Iglói utcán és a Sporttelep utcán keresztül Káposztásmegyer, Szilas-patak végállomásig megy. A 96-os és a 296-os járatok egész nap összehangoltan felváltva közlekednek.

A gyors 96-os autóbusz új száma 196-os. Napközben 15, este 20, hétvégén 15 percenként közlekedik, összehangolva betétjáratának (196A) a menetrendjével. A gyors 96A autóbusz új száma 196A. Napközben, este és hétvégén is közlekedik Újpest Városkapuig, minden időszakban összehangoltan a 196-os alapjárattal. A 196A napközben 15, este 20, hétvégén15 percenként közlekedik. Az Auchanig közlekedő járatok a 104-es, a ma is létező reggeli és esti székesdűlői betétjáratok pedig a 104A jelzést kapják.

A 277-es busz délután 12 helyett 15, szombat délután és vasárnap 15 helyett 20 percenként jár. A 231-es autóbusz útvonala és megállói nem változnak, de rákospalotai végállomása Rákospalota, Széchenyi tér lesz (a régi Epres sor megálló). Menetrendje kissé módosul. A 130-as busz a Fogarasi úton is minden megállóban megáll. Csuklós helyett szóló autóbusszal közlekedik, sűrítve, a reggeli csúcsidőben 8-9, délután 12 percenként. A 67V jelzésű autóbusz megszűnik, helyette az 5-ös autóbusz közlekedik.

A 175-ös jelzésű busz reggel 15 helyett 20 percenként, az új 174-essel összehangoltan közlekedik. A 62-es villamos útvonala a Mázsa tértől (Liget tértől) a Kőbányai úton és a Népszínház utcán át a 28-as vonalán a Blaha Lujza térig hosszabbodik. Betétjárat közlekedik 62A jelzéssel a régi 62-es útvonalán. A 62-es csak csúcsidőben közlekedik. Csúcsidőn kívül csak a 62A jár, amely munkanap este is közlekedik, 23.00 óráig. A 12-es villamos szombat délelőtt 15, szombat délután és vasárnap 20 percenként jár.

A Társaság mindent megtesz a zökkenőmentes átállás érdekében, azonban az átállás napjai körül hosszabb-rövidebb ideig tartó nehézségek, problémák alakulhatnak ki, ezért kérjük a budapestiek, a fővárosban utazók türelmét, megértését!

. A BKV Zrt. közlekedési szakemberei, valamint az egyes kerületek polgármesterei egy hónapon keresztül folyamatosan bemutatják az egyes kerületeket érintő változásokat, de sajtóhirdetésekből és szórólapokból is tájékozódhatunk a változásokról.

Évek óta nem volt ekkora változás a fővárosi közösségi közlekedésben, mint az augusztus végétől életbelépő új menetrend. Sok járat új számozást kap, néhánynak az útvonala megváltozik, a legtöbbnek pedig a menetrendje is megváltozik.

http://www.bkv.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük