2022.05.22.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Gartner a biztonsági információ- és eseménykezelés piacvezetői közé sorolta a Novellt

4 min read
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51763"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image15_8.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="23" /></a></span>A Gartner, Inc. 2011-es Magic Quadrant jelentése, a Novell® Sentinel<sup>TM</sup> és Novell Sentinel Log Manager termékek értékelése alapján, a biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM) vezetői közé sorolta a Novellt.<a name="_ftnref1" href="#_ftn1" title="_ftnref1">[1]</a> A Gartner által elismert termékekkel a szervezetek egyszerűbben teljesíthetik a megfelelőségi követelményeket, és nagyobb biztonsággal kezelhetik a kockázatokat.

A Gartner, Inc. 2011-es Magic Quadrant jelentése, a Novell® SentinelTM és Novell Sentinel Log Manager termékek értékelése alapján, a biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM) vezetői közé sorolta a Novellt.[1] A Gartner által elismert termékekkel a szervezetek egyszerűbben teljesíthetik a megfelelőségi követelményeket, és nagyobb biztonsággal kezelhetik a kockázatokat.

A Gartner, Inc. 2011-es Magic Quadrant jelentése, a Novell® SentinelTM és Novell Sentinel Log Manager termékek értékelése alapján, a biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM) vezetői közé sorolta a Novellt.[1] A Gartner által elismert termékekkel a szervezetek egyszerűbben teljesíthetik a megfelelőségi követelményeket, és nagyobb biztonsággal kezelhetik a kockázatokat.

A Gartner által készített Magic Quadrant elemzés a biztonsági információ- és eseménykezelés piacát mérte fel, a szállítókat elsősorban a jövőkép teljessége és a megvalósítási képesség alapján vizsgálta.

„A SIEM megoldások piacát az határozza meg, hogy az ügyfeleknek szükségük van a belső és külső fenyegetések kezeléséhez kapcsolódó biztonsági események adatainak valós idejű elemzésére. A szabályozások és a hatósági vizsgálatok felé történő megfelelés pedig olyan megoldásokat igényel, amelyek elvégzik a naplóadatok gyűjtését, tárolását, elemzését, illetve az ezekre alapuló jelentések elkészítését" – nyilatkozta Mark Nicolett és Kelly M. Kavanagh, a Gartner, Inc. elemzői.

„Örömmel tölt el bennünket, hogy a Novell Sentinel és Novell Sentinel Log Manager termékeknek köszönhetően vezető helyre sorolt bennünket a Gartner a biztonsági információ- és eseménykezelés területén. Ezek a termékek egyedi módon közelítik meg a piaci igényeket, ezáltal biztosítják, hogy ügyfeleink átgondoltabb döntésekkel növeljék általános biztonsági szintjüket, és csökkentsék a különféle megfelelőségi folyamatok költségét" – mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Sentinel terméket a Novell a biztonsági előírások és a megfelelési szabályok betartásának hatékony követésére és ellenőrzésére fejlesztette ki. A kézzel végzett megfigyelés és kockázatelemzés már kis számú megfigyelt eszköz esetén is óriási teher, a Sentinel automatizálási képességeinek segítségével azonban akár több ezer szerver, hálózati eszköz, vagy szoftvertermék is hatékonyan megfigyelhető. A Novell Sentinel egységesíti, korrelálja, elemzi a naplóadatokat és a biztonsági eseményeket, intuitív grafikus felületén valós időben frissülő grafikonok segítségével áttekintést nyújt az IT szakemberek számára a hálózaton zajló folyamatokról. Anomáliák észlelése esetén szabályokban rögzített, azonnali lépéseket tesz azok elhárítására, miközben igyekszik automatikusan kiszűrni a téves riasztásokat. Beépített riportkészítési funkcióival bármely időpillanatban bizonyíthatóvá teszi a PCI, HIPAA, SOX, és más előírásoknak való megfelelést.

A Sentinel Log Manager könnyen telepíthető naplókezelési eszköz, amely átláthatóbbá teszi az informatikai infrastruktúrához kapcsolódó tevékenységeket, egyszerűen üzembe helyezhető még nagymértékben széttagolt informatikai környezet esetén is. A Novell professzionális naplókezelési megoldása lehetővé teszi, hogy a különböző szerverek és hálózati eszközök által generált nagy mennyiségű, eltérő formátumú naplófájlt hatékonyan tárolja és elemezze. A naplóadatok könnyen és gyorsan visszakereshetők, így a kritikus eseményekről rövid időn belül kellő mennyiségű hasznos információ állhat rendelkezésre, a beépített riportkészítési képesség pedig segítséget nyújt az áttekintéshez és az előírásoknak való megfeleléshez.

A Magic Quadrant a Gartner, Inc. által 2011-ben bejegyzett védjegy, felhasználása engedéllyel történik. A Magic Quadrant egy adott időszakra vonatkozó piaci elemzés grafikus megjelenítése, amely megmutatja, hogy a szállítók a Gartner elemzése szerint mennyire felelnek meg a Gartner által meghatározott piaci feltételeknek. A Gartner nem alkot értékítéletet a Magic Quadrant elemzésben megjelenő szállítókról, termékekről vagy szolgáltatásokról, és nem tanácsolja a technológia felhasználóinak, hogy csak a „Leaders", azaz vezető kategória szállítóit válasszák. A Magic Quadrant kizárólag kutatási célokat szolgál, nem a döntéshozatalt. A Gartner elhárít a kutatást érintő minden közvetett vagy közvetlen garanciális igényt, beleértve az értékesítési lehetőségekkel, vagy egy meghatározott célra történő felhasználással kapcsolatos igényeket is.

http://www.novell.com/hungary/pdf/flyerek/biztonsag/Novell_Sentinel_flyer_hu.pdfhttp://www.novell.com/products/sentinel-log-manager/ 


[1]Gartner "Magic Quadrant jelentése a biztonsági információ- és eseménykezelésről" – Mark Nicolett, és Kelly M. Kavanagh elemzése, 2011. május 12.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.