2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Groupama megveti a lábát Romániában – A BT Asigurari felvásárlásával erősít a francia biztosító a régióban

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/6542"><img class="image thumbnail" src="/files/images/romania.thumbnail.jpg" border="0" alt="Románia" title="Románia" width="100" height="74" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Románia</strong></span></span> <p>A francia Groupama Csoport megvásárolta a román BT Asigurari biztosítótársaságot a Banca Transilvaniától. A BT Asigurari 2006-ban 60 millió eurós díjbevételt ért el, a piaci részesedése 4%.</p><p>

 romániaRománia

A francia Groupama Csoport megvásárolta a román BT Asigurari biztosítótársaságot a Banca Transilvaniától. A BT Asigurari 2006-ban 60 millió eurós díjbevételt ért el, a piaci részesedése 4%.

 romániaRománia

A francia Groupama Csoport megvásárolta a román BT Asigurari biztosítótársaságot a Banca Transilvaniától. A BT Asigurari 2006-ban 60 millió eurós díjbevételt ért el, a piaci részesedése 4%.

 

Ezzel az eredménnyel a társaság a nem-életbiztosítási ágazatban kilencedik, az életbiztosításiban pedig a tizenkettedik biztosító Romániában. A Groupama stratégiai fejlesztési terveivel összhangban a romániai akvizíció célja, hogy a francia biztosító vezető piaci szereplőjévé emelkedjen a pán-európai biztosítótársaságok között.

A 21 millió lakosú Románia az erős gazdasági növekedésnek és a biztosítási termékek alacsony penetrációjának köszönhetően kiemelkedő lehetőségeket nyújt a szektor számára, mely 2006-ban mindössze 1,7%-át képviselte a nemzeti GDP-nek (ebből 0,3% az életbiztosítások aránya), egy főre eső 75 eurós díjbevétellel.

2007 első félévében a BT Asigurari közel 40 millió eurós bevételt könyvelhetett el, ami 40%-kal több, mint amennyit a tavalyi év azonos időszakában realizáltak. 2004 és 2006 között a cég 162%-os növekedést ért el, miközben ebben a periódusban a teljes piac növekedése csak 54%-os volt. A BT Asigurari Románia második legnagyobb disztribúciós hálózatával rendelkezik, országszerte több mint 270 képviselete és fiókja van, és a hálózat dinamikusan növekszik tovább.

A Groupama Csoport Közép-Európában eddig csak Magyarországon volt jelen a Groupama Biztosító Zrt.-vel, amely főként a gépjármű-biztosítás, lakásbiztosítás és életbiztosítás területén működik aktívan. A romániai akvizíció a francia anyacég stratégiai fejlesztési tervével összhangban történt: a biztosító további felvásárlási lehetőségeket keres Közép-, Kelet- és Dél-Európában. A romániai tranzakció részeként a Groupama egy exkluzív bankbiztosítási megállapodást is kötött nem-életbiztosítási termékekre Románia ötödik legnagyobb bankjával, a Banca Transilvaniával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.