2022.június.27. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A gyártó Magyarországon is bemutatta új térmékét a Persil aktív mosótablettát

7 perc olvasás
<!--[if !mso]> <style> v\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/52552"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Persil%20Tabs%20color%2015WLppp.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>2011. július 26-án ismertette a Henkel cég új termékét,  a <em>Persil aktív mosótablettát,</em> amely a gyártó szerint a Persil mosószerek mosóhatását tömörítve,  tabletta formájában nyújtja.

persil%20tabs%20color%2015wlppp.thumbnail2011. július 26-án ismertette a Henkel cég új termékét,  a Persil aktív mosótablettát, amely a gyártó szerint a Persil mosószerek mosóhatását tömörítve,  tabletta formájában nyújtja.

persil%20tabs%20color%2015wlppp.thumbnail2011. július 26-án ismertette a Henkel cég új termékét,  a Persil aktív mosótablettát, amely a gyártó szerint a Persil mosószerek mosóhatását tömörítve,  tabletta formájában nyújtja.

 A Persil aktív tabletták sűrítve tartalmazzák a mosóhatáshoz szükséges anyagot, porból vannak összetömörítve, de a mosóporoktól eltérően, kibontáskor nem porzanak, így allergiát nem okoznak.  A Henkel szerint a tabletta formájú, előre adagolt, koncentrált mosószer kimagasló hatékonysággal távolítja el a foltokat.  Az optimális teljesítmény érdekében a tabletták hatóanyaga a korábbi szereknél hamarabb, már a mosási ciklus kezdetétől kifejti hatását, a feloldódás már 30 másodperc alatt lezajlik.  Hatékony összetevőket (enzimeket) és un. felületaktív anyagokat [1.] tartalmaznak, a nagy teljesítményű enzimek kis koncentrációban és alacsony hőmérsékleten is (15-20 °C)hatásosan távolítják el a fehérje, keményítő és cukor alapú szennyeződéseket, a detergensek csökkentik a víz felületi feszültségét, habzást indítanak, könnyen eltávolítják a kis molekulájú szennyeződéseket a textiliákból.

 A  gyártó szerint az összetevők a folt kíméletes eltávolításakor nem roncsolják a textília szálait.

Néhány az alkalmazott enzimek közül:

proteázok  a fehérje típusú szennyeződésekre (tojás, tej, vér, húslé, gyümölcs),

-amiláz  a keményítő eltávolítására (tészta, burgonya, bébiétel, csokoládé, fagylalt),

celluláz  az agyag és korom szennyeződések tisztítására, a felbolyhosodott mikro-szálak eltávolítására (farmer-anyagok koptatására is használják), a ruha puha tapintására, színének védelmére.

A fehér ruhák mosásához való, kék-fehér színű, univerzális tabletta  fehérítőszer-összetevője olyan makacs foltokkal is megbirkózik mint a tea, áfonyalé, kávé és fű, márpedig az ilyen szennyeződések minden háztartásban  gondot okoznak a mosásnál.  A tablettákban lévő szürkülésgátló adalék megakadályozza a szürke fátyol kialakulását a ruhán, s kiemeli a textília fehérségét. A színes ruhákhoz való rózsaszín-fehér tabletta nem tartalmaz fehérítő szert,  színélénkítő hatóanyaga a ruhák színének hosszú-távú megőrzését segíti.

Próbamosások során megállapították, a Persil aktív tabletták kiváló mosóhatása megegyezik a Persil mosóporok generációk által (több mint száz éve) megtapasztalt minőségével.  A színes és az „univerzális" változatban is kapható tabletták révén megszűnhet a mosópor-méricskélés, marad a tisztaság és a kényelem. A tömör, préselt kivitelnek köszönhetően a csomagolási hulladék mennyisége is csökken, a Persil aktív tablettákat kisalakú, könnyű  karton-dobozba csomagolják, amelynek teteje visszazárható, hátoldalán pedig piktogramok segítik a felhasználót. 

A fóliában kettesével csomagolt adagok vannak, felszakítása után két tablettát kell behelyezni a mosógép adagoló fiókjába,  a tabletták a beömlő vízben azonnal feloldódnak, így maximális mosóhatás érhető el.  Keményebb víz, vagy makacs foltok esetén több tabletta használandó, az útmutató szerint. A színes, ill. fehér ruhákhoz ajánlott kétféle Persil aktív tabletta háromféle csomagolásban (15,  32 vagy 47 mosáshoz elegendő mennyiségben) kapható, a háztartások igényének megfelelően.

A tájékoztatón a Henkel Magyarország mosószerek, fertőtlenítő- és tisztítószerek ágazatának vezetője megfogalmazta, a Henkelnél a vevők, a saját munkatársak és a pénzügyi teljesítmény mellett nagyon fontosnak tartják az általános értelemben vett fenntartható fejlődést is.  A Henkel volt az első vállalat, amely mérhető célokat határozott meg a fenntartható fejlődés megtartása érdekében. A vonatkozó területek;  a víz-, és energia-takarékosság, a hulladékanyagok lecsökkentése,  a szociális érzékenység, az üzemi balesetek csökkentése.

A termékek fejlesztése és piacra vitele során ezekhez igazodnak, sikerrel.

A mosószerek fejlesztése a mosó-hatékonyság növelésére irányul, ebben az elmúlt néhány év során sikerült előre lépni, a mosáshoz szükséges energia csökkentése mellett, együttműködésben a a Bosch és a Siemens mosógép-gyártókkal. A mosógépek fejlesztése során szerzett sok évtizedes tapasztalataik alapján a Bosch és a Siemens a Persilt ajánlja a legjobb mosási eredmény elérésére. 

A három gyártó azonos módon gondolkodik a kifogástalan minőségre való törekvésben és a környezettudatosságra való irányultságában:  a legmodernebb víz- és energiamegtakarító rendszerekkel ellátott Bosch és Siemens mosógépek jól illeszkednek a mosási hatékonyságot biztosító Persil termékekhez. 

A Henkel most bevezetett új termékét is a Bosch ajánlásával forgalmazzák, a három gyártó egyesítette erőit az új Persil aktív tabletták kifejlesztése során is.

A Henkelnek a fenntartható fejlődés területén elért eredmények évről-évre szakmai díjak elnyerésében is kifejezésre jutnak. A fentiek jegyében fogalmazódott meg; segítse a cég egymáshoz közelíteni a fogyasztókat és a  természetvédelmet. A sok természeti értékkel bíró, természetvédelmi pályázatokat nyert Pilis Parkerdőt évente nagyszámú kiránduló keresi fel Budapestről és környékéről, támogatására, faállományának növelésére  a Henkel és a Tesco  közös tavaszi Persil akciót indított; május közepétől a Tesco áruházakban eladott minden egyes Persil Pure&Natural  termék utáni a bevétel egy-egy facsemetével gazdagította Magyarország erdősítését, azaz, a Persil mosószerek vásárlásával a vásárlók is hozzájárulhattak a fák számának hazai növeléséhez.

A május 13. és 26. között zajló akció eredménye felülmúlta a várakozásokat:  4.486  termék után befolyt bevétel járult hozzá, hogy a  Persil 4.486 facsemetét adományozhasson a Pilisi Parkerdőnek, ahol azokat a téli viharkárokban megtépázott  erdőrészekben ültették el, az Árpád kilátó közelében.  

A Tesco megjelent képviselője is megerősítette cégének a természet védelmében való érdekeltségét;  tartani kívánják korábbi vállalásukat, mely szerint 2006-hoz képest 2020-ra világviszonylatban felére csökkentik a vállalat működése közben keletkezett káros anyagok kibocsátását.  Magyarországon is működik már olyan áruházuk, (Dunakeszin és Szolnokon) amely ezt a célt meg is haladta.

Minden hűtőpultot ajtóval láttak el, így 20-30%-os energia-megtakarítást értek el. A bevásárló szatyrokat fizetőssé tették, így a bevezetés évében 300 millió helyett csak 160 millió darab Tesco reklámtáskát használtak fel a vásárlók, enyhítve a környezet terhelésén.  Akciót indítottak a műanyag palackok és alumínium dobozok visszavásárlására, ennek sikeréhez a magyar szabadalmú automata visszavételi fal is hozzájárul, ahol a nyílásba beillesztett hulladék ellenében beváltható, levásárolható nyugtát kapunk.

www.henkel.hu

[1.] http://hu.wikipedia.org/wiki/Fel%C3%BCleti_fesz%C3%BClts%C3%A9g

http://www.mokkka.hu/drupal/keptar/4359

www.parkerdo.hu

 

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.