2022.október.03. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A jelölő cédula ügy: Feljelentést tett az MDF a rendőrségen

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/12223"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mdf.jpg" border="0" alt="www.mdf.hu" title="www.mdf.hu" width="80" height="97" /></a><span style="width: 78px" class="caption"><strong><a href="http://www.mdf.hu/">www.mdf.hu</a> </strong></span></span>Feljelentést tett az MDF ismeretlen tettes ellen a szavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a IX. kerületi rendőrkapitányságon - közölte Herényi Károly, a párt frakcióvezetője hétfőn Budapesten.<br /><td> </td> 

www.mdf.huwww.mdf.hu Feljelentést tett az MDF ismeretlen tettes ellen a szavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a IX. kerületi rendőrkapitányságon – közölte Herényi Károly, a párt frakcióvezetője hétfőn Budapesten.

 

 

www.mdf.huwww.mdf.hu Feljelentést tett az MDF ismeretlen tettes ellen a szavazás rendje elleni bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a IX. kerületi rendőrkapitányságon – közölte Herényi Károly, a párt frakcióvezetője hétfőn Budapesten.

 

  

Dézsi Mihály, az MDF IX. kerületi jelöltje elmondta, hogy fellebbeznek a választási bizottság elsőfokú határozata ellen is, melynek értelmében a januári ferencvárosi időközi országgyűlési választáson nem indulhat az MDF, a MIÉP és Magyar Szociális Zöld Párt jelöltje.

A többi között arra a kérdésre is választ keresnek, hogy miért csak ezen három párt ajánlószelvényeit vizsgálták – tette hozzá.

A volt rendőrségi szóvivő kifejtette, hogy választ szeretnének kapni arra, hogyan zajlott az ajánlószelvények elszállítása, vagy hogy készült-e átadás-átvételről jegyzőkönyv. Ha nem, akkor "elgondolkodtató" az eljárás lefolytatása és eredménye is – tette hozzá.

Dézsi Mihály közölte: amint lezárul a hatósági vizsgálat, polgári peres eljárást fog indítani becsületének megsértése miatt.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy csak akkor indulhat a választásokon, ha a másodfokú hatóság a körülményeket figyelembe véve erre engedélyt ad.

Az ajánlószelvények valódiságának ellenőrzéséről szólva Dézsi Mihály úgy fogalmazott, hogy a pártok nem tudják ellenőrizni, hogy az megadott adatok valósak-e, ezért belső vizsgálat elrendelését sem tartja szükségesnek.

Hozzátette, hogy információi szerint "ránézésre" nem lehetett megállapítani, hogy hamisak a szelvények, mert ugyanolyan súlyú papírból készültek, csak a fény felé fordítva voltak jobban áttetszőek, mint az eredetiek.

A ferencvárosi országgyűlési egyéni választókerületi bizottság hétfői ülésén derült ki, hogy több mint 2.200 hamis, nem az Állami Nyomdában készült ajánlószelvényt találtak az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt (MSZZP) által leadott szelvények között. A tömeges hamisítás miatt – a vizsgálatra leadott ajánlószelvények több mint 70 százaléka hamisnak bizonyult – a három párt nem indulhat a választáson; a hat induló szelvényeit a nyomda nem vizsgálta.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.