Az Interoute, Európa legnagyobb újgenerációs hálózatának tulajdonosa és üzemeltetője bejelentette, hogy 2008. negyedik negyedévét a tavalyi év hasonló időszakához képest 31 millió euróval pozitívabb, 25 millió eurót meghaladó adózás előtti eredménnyel zárta.

 

 

Az Interoute, Európa legnagyobb újgenerációs hálózatának tulajdonosa és üzemeltetője bejelentette, hogy 2008. negyedik negyedévét a tavalyi év hasonló időszakához képest 31 millió euróval pozitívabb, 25 millió eurót meghaladó adózás előtti eredménnyel zárta.

 

A cég, amely 2003 óta innovatív újgenerációs szolgáltatásokat kínál az európai vállalati és nagykereskedelmi piacon, az elmúlt öt negyedév mindegyikében javított adózás előtti eredményén. 2008-as összbevétele 31,4%-kal haladja meg az előző évit, és összesen 247 millió eurót tesz ki. Forgalmának több mint fele az európai eladásokból származik, növekedése azonban elsősorban a szélessávú kapcsolatok iránti globális keresletnek köszönhető.

Az Interoute hazai leányvállalata még a globális eredményeket is felülmúlta, hiszen a 2007-es 1,949 millió eurót 52,3%-kal túlszárnyalva 2,969 millió eurós bevételről számolhatott be. A magyarországi növekedéshez nagymértékben hozzájárult a nagykereskedelmi partnerekkel meglévő üzleti kapcsolatok folyamatos bővülése mellett az a tény is, hogy a vállalat sikeresen kezdte meg a nagyvállalati ügyfelek számára biztosított szolgáltatások értékesítését a hazai piacon.

Újgenerációs üzleti modelljének köszönhetően hálózatában nem elavult technológiákat alkalmaz, ezért egyrészt üzemeltetési költségei csupán 9%-kal emelkedtek 2008-ban, másrészt pedig gyorsan és további költségek nélkül képes szolgáltatási portfolióját bővíteni száloptikás hálózatán keresztül. Az Interoute-é Európa legnagyobb magántulajdonában lévő IP-hálózata, amely a vállalatok számára lehetővé teszi alkalmazásaik és adataik biztonságos tárolását, így az IT erőforrások bárhonnan és bármikor elérhetővé válnak. Az Interoute szolgáltatásai, mint az Interoute One néven ismert vállalati VoIP-rendszer, illetve disztribúciós és hosting platformjai a XXI. századi, elsősorban a média, a zeneipar vagy a játékipar területén működő nagyvállalatok igényeire vannak szabva.

Gareth Williams, az Interoute ügyvezető igazgatója elmondta: "A száloptika utóbbi időkben mutatott térnyerése jelentősen hozzájárult árbevétel-növekedésünkhöz. Főleg olyan cégek érdeklődnek iránta, amelyek fejlett, növekvőben levő technológiákat alkalmaznak és tovább kívánják bővíteni globális szolgáltatásaikat. Adatközpontjainkat úgy terveztük, hogy rugalmas és könnyen skálázható hálózati szolgáltatásokat nyújtsanak – akár 60 Gbps-nyi kapacitást is képesek vagyunk biztosítani mindössze néhány nap alatt. A hálózati skálázhatóság pedig döntő fontosságú az olyan vállalatok számára, amelyek ‘on-demand' jellegű SaaS-megoldásokkal vagy virtualizációs technológiákkal foglalkoznak. Míg a többi telekommunikációs szolgáltató a rájuk hagyatékozott hálózatok korszerűsítésének pénzügyi terhével küzd, mi száloptikás megoldásainkra fókuszálunk." – fejezte be Williams.

Az Interoute Európa leggyorsabban fejlődő távközlési szolgáltatója, valamint Európa legfejlettebb és legsűrűbben átszőtt, 57000 km hosszú hang- és adathálózatának tulajdonosa 59 adatközponttal rendelkezik. Teljeskörű szolgáltatást nyújtó új generációs hálózata több mint 13000 ügyfelet szolgál ki a kiskereskedelemtől a pénzügyi szektorig, közöttük megtalálhatjuk Európa e területeken legfontosabb vállalatait csakúgy, mint Észak-Amerika, Dél- és Kelet-Ázsia legnagyobb szolgáltatóit, kormányokat, egyetemeket és kutatóközpontokat. Ezek a szervezetek az Interoute-ot találták az ideális partnernek tartalmaik tárolására, nagykereskedelmi tranzitszolgáltatások igénybevételére, nagyvállalati hálózatokhoz való hozzáférés kialakítására vagy új szolgáltatások létrehozására. Európában, Észak-Amerikában és Dubaiban található irodáin keresztül az Interoute birtokosa és üzemeltetője Európa legnagyobb üzleti központjaiban található sűrűn összekapcsolt városi hálózatoknak. Több mint 1 milliárd euró értékű e-kereskedelmi tranzakció folyik át adatközpontjain minden nap, így az Interoute kulcsfontosságú része Európa digitális ellátási láncának.

Az Interoute európai hálózata 93 várost és 24 országot köt össze, 59 adatközpontjának összesített alapterülete 86 700 négyzetméter. Az Interoute tovább folytatja az európai kontinenst, Észak-Amerikát és a Közel-Keletet összekapcsoló kommunikációs híd építését és üzemeltetését. Ennek egyik eleme egy 300 km hosszú, tenger alatti száloptikás kábel lefektetése a szicíliai Mazara del Vallo-nál, amely Máltát köti össze Olaszországgal és Európa többi részével.

 http://www.interoute.co.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük