2022.augusztus.18. csütörtök.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A magyar NYÍRSÉGVÍZ a fődíjas a Közép- és Kelet-európai minőségi díj pályázaton

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21225"><img class="image thumbnail" src="/files/images/6_1_0_0.thumbnail.jpg" border="0" width="98" height="100" /></a></span>A Nyíregyháza és térsége vízellátását, valamint szennyvízelvezetését és -tisztítását működtető Nyírségvíz Zrt. nyerte 2008-ban a Közép- és Kelet-Európai Minőség Díj pályázat fődíját a nagyméretű szervezetek kategóriában. A díjat a Minőségügyi Világszervezet elnöke adta át december 11-én Kijevben, a VIII. Közép- és Kelet-Európai Nemzetközi Minőség Konferencia keretében.</p><p>

6 1 0 0.thumbnailA Nyíregyháza és térsége vízellátását, valamint szennyvízelvezetését és -tisztítását működtető Nyírségvíz Zrt. nyerte 2008-ban a Közép- és Kelet-Európai Minőség Díj pályázat fődíját a nagyméretű szervezetek kategóriában. A díjat a Minőségügyi Világszervezet elnöke adta át december 11-én Kijevben, a VIII. Közép- és Kelet-Európai Nemzetközi Minőség Konferencia keretében.

6 1 0 0.thumbnailA Nyíregyháza és térsége vízellátását, valamint szennyvízelvezetését és -tisztítását működtető Nyírségvíz Zrt. nyerte 2008-ban a Közép- és Kelet-Európai Minőség Díj pályázat fődíját a nagyméretű szervezetek kategóriában. A díjat a Minőségügyi Világszervezet elnöke adta át december 11-én Kijevben, a VIII. Közép- és Kelet-Európai Nemzetközi Minőség Konferencia keretében.

A Közép- és Kelet-Európai Minőség Díj pályázaton 2008-ban hat ország tizenkét szervezete indult. A pályázók közül tizenegyen saját országukban már nemzeti minőség díjasak voltak, a Nyírségvíz Zrt. a magyar Nemzeti Minőségi Díjat 2006-ban nyerte el.

Magyar cég eddig még nem részesült ilyen magas minőségi díjban. A díjbizottság – a szeptember 15-19-i helyszíni szemlét követően – november 20-i ülésén döntött arról, hogy a Nyírségvíz Zrt. kiemelt felelősséggel jár el – tevékenységéből eredően – a szennyvíztisztítási és vízbázis-védelmi projektek megvalósításában, a jövőt szolgáló tudományos-kutatási projektekben történő aktív szerepvállalásban, illetve saját szellemi és analitikai potenciáljának folyamatos és intenzív fejlesztésében. Stratégiai minőségcéljának (magas fogyasztói elégedettség megteremtése és fenntartása, versenykörnyezetnek való megfelelés, a környezet védelmére irányuló társadalmi felelősségvállalásból adódó kötelezettség) elérése érdekében átfogó, a TQM alapelvek gyakorlati megvalósításán alapuló, eredményes vezetési menedzsment keretrendszereket alakított ki. 

Az európai országok esetében általában a Nemzeti Minőségi Díj és az Európai Minőség Díj egy közös modellen alapul: nem egy termék vagy egy szolgáltatás minőségét, hanem az egész szervezet tevékenységét díjazzák. A magyar Nemzeti Minőségi Díjat az Európai Minőségi Díj mintájára alapította a miniszterelnök 1996-ban, a minőségügyben kiemelkedő eredményt felmutató gazdálkodó szervezetek elismerésére. A díjat minden évben pályázati felhívásban hirdetik meg, a felhívásra beérkező pályázatokat a Nemzeti Minőségi Díj Bizottság bírálja el. A bizottság javaslatát a gazdasági miniszter terjeszti döntésre a miniszterelnök elé.

A Nyírségvíz Zrt. folyamatos fejlődését bizonyítja az, hogy 2007-ben újból elvégezte az értékelési modell alapján történő szervezeti önértékelést, valamint a tevékenységek és eredmények teljes körű, tényeken alapuló felülvizsgálatát, a szervezet további kiválósági fokának megítélése céljából. 2008 tavaszán sikeresen pályázott az Európai Kiválósági Díjra, s ez év májusában fogadta az Európa 6 országából érkező szemlézőket. A The EFQM Excellence Award értékelő bizottságának döntése alapján a Nyírségvíz Zrt. Recognised for excellence 5*-os elismerésben részesült, s az elismerést bizonyító oklevelet szintén Kijevben vette át.

A Nyírségvíz Zrt. fő tevékenysége az ivóvíz-szolgáltatás és szennyvízelvezetés és – tisztítás. A 90-es évek elején a nyíregyházi agglomeráció közműtulajdonossá vált önkormányzatai a térség ivóvízellátását, valamint szennyvízelvezetését-tisztítását saját tulajdonú szervezetben akarták megvalósítani. E célból alapították meg 1992-ben a Nyíregyháza és Térsége Víz- és Csatornamű Vállalatot. Az Rt. 1996-ban megszerezte a vagyonkezelési jogot a működési területen lévő állami tulajdonban maradt víztermelő telepekre is. A vállalat 1996. november 1-jei hatállyal részvénytársasággá alakult (Nyírségvíz Zrt.). A társaság központja Nyíregyházán van. Működési területe Szabolcs-Szatmár-Bereg megye nyugati részén, 40 településre terjed ki. Az ellátott népességszám 235.000 fő.  A cég árbevétele alakulása óta megnégyszereződött, a működtetett eszközök értéke tízszereződött.

http://www.nyirsegviz.hu/.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.