http://www.magyartelekom.hu/http://www.magyartelekom.hu/ A Magyar Telekom Igazgatósága a 2009 május 25-én a Magyar Telekom és a T-Kábel egyesülésére tett javaslatot, amely lépéssel évente várhatóan 1 milliárd forint takarítható meg.

http://www.magyartelekom.hu/http://www.magyartelekom.hu/ A Magyar Telekom Igazgatósága a 2009 május 25-én a Magyar Telekom és a T-Kábel egyesülésére tett javaslatot, amely lépéssel évente várhatóan 1 milliárd forint takarítható meg.

A Magyar Telekom Igazgatósága a 2009. május 25-én javaslatot tett a T-Kábel Magyarország Kft.-nek (T-Kábel) a Magyar Telekom Nyrt.-be történő jogi beolvadására. A javaslat egy újabb lépést jelent a Magyar Telekom Csoport három éve meghirdetett integrációs folyamatában, amelynek középpontjában a szolgáltatási színvonal javítása, illetve a hatékonyság növelése áll. A beolvadás a Dél-Vonal Kft.-t is érinti, amely társaság a T-Kábel 100%-ban tulajdonolt leányvállalata.

A Magyar Telekom T-Kábel és Dél-Vonal leányvállalatai T-Home márka alatt analóg és digitális TV szolgáltatást, szélessávú internetet, valamint IP alapú hangszolgáltatást nyújtanak Magyarországon. Miután az anyavállalatnál a korábbi, technológiák mentén felépített szervezeti és menedzsmentstruktúrát ügyfél kategóriák mentén felépített struktúra váltotta fel, 2008 őszén lehetővé vált a márkastruktúra megújítása is. Az anyavállalat a márkaváltás a keretében vezetékes termékkínálatát sikeresen konszolidálta és egyszerűsítette T-Home márkanéven. A fenti lépések eredményeképpen a TV szolgáltatás a "három képernyős stratégia" egyik legfontosabb elemévé lépett elő.

Az összeolvadás a társaság versenyképességének erősítése mellett a közös működésből eredő szinergiáknak köszönhetően hozzájárul a hatékonyság javításához, a költségek további csökkentéséhez, illetve a pénzügyi és emberi erőforrások optimális működtetéséhez. Az összeolvadásból származó költségmegtakarítás évente közel 1 milliárd forintot ér el. Mivel a Csoport hosszú távú versenyképességének a fenntartásához elengedhetetlen a költségek racionalizálása és a hatékonyság növelése, ezért a Magyar Telekom számára a hatékonyságot javító konszolidáció továbbra is kiemelt cél marad.

Az egyesülés mérföldkövei

Az Igazgatóság javaslatát a Magyar Telekom Rendkívüli Közgyűlésének, valamint a két leányvállalat legfőbb szerveinek jóvá kell hagynia, amelynek tervezett időpontja 2009. június 29-e. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul. Mivel a társaságok közvetlenül és közvetetten a Magyar Telekom 100%-os tulajdonában vannak, a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük