A NOD32 technológiát használó, magyar nyelvű ESET Online Scannert új beállítási lehetőségekkel és megújult grafikus kezelőfelülettel látták el fejlesztői.

 

A NOD32 technológiát használó, magyar nyelvű ESET Online Scannert új beállítási lehetőségekkel és megújult grafikus kezelőfelülettel látták el fejlesztői.

Aki szeretné kipróbálni, hogy mire is képes a többszörösen díjnyertes NOD32 technológia, az a 30 napos tesztverziókon felül ingyenesen próbára teheti az ESET magyarországi honlapján (www.eset.hu/viruslabor/onlinescan) elérhető online vírusirtót is, mely néhány kattintással lehetővé teszi a számítógép teljes körű ellenőrzését és a kártevők biztonságos eltávolítását.

Az alkalmazás a többszörösen díjnyertes NOD32 antivírus rendszeren alapul, a kártevők felismerésére pedig az ESET Víruslaboratóriumából kikerülő legfrissebb vírusadatbázisokat és heurisztikus algoritmusokat használja. Képes a rejtett fertőzések felderítésére, így a rootkitek detektálására és eltávolítására is.

„Az Online Scanner kitűnő megoldás, ha valaki szeretné kipróbálni a NOD32 technológiát, vagy meg kíván tisztítani egy fertőzött gépet. Fontos azonban kihangsúlyozni, hogy nem véd a támadások ellen, csupán ellenőrzi és eltávolítja a már a számítógépre került fertőzéseket, így nem helyettesíti a rendszeresen frissített vírusirtót" – összegezte Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.

Az Online Scanner újdonságai:

  • Az ESET Smart Installer program telepítésével az eszköz már nem csak Internet Explorerrel, de az Opera, a Firefox és egyéb böngészőkkel is használható.
  • Anti-Stealth technológia, amely képes a rejtett károkozók – így a rootkitek – felismerésére és eltávolítására.
  • Továbbfejlesztett ellenőrzési beállítások (a számítógép teljes vagy részleges ellenőrzése).
  • Továbbfejlesztett proxy beállítások.
  • 64 bites Windows rendszer támogatása.
  • Megújult grafikus kezelőfelület.

Az ESET Online Scanner a következő linkek érhető el: http://www.eset.hu/viruslabor/onlinescan

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük