2022.augusztus.13. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Miniszterelnöki Hivatal közzétette a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia szakmai vitaanyagát

2 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/114"><img class="image thumbnail" src="/files/images/16073.thumbnail_0.jpg" border="0" alt="Magyar Köztársaság cimere" title="Magyar Köztársaság cimere" width="58" height="100" /></a></span>A Miniszterelnöki Hivatal szeptember 5-én honlapján, a <a href="http://www.meh.hu/">http://www.meh.hu/</a> címen közzétette, és ezzel nyilvános vitára bocsátotta a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS) szakmai vitaanyagát. </strong></p><p>

 

A Miniszterelnöki Hivatal szeptember 5-én honlapján, a http://www.meh.hu/ címen közzétette, és ezzel nyilvános vitára bocsátotta a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS) szakmai vitaanyagát.

 

A Miniszterelnöki Hivatal szeptember 5-én honlapján, a http://www.meh.hu/ címen közzétette, és ezzel nyilvános vitára bocsátotta a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia (NAMS) szakmai vitaanyagát.

            A Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia az átfogó médiaszabályozási reform szakmai megalapozását és elõkészítését szolgálja. A vitaanyag az audiovizuális ágazatról szóló áttekintõ helyzetelemzésbõl, valamint az új médiaszabályozásra vonatkozó javaslatokat tartalmazó részbõl áll. Az anyag az audiovizuális médiaszektor egészét vizsgálva területenként igyekszik feltárni a jelenlegi jogi környezettel és joggyakorlattal kapcsolatos problémákat, és javaslatokat tesz az új szabályozás irányaira vonatkozóan, több helyen alternatív lehetõségeket is megfogalmazva. A szöveg áttekinti a piacra lépés, a médiaszolgáltatásokra vonatkozó tartalmi szabályozás, a közszolgálati mûsorszolgáltatás, a médiakoncentráció és a hozzáférés, a tartalomgyártás finanszírozásának, valamint a médiafelügyelet rendszerének kérdéseit.

            A vitaanyagra az írásos észrevételeket 2007. október 5-ig várják a Miniszterelnöki Hivatalban, ezt követõen elemzik és összegzik az észrevételeket. A konzultációs idõszak lezárása elõtt, várhatóan még szeptemberben nyilvános szakmai fórumra is sor kerül a stratégia tartalmáról. A stratégia véglegesítését követõen dolgozzák ki a médiatörvényt felváltó új jogszabály-csomag tervezetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.