Elismerés az esélyegyenlőség biztosításáért. A Nolato Magyarország Kft. elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatának jogát. Az elismerést azért kapta meg a vállalat, mert megváltozott munkaképességű dolgozók alkalmazásával hozzájárul a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosításához.

 

Elismerés az esélyegyenlőség biztosításáért. A Nolato Magyarország Kft. elnyerte a Fogyatékosság-barát Munkahely logó használatának jogát. Az elismerést azért kapta meg a vállalat, mert megváltozott munkaképességű dolgozók alkalmazásával hozzájárul a fogyatékkal élők esélyegyenlőségének biztosításához.

 

Az ünnepélyes díjátadásra 2013. január 30-án került sor. A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen ítéli oda a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak. Az elismerés bevezetésének célja az álláskereső fogyatékos emberek, és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának támogatása. A díj és a vele járó logó azt kommunikálja, hogy a munkáltató pozitívan fogadja a fogyatékos személyek jelentkezését. Bevezetése fontos társadalmi szemléletformáló eszköz, mivel azt fejezi ki, hogy a fogyatékos emberek számára pozitív intézkedésekre van szükség hátrányaik leküzdéséhez, egyenlő esélyük biztosításához. Ha lehetőséget kapnak, akkor ők is képesek értékteremtő munkát végezni, ugyanúgy, mint bárki más.

 

Soltész Miklós az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az ünnepélyes díjátadáson beszélt azokról a kormányzati intézkedésekről, melyekkel segíteni tudják a megváltozott munkaképességű emberek munkába állását.

A Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést idén összesen tizenegy pályázó nyerte el.

A díjazottak a Nolato Magyarország Kft., az Alko-soft Szolgáltató Bt., a Budapest XVIII. ker. Pestszentlőrinc- Pestszentimre Önkormányzat Egyesített Szociális Központ, az E.ON Hungária Csoport, az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Kar, az Eurest Étteremüzemeltető Kft., a JOB Személyzeti Tanácsadó Kft., a KÜRT Zrt., a Magyar Posta Zrt., a Motiváció Mozgássérülteket Segítő Alapítvány és a Nyíregyházi Főiskola voltak.

Az elismerést odaítélő bizottság meghosszabbította az Auchan Magyarország Kft., a Baumax Magyarország Zrt., a Hotel Panda Kft., a Johnson Controls Mezőlak Kft., a SPAR Magyarország Kft., a Szegedi SZEFO Fonalfeldolgozó Zrt. és a Szerencsejáték Zrt. korábban odaítélt kitüntetését, illetve az ezzel járó fogyatékosságbarát munkahely logó használatának jogát.

 

A díjat a Nolato Magyarország Kft. képviseletében Bart Nolden, a cég termelési igazgatója vette át.

A társadalmi felelősségvállalásra nagy hangsúlyt fektető vállalatként a Nolato Magyarország Kft. is a fenti elveket vallja, így folyamatosan fejleszti a fogyatékos emberek toborzásával, foglalkoztatásával és megtartásával kapcsolatos gyakorlatát. 2011 augusztusában a cég új részleget hozott létre a megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatására, melynek vezetésére is fogyatékkal élő munkatársat választott. A gyártóegység területét szakértők segítségével akadálymentesítették, valamint zaj- és rezgésmentes környezetet hoztak létre. Az akadálymentesítés nemcsak az üzemterületen történt meg, hanem már az állásinterjúkra érkező jelentkezők bejutását is igyekeznek megkönnyíteni vakok számára érzékelhető jelölésekkel és közterületen kiépített járdával. A fizikai feltételek biztosítása mellett info-kommunikációs akadálymentesítés is történt a Nolato Kft-nél. A fogyatékkal élők információhoz jutását jeltolmácsolással, felolvasással, szükség esetén Braille-nyomatokkal tudja biztosítani a vállalat, amelynél belső tájékoztatás, valamint érzékenyítő tréning szervezésével gondoskodtak arról is, hogy a vezetőség és az alkalmazottak felkészüljenek a fogyatékos munkatársak befogadására. A megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató részleg létrejötte óta mindenki számára bebizonyosodott, hogy a megváltozott munkaképességű emberek teljesen egyenértékű munkavállalók.

 

A Nolato Magyarország a továbbiakban is arra törekszik, hogy esélyegyenlőséget és megfelelő munkakörülményeket biztosítson a fogyatékkal élő dolgozóknak, bővítse a számukra létrehozott üzemegység által gyártott termékek körét, és lehetőség szerint a normál részlegekbe is integrálja a megváltozott munkaképességű dolgozókat.

 A mosonmagyaróvári Nolato Magyarország Kft. a nemzetközi Nolato-csoport tagjaként műanyag alkatrészek gyártásával foglalkozik. Gyártmányaikat higiéniai területen, egészségügyi és orvostechnológiai termékekben használják fel. A cég nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalásra: megváltozott munkaképességű dolgozókat is alkalmaz, és kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére.

 

www.nolato.com

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük