www.roadparcel.hu

A nemrégiben az Osztrák Posta tulajdonába került Road Parcel Logistics Services Kft. a belföldi csomaglogisztikai szolgáltatások mellett egyre erõsebben koncentrál a környezõ EU-tagállamokba irányuló szolgáltatásokra is.

  www.roadparcel.hu

A nemrégiben az Osztrák Posta tulajdonába került Road Parcel Logistics Services Kft. a belföldi csomaglogisztikai szolgáltatások mellett egyre erõsebben koncentrál a környezõ EU-tagállamokba irányuló szolgáltatásokra is.

A Road Parcel regionális koncepciója részeként indította el a 2007. június elejétõl mûködõ szlovák viszonylat mellett július elsejétõl Románia felé irányuló csomaglogisztika szolgáltatását is. A sornak itt nincs vége, hiszen szeptembertõl a többi szomszédos EU-tagállamba is szállít a Road Parcel, egységesen két munkanapos tranzitidõ mellett.

Az említett viszonylatokban jelen pillanatban csomaglogisztikai alapszolgáltatásokat kínál a cég, de kiemelt partnerei számára már egyéb értéknövelt szolgáltatásokat (pl.: utánvét, nagyáruházi beszállítás) is nyújt, amelyeket a közeljövõben minden megbízó számára elérhetõvé tesznek.

A Road Parcel eddig is törekedett a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére és ügyfelei igényeinek minél szélesebb körû kiszolgálására. A nemzetközi kapcsolatok és a nemzetközi mûködés kiépítésében jelentõs támogatást jelent az Osztrák Posta által biztosított háttér. Az Osztrák Postának ugyanis számos vállalat áll a tulajdonában a környezõ országokban, s újabb csomaglogisztikai szolgáltatók vásárlását is tervezi a jövõben: így egyre kiterjedtebb a cégcsoport által lefedett terület, amelynek elõnyeit a Road Parcel is élvezi. Az Osztrák Posta teljes támogatást nyújt a regionális koncepció megvalósításában, a Road Parcel már több vállalattal megkezdte az együttmûködést, illetve annak elõkészítését.

Az Osztrák Posta által biztosított hálózat ellenére a határokon túli partnerek kiválasztása hosszú idõt vesz igénybe. A Road Parcel számos céget keresett meg személyesen, s a cégek tesztelését követõen kerülhet sor egy olyan megfelelõ partner kiválasztására, amely hosszú távú együttmûködés keretén belül, kiegyensúlyozott szolgáltatásával, megbízhatóságával képes biztosítani a megbízók érdekeit.  A határon túli csomaglogisztikai szolgáltatások elindításánál kulcsfontosságú a megfelelõ partner kiválasztása, hiszen egy olyan szolgáltatóért kell felelõsséget vállalni, amely az országhatárokon kívül a Road Parceltõl függetlenül mûködik. További nehézség lehet a nemzetközi együttmûködések során az informatikai rendszerek harmonizációja, a kommunikáció és az információáramlás, amely kérdéseket kiemelten kell elõkészíteni és kezelni.

?A környezõ országokban bevezetett szolgáltatásokra nagy igény mutatkozik, amelyet a Romániába irányuló csomagok mennyiségén is tapasztalunk. A kezdeti forgalmi adatok alapján dinamikus növekedést várunk, amelyet megbízható szolgáltatással és elfogadható díjakkal támogatunk"- mondta Farkas Richárd, a Road Parcel ügyvezetõ igazgatója. ?A tarifák meghatározásánál törekedtünk arra, hogy ügyfeleink kedvezõ áron jussanak a szolgáltatáshoz, így biztosítjuk megbízóink és saját magunk versenyképességét is."

A Road Parcel 1997-ben alakult csomaglogisztikai szolgáltatásokra. A társaság 2006-ban 40%-kal növelte ügyfeleinek számát, árbevétele 1 milliárd forint felett volt, ez 32%-kal haladta meg az elõzõ évit. A Road Parcel Logistics Services 1 országos központtal és 10 vidéki depóval rendelkezik, a közel 100 gépjármûvel végzett szolgáltatásai az egész országra kiterjednek. 2007-re a piaci részesedés további növekedését várják a tulajdonosok. A Road Parcel Logistics Services Kft. 2007 májusától az Österreichische Post AG 100%-os tulajdonában áll.

http://www.roadparcel.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük