2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Samsung újabb multi-standard, több sávos – mobil TV chip-eket mutatott be

4 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3085"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Mobile%20TV%20Chipset_11.thumbnail.jpg" border="0" alt="Samsung Mobile TV Chipset" title="Samsung Mobile TV Chipset" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Samsung Mobile TV Chipset</strong></span></span>  <p> A Samsung Electronics most jelentette be az iparág elsõ 65 nanométeres multi-standard dekóder (S3C4F30) és többsávos rádiófrekvenciás tuner (S5M8602) chip-jét, amely már a mobil televíziós technológiákat is támogatja. A chip-ek a DVB-H/T, a DAB-IP, az ISDB-T valamint a földi sugárzású DMB formátumokkal is kompatibilisek, így a világ szinte bármely pontján alkalmazhatók a digitális mobil televíziójelek vételére. </p><p>

samsung mobile tv chipsetSamsung Mobile TV Chipset 

 A Samsung Electronics most jelentette be az iparág elsõ 65 nanométeres multi-standard dekóder (S3C4F30) és többsávos rádiófrekvenciás tuner (S5M8602) chip-jét, amely már a mobil televíziós technológiákat is támogatja. A chip-ek a DVB-H/T, a DAB-IP, az ISDB-T valamint a földi sugárzású DMB formátumokkal is kompatibilisek, így a világ szinte bármely pontján alkalmazhatók a digitális mobil televíziójelek vételére.

samsung mobile tv chipsetSamsung Mobile TV Chipset 

 A Samsung Electronics most jelentette be az iparág elsõ 65 nanométeres multi-standard dekóder (S3C4F30) és többsávos rádiófrekvenciás tuner (S5M8602) chip-jét, amely már a mobil televíziós technológiákat is támogatja. A chip-ek a DVB-H/T, a DAB-IP, az ISDB-T valamint a földi sugárzású DMB formátumokkal is kompatibilisek, így a világ szinte bármely pontján alkalmazhatók a digitális mobil televíziójelek vételére.

?Noha egy új piacról van szó, hatalmas növekedési lehetõséget látunk a mobil TV alkalmazásokban" – mondta Yiwan Wong, a Samsung System LSI Division és Félvezetõ Üzletág alelnöke. ?A termékek folyamatos európai és ázsiai bemutatkozásával összhangban a Samsung is örömmel mutatja be a mobil TV chip-jét, méghozzá olyan szolgáltatásokkal, amelyek a legmesszebbmenõkig megfelelnek a mobil TV ipar elvárásainak." – tette hozzá.

A Samsung új, multi-standard, többsávos mobil TV chip-je számos iparági szabványt képes értelmezni. Amint a világ számos helyén nyílik lehetõség a mobil televíziós adások vételére, és számos szabvány terjed a különbözõ országokban, egyre többféle igényt kielégítõ chip-ekre van szükség. A Samsung új chipje lehetõvé teszi, hogy egyetlen készülékkel fogjuk a mûsorokat, így nincs szükség a mobil TV-s alkalmazások folyamatos váltogatására.

mobile tv chipsetA multi-standard dekóder, amely az analóg jeleket alakítja digitálissá, tökéletesen kompatilbilis a DVB-H/T, a T-DMB, a DAB, a DAB-IP és az ISDB-T 1 szabványokkal. A Samsung a legfejlettebb 65 nanométeres gyártástechnológiával készíti az új chip-eket, amelyekkel magasabb teljesítmény és költséghatékony elõállítás érhetõ el. A jelek magas vételi aránya a chip-ek legfontosabb jellemzõje, amelynek köszönhetõen tökéletes minõségû, folyamatos mobil televíziós élmény érhetõ el, akár még nagy sebességû vonaton utazva is. Az új mobil TV chip ráadásul nem igényel külsõ, alacsony zajszint erõsítõt (LNA, Low Noise Amplifier) és további memória bõvítést – ezzel is költségcsökkentést érve el.

A többsávos rádiófrekvenciás tuner, amely a mûsorok analóg jeleit veszi, egyszerûsített áramköri struktúrával készül. Ennek köszönhetõen sikerült szinte nullára csökkenteni a közvetítõ frekvenciasáv zavaró jelét. A chip ráadásul általános célú TV tunerként is használható, amely az Európában és az Egyesül Államokban széles körben használatos UHF, VHF és L-sávot is képes értelmezni.

Az új chip kétféle változatban is elérhetõ. Egyrészt két különálló chipként, másrészt SiP (System-in-chip) változatban, amelynek az az elõnye, hogy a tunert és a dekódert egyetlen modulban, egybeépítve tartalmazza.

A Samsung széles körû támogatást nyújt partnereinek, ami a szoftvert, a használható platformokat, a tesztelési lehetõségeket és a komponens termékpalettát illeti. A több szintû támogatás csökkenti a mobiltelefon készülékek és alkalmazások fejlesztésére fordítandó idõt. Így a fogyasztók gyorsabban juthatnak a mobil televíziós szolgáltatások széles körét nyújtani képes készülékekhez.

A Strategic Analytics elemzõ cég szerint a mobil TV piac 2007-ben 12 millió készülék eladásával számolhat, viszont 2011-re ez a szám 130 millió darabra szökik fel, ami évi 67%-os növekedést jelent.

A Samsung új chip-je hamarosan tömeggyártásra kerül, várhatóan 2007. negyedik negyedévében már elérhetõ lesz.

Hazánkban a Samsung nem hivatalos információi és becslése szerint hozzávetõlegesen 2008. második félévétõl számíthatunk a DVB-T sugárzás hivatalos elindulására, potenciálisan a jelenlegi tesztadások során használt MPEG2, vagy akár a korszerûbb MPEG4 kódolással.

http://www.samsung.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.