2022.október.03. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Sharp új LCD TV gyárat nyit Európában

4 perc olvasás
<p> <span class="inline left"><a href="/node/4960"><img class="image thumbnail" src="/files/images/1.thumbnail_10.jpg" border="0" width="100" height="66" /></a></span>A Sharp elnöke, Mikio Katayama és a lengyel kormány egyik képviselõje formális ceremónia közepette nyitotta meg a technológiai nagyvállalat új LCD tévé gyárát. A lengyelországi toruni Sharp gyárban AQUOS LCD tévék készülnek, kifejezetten az európai piac növekvõ igényeinek kielégítésére. </p><p>

 1.thumbnail 10A Sharp elnöke, Mikio Katayama és a lengyel kormány egyik képviselõje formális ceremónia közepette nyitotta meg a technológiai nagyvállalat új LCD tévé gyárát. A lengyelországi toruni Sharp gyárban AQUOS LCD tévék készülnek, kifejezetten az európai piac növekvõ igényeinek kielégítésére.

 1.thumbnail 10A Sharp elnöke, Mikio Katayama és a lengyel kormány egyik képviselõje formális ceremónia közepette nyitotta meg a technológiai nagyvállalat új LCD tévé gyárát. A lengyelországi toruni Sharp gyárban AQUOS LCD tévék készülnek, kifejezetten az európai piac növekvõ igényeinek kielégítésére.

Európa jelenleg a lapos tévék legnagyobb piaca. A teljes TV piac több mint 40%-át itt értékesítik. Az európai tévé kereslet 2007-ben 50%-kal nõtt, amely 27 milliárd LCD tévét jelent. A vállalat ezért az európai piacot a jövõ piacaként definiálja, és azonnal megkezdi a toruni gyárban az LCD készülékek gyártását.

A Sharp elnöke, Mikio Katayama és a lengyel kormány egyik képviselõje, 2007. augusztus 28-án formális, japán ceremónia közepette nyitotta meg a technológiai nagyvállalat új LCD tévé gyárát. Az alig egy éves tervezést és közel 44 millió Euros (6 milliárd yen) beruházást követõen az LCD úttörõ az LCD modulokon felül Sharp AQUOS LCD tévéket is gyárt az új üzemben.

2.thumbnail 6?Az LCD TV gyártásának lengyelországi bevezetése jelzés arra, hogy mennyire fontos a Sharp számára az európai piac. A toruni üzem lehetõséget teremt számunkra, hogy még inkább kielégítsük az LCD tévék iránti egyre növekvõ európai keresletet. A vállalat vezetésének tudatos döntése volt, hogy új gyárát Kelet-Európába építse fel, mivel a kontinensnek ezen a területén fejlõdik legdinamikusabban az LCD-k iránti kereslet," nyilatkozta Toshiyuki Tajima, a Sharp Electronics Európa ügyvezetõ igazgatója

 ?Az olyan országok, mint Lengyelország, Csehország, Magyarország és Szlovákia magas növekedési rátát mutatnak az LCD tévék értékesítése terén, és a jövõben egyre meghatározóbb piacokká válnak. Erre a fejlõdésre még korai stádiumban felfigyeltünk és egyenesen a kulcspiacra koncentráltunk úgy gyárunk nyitásával. Ez idõbeli, pénzbeli és szállításbeli elõnyöket jelent a vállalat számára, különösen az elõttünk álltó év végi hajrában", közölte Tajima.

Az új gyár, Sharp Manufacturing Poland (SMPL), azt jelenti, hogy a technológiai vállalat tovább bõvíti globális ellátó stratégiáját, lehetõvé téve, hogy a célpiacokon még gyorsabban és egyenesebben tudja kiszolgálni az LCD TV iránti keresletet. A Sharp globális ellátó stratégiájának lényege az integrált gyártás, például az LCD modulok és a kész LCD TV gyártásának egy üzembe történõ összevonása.

Az európai piac kiszolgálására épült lengyel LCD TV gyár olyan üzemek sorához csatlakozik, mint Mexikó, Kína, Malajzia és Japán (Kameyama).A tévékhez az LCD panelek Kameyama-ból, a világ legmodernebb LCD gyárából érkeznek.

3.thumbnail 4A Kameyama II-ben a Sharp egy éve mûködteti a világ elsõ 8. generációs LCD gyárát. A gyárban 2006 szeptembere óta készítenek LCD tévéket a nemzetközi piac számára. Az LCD technológiák vezetõje képes a világ legnagyobb alappaneljének elõállítására, amely 2,16 X 2,24 méteres. Az új generációs nagyformátumú full-HD Sharp AQUOS LCD tévék számára az egyedi paneleket 5,3 négyzetméteres alappanelekõl vágják ki. Ezeket aztán az új torun-i gyárba szállítják további felhasználásra.

Egy Kameyama II alappanelbõl például nyolc 46" vagy hat 52" LCD TV gyártható. Torunban a Sharp nem csak LCD tévé gyárat épített, hanem egy hozzá kapcsolódó ipari parkot is. A lengyelországi Sharp Crystal Park 177 hektáron épült. A parkban, a Sharp gyárához közel, az LCD TV gyártáshoz kapcsolódó beszállítók is helyet kaptak. A rövidebb szállítási távolság gyorsabb ellátást és a CO2 kibocsátás, valamint a szállítási idõ csökkentését is jelenti.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.