2023.június.06. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Symantec-védi az adatokat a véletlen elvesztéstől és a jogtalan hozzáféréstől

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5301"><img class="image thumbnail" src="/files/images/symantec_0.jpg" border="0" alt="www.symantec.hu" title="www.symantec.hu" width="96" height="39" /></a><span style="width: 94px" class="caption"><strong><a href="http://www.symantec.hu/">www.symantec.hu</a> </strong></span></span><p>Az USB, FireWire, Compact Flash, iPod és más tárolóeszközön illetve adathordozón tárolt összes adat védelmére is képes az az asztali és hordozható gépek, valamint a cserélhető tároló eszközök fejlett titkosítását biztosító <a href="http://www.symantec.com/business/endpoint-encryption">Symantec Endpoint Encryption 7.0</a>. </p><p> 

 www.symantec.huwww.symantec.hu

Az USB, FireWire, Compact Flash, iPod és más tárolóeszközön illetve adathordozón tárolt összes adat védelmére is képes az az asztali és hordozható gépek, valamint a cserélhető tároló eszközök fejlett titkosítását biztosító Symantec Endpoint Encryption 7.0.

 

 www.symantec.huwww.symantec.hu

Az USB, FireWire, Compact Flash, iPod és más tárolóeszközön illetve adathordozón tárolt összes adat védelmére is képes az az asztali és hordozható gépek, valamint a cserélhető tároló eszközök fejlett titkosítását biztosító Symantec Endpoint Encryption 7.0.

 

A Symantec Endpoint Encryption átméretezhető védelmi megoldása erős titkosítással és hozzáférés-felügyelettel akadályozza meg a végpontok jogtalan elérését. A végfelhasználó szemszögéből a titkosítás és a felhasználó-azonosítás átlátszóan működik, csak minimálisan befolyásolja a teljesítményt. A végpont titkosítása központi kezelőfelületről telepíthető és vezérelhető.

A Symantec Corp. (Nasdaq:  SYMC) bejelentette az asztali és hordozható gépek, valamint a cserélhető tároló eszközök fejlett titkosítását biztosító Symantec Endpoint Encryption 7.0-t. A kibővített ügyféltámogatással központilag kezelhető több végpont. A Symantec Endpoint Encryption már a nem aktív címtárral kezelt ügyfeleket is támogatja. Az új változat a Novell eDirectory ügyfelek támogatása mellett a tartományon kívüli ügyfelek teljes körű kezelésére is képes. A Symantec Endpoint Encryption emellett elrejti és védi a memóriában (DRAM) levő lemeztitkosító kulcsokhoz való hozzáférést, ezzel nagymértékben fokozza a hidegindítás alatti támadások elleni védelmet (ha ugyanis a támadónak fizikai hozzáférése van a számítógépnek, akkor a gép hidegindítását követően ki tudja nyerni abból a titkosító kulcsokat).

A rendszergazdák munkájának még könnyebbé tételére a Symantec Endpoint Encryption fejlett lemez-helyreállító eszközei szolgálnak, amelyekkel a rendszergazda a bizalmas információk további védelme érdekében egyszerűbben érheti el a gépeket és állíthatja be a felhasználók jogait.

A cserélhető adathordozók titkosítását is továbbfejlesztették. A Symantec Endpoint Encryption elősegíti az adatok biztonságosabb átvihetőségét, ideértve a felhasználók által létrehozott, önkibontó fájlarchívumokat is. A felhasználók egy adott csoportján belül a felhasználó-hitelesítés is használható a titkosított adatokhoz történő hozzáférés vezérlésére.

A Symantec internetes veszélyekről szóló beszámolója szerint a számítógépek vagy más adattároló eszközök ellopása vagy elvesztése tette ki az azonosságlopás kockázatát jelentő összes adatsértés 57 százalékát.

„Leginkább azért veszítenek el cégek bizalmas adatokat, mert ellopják vagy elveszítik a hordozható számítógépeket, az adattároló eszközöket" – mondta Harold Teasdale, a Symantec Magyarország területi képviselője. „Az összes végpont megfelelő védelmére és titkosítására ma nagyobb az igény, mint valaha, hiszen egyre több végponti eszköz férhet hozzá a cég erőforrásaihoz. Ezek a módszerek elősegítik, hogy a vállalkozásoknál csökkenjen az információvesztés kockázata."

Mind a teljes lemez, mind a cserélhető tárak titkosíthatók. A Symantec Endpoint Encryption a Microsoft Windows-alapú gépek merevlemezén tárolt összes adat védelmére szolgál. Lehetővé teszi, hogy a rendszergazda titkosíthassa a hordozható számítógép merevlemezét, ezzel biztonságossá téve, és megakadályozva a kényes adatok felfedését, ha elveszne a hordozható számítógép, vagy ellopnák azt.

A Symantec Endpoint Encryptionnel bármekkora vállalat a kockázat minimálisra csökkentése mellett növelheti meg a cserélhető tárolóeszközök használatának a termelékenységben nyújtott előnyeit. Az USB, FireWire, Compact Flash, iPod és más tárolóeszközön illetve adathordozón tárolt összes adat védelmére képes.

Azért, hogy a vásárlók igényeihez jobban alkalmazkodjon, a Symantec Endpoint Encryption három változatban létezik: Symantec Endpoint Encryption (mind a teljes lemez, mind a cserélhető tároló változatot tartalmazza), Symantec Endpoint Encryption – Full Disk Edition (teljes lemez változat) és Symantec Endpoint Encryption – Removable Storage Edition (cserélhető tároló változat).

http://www.symantec.com/business/endpoint-encryption

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.