2024.április.21. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A videós tartalmak otthoni és vállalati terjedése az internet egyik legmarkánsabb tendenciája

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/5299"><img class="image thumbnail" src="/files/images/cisco.jpg" border="0" alt="www.cisco.com" title="www.cisco.com" width="61" height="74" /></a><span style="width: 59px" class="caption"><strong><a href="http://www.cisco.com/">www.cisco.com</a> </strong></span></span><p>Az érzékszervek közül a legtöbb információ (90%) a látás révén érkezik az agyba, így az emberek természetes igénye, hogy a számukra „legkényelmesebb" és egyben leghatékonyabb módon, képi formában jussanak hozzá az őket érdeklő tartalmakhoz. </p><p> 

 www.cisco.comwww.cisco.com

Az érzékszervek közül a legtöbb információ (90%) a látás révén érkezik az agyba, így az emberek természetes igénye, hogy a számukra „legkényelmesebb" és egyben leghatékonyabb módon, képi formában jussanak hozzá az őket érdeklő tartalmakhoz.

 

 www.cisco.comwww.cisco.com

Az érzékszervek közül a legtöbb információ (90%) a látás révén érkezik az agyba, így az emberek természetes igénye, hogy a számukra „legkényelmesebb" és egyben leghatékonyabb módon, képi formában jussanak hozzá az őket érdeklő tartalmakhoz.

 

A sávszélesség drasztikus bővülésével ezt az igényt már az internet is képes kielégíteni, így mára a videós tartalmak otthoni és vállalati terjedése lett a világháló egyik legmarkánsabb tendenciája. Ezt mutatja a Cisco Magyarország több mint 540 fő körében végzett nem reprezentatív felmérése is, amelyben hazai vállalatok képviselői vettek részt.[1]

A felmérésben résztvevők 73%-a hetente, 41%-a pedig naponta néz videót az interneten, és csupán 7%-uk nem él egyáltalán ezzel az eszközzel. A videós tartalmak közül talán meglepő módon nem a szórakozás, hanem az információszerzés áll az első helyen (híreket 56%-uk néz), ezt követik a filmek (35%) és a videóklippek (31%), emellett a 36%-uk más tartalmakat is rendszeresen fogyaszt.

A web 2.0 terjedését jelzi, hogy a felhasználók egynegyede (24%) nem csak nézi a videókat, hanem már fel is töltött ilyen tartalmat az internetre.

A videó munkahelyi elterjedését jellemzi, hogy a válaszadók 69%-a használ valamilyen videó alkalmazást a munkahelyén, 18%-uk pedig rendelkezik webkamerával és ezt a kollégákkal folytatott videohívásokra is használja. Egynegyedük rendszeresen folytat videokonferenciákat, 13%-uk pedig rendszeresen kap videóüzeneteket a cég vezetőségétől. A megkérdezettek 11%-a szeretné, ha otthonában is elérhető lenne a személyes találkozók élményét adó Telepresence megoldás.

A videós eszközök és alkalmazások jövőbeni terjedését tekintve is jelentős fejlődést vetítenek elő a válaszok. A válaszadók 38%-a tervezi, hogy gyakrabban használja a videohívásokat a barátokkal és a kollégákkal való kapcsolattartásra, 24% pedig webkamerák felszerelését tervezi otthonának felügyeletére.

A videós szolgáltatásokat tekintve a válaszadók 12%-át érdekelné, ha bankja, biztosítótársasága, telekommunikációs vagy más szolgáltatója lehetőséget biztosítana az ügyfélszolgálat vagy szakértők videón keresztüli elérésére.

A felmérés résztvevői által legtöbbet látogatott videó portálok a YouTube (60%), az IndaVideo (10%) és a Videa (7%).


[1] A nem-reprezentatív felmérés a 2008. november 19-20- án, Budapesten tartott Cisco Expo résztvevőinek kérdőíves megkérdezésével készült.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.