2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

A Vodafone 50%-kal csökkenti szén-dioxid kibocsátását

3 perc olvasás
<p><strong> <span class="inline left"><a href="/node/12203"><img class="image thumbnail" src="/files/images/recycling.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="93" /></a></span></strong>A Vodafone Csoport bejelentette, hogy 2020-ra a 2006/7-es időszakban mért 1,23 millió tonna szén-dioxid kibocsátást 50 százalékkal csökkenti. Ezt elsősorban az energiafelhasználás hatékonyságának növelésével és a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatával kívánják elérni. </p><p>

 recycling.thumbnailA Vodafone Csoport bejelentette, hogy 2020-ra a 2006/7-es időszakban mért 1,23 millió tonna szén-dioxid kibocsátást 50 százalékkal csökkenti. Ezt elsősorban az energiafelhasználás hatékonyságának növelésével és a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatával kívánják elérni.

 recycling.thumbnailA Vodafone Csoport bejelentette, hogy 2020-ra a 2006/7-es időszakban mért 1,23 millió tonna szén-dioxid kibocsátást 50 százalékkal csökkenti. Ezt elsősorban az energiafelhasználás hatékonyságának növelésével és a megújuló energiaforrások nagyobb mértékű használatával kívánják elérni.

 

Arun Sarin, a Vodafone Csoport vezérigazgatója elmondta: „Egy felelős vállalat számára ez a megfelelő döntés, mely azon túl, hogy szolgálja a környezet védelmét, üzleti szempontból is ésszerű. A hatékonyabb energiafelhasználás segítségével kontrollálhatjuk működési költségeinket. Új termékek és szolgáltatások kifejlesztésével pedig ügyfeleinket segíthetjük abban, hogy ők is csökkenthessék a környezetterhelést – ez egyre több ember számára válik fontossá.

Megvizsgáltuk a lehetőségeket, többek között a széndioxid-kiváltást is, és arra a megállapításra jutottunk, hogy a leghatékonyabb stratégiának a szén-dioxid kibocsátás közvetlen csökkentése bizonyul. Összetett problémákra nem léteznek egyszerű megoldások – működésbeli változtatások és a technológiai innováció segítségével a teljes energiaszükségletünk 80 százalékát felhasználó hálózatunk hatékonyabb üzemeltetésére koncentrálunk." 

A hatékony energiafelhasználás megoldása áthatja a hazai Vodafone vállalatot is: figyelembe vették a 2006-ban felépített új irodaház tervezésekor, és folyamatosan szem előtt tartják a bázisállomások működtetése során is. A vállalat folyamatosan méri energiafogyasztását, és a mért értékeket rendszeresen továbbítja a Vodafone angliai központjába.

2006/2007-es pénzügyi évben 40 bázisállomás esetében egy éven keresztül figyelték és rögzítették az energiafelhasználást és kidolgozták azokat az eljárásokat, melyekkel csökkenthető az energiafogyasztás. A teljes hálózati energiafogyasztás 25 százalékát az állomások hűtéséhez felhasznált energia teszi ki, így a klímák megfelelő beállításával és működtetésével jelentős megtakarítás érhető el. A Vodafone Magyarország klímaberendezésekkel szerelt bázisállomásainak 90 százalékánál az úgynevezett „free cooling" technológiával oldották meg a megfelelő működési hőmérséklet biztosítását, valamint átállították a hálózati telephelyek belső hőmérsékletét is. A „free cooling" technológia lényege, hogy a hűtés a külső levegő segítségével történik az év bizonyos időszakaiban. Egy teljes évre vetítve, a klíma ilyen módon történő üzemeltetése kb. 3,5 millió kWh energia megtakarítást eredményez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.