2022.01.27.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

ACE Telecom hálózaton indul a színházi évad

4 min read
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/43368"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image1_266.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="81" /></a></span> <p>Az ACE Telecom biztosítja idén Budapest második legnagyobb szabadtéri rendezvényének, az Évadnyitó Színházi Fesztiválnak IT-infrastruktúráját. A nagy hazai fesztiválok internet szolgáltatója, az Andrássy út lezárt, 600 méteres szakaszán, összesen 70-80 egyidejű kapcsolat kiszolgálására alkalmas, 60 Mbit/s sávszélességű vezeték nélküli (wifi) hálózatot épít ki, amely elsősorban az online jegyértékesítést és az élő rádióközvetítést támogatja a színházi évadot megnyitó rendezvény ideje alatt.</p><p>

 

Az ACE Telecom biztosítja idén Budapest második legnagyobb szabadtéri rendezvényének, az Évadnyitó Színházi Fesztiválnak IT-infrastruktúráját. A nagy hazai fesztiválok internet szolgáltatója, az Andrássy út lezárt, 600 méteres szakaszán, összesen 70-80 egyidejű kapcsolat kiszolgálására alkalmas, 60 Mbit/s sávszélességű vezeték nélküli (wifi) hálózatot épít ki, amely elsősorban az online jegyértékesítést és az élő rádióközvetítést támogatja a színházi évadot megnyitó rendezvény ideje alatt.

 

Az ACE Telecom biztosítja idén Budapest második legnagyobb szabadtéri rendezvényének, az Évadnyitó Színházi Fesztiválnak IT-infrastruktúráját. A nagy hazai fesztiválok internet szolgáltatója, az Andrássy út lezárt, 600 méteres szakaszán, összesen 70-80 egyidejű kapcsolat kiszolgálására alkalmas, 60 Mbit/s sávszélességű vezeték nélküli (wifi) hálózatot épít ki, amely elsősorban az online jegyértékesítést és az élő rádióközvetítést támogatja a színházi évadot megnyitó rendezvény ideje alatt.

Az ACE Telecom, a saját optikai gerinchálózattal rendelkező hazai internetszolgáltató vállalat, 60 Mbit/s sávszélességű internetkapcsolattal járul hozzá a 2010. szeptember 18-án megrendezendő Évadnyitó Színházi Fesztivál működéséhez. A szervezők (MERLIN Színház), a tavalyihoz hasonló résztvevői létszámra, közel 300 000 látogatóra számítanak az egynapos rendezvény alatt. A színházi évadot indító esemény IT-infrastruktúráját az ACE Telecom, a várhatóan nagyszámú online jegyértékesítésre, valamint élő rádióközvetítésre készíti fel.

Az Andrássy út 600 méteres szakaszán és a környező utcákban elérhető magas rendelkezésre állású hálózatot, az egynapos rendezvényt megelőző éjszaka, mindössze pár óra leforgása alatt építi ki az ACE Telecom. A zavartalan vezeték nélküli internetkapcsolat biztosítása érdekében összesen három ideiglenes bázisállomást telepítenek és üzemelnek be. A kialakított hálózat nagy mennyiségű egyidejű kapcsolat kiszolgálását teszi lehetővé, hogy a résztvevő színházak és társulatok a fesztivál ideje alatt folyamatos internetkapcsolattal rendelkezzenek.

„Az Évadnyitó Színházi Fesztiválon is, a többi nagy szabadtéri rendezvényhez hasonlóan, fel kell készülni az extrém körülményekre. A legnagyobb kihívást az jelenti, hogy a szerelési munkálatok folyamán az utolsó pillanatban derül ki az egyes berendezések vagy vezetékek tényleges helye. Ráadásul, mindezt éjszaka, a rendezvény előtt közvetlenül, pár óra leforgása alatt kell megvalósítanunk." – mondta Strelisky Ádám, az ACE Telecom ügyvezetője.

Az Évadnyitó Színházi Fesztiválon a látogatók személyesen is találkozhatnak az ACE Telecommal. A hazai internet szolgáltató Hot Spot – Hot Wine – Hot Dog jelzéssel ellátott, saját sátorral várja a látogatókat az Operával szemben. A standnál regisztráló résztvevők egy 10 órás WifiZone kártyát kapnak ajándékba, amely adatforgalomtól független, 10 órás ingyenes internet hozzáférést biztosít a kiépített WifiZone hotspot hálózatok helyszínén (Budapesten, Vácon, Budaörsön és Szentendrén). Emellett, a regisztráltak automatikusan részt vesznek egy sorsoláson is, amelynek keretében az Évadnyitó Színházi Fesztiválon szereplő társulatok által felajánlott színházjegyeket sorsol ki a vállalat.

Az ACE Telecom sátra elsősorban egy forralt bor és hot dog árusító hely szerepét tölti be a fesztivál ideje alatt. A vállalat, jótékonysági célból minden, a sátornál eladott hot dog és forralt bor után 200 forintot ajánl fel a Károlyi István Gyermekközpont (Fóti Gyermekváros) kis lakóinak. Ebből azt adományból az ACE Telecom színházjegyeket vásárol a gyermekközpontnak, hogy az otthonban élő gyermekek is eljuthassanak egy színházi előadásra.

 

Az 1997-ben alapított hazai internetszolgáltató vállalat, kis és középvállalatok, illetve a lakosság számára biztosítja az internet alapú kommunikációs szolgáltatások széles tárházát Budapesten és a környező településeken. Az ACE Telecom egy saját, kiterjedt optikai és digitális mikrohullámú gerinchálózattal rendelkező vállalat, amellyel egyedülálló, professzionális minőségű internet szolgáltatást valósít meg. A magas rendelkezésére állású és sávszélességű internet szolgáltatás mellett a vállalat szolgáltatási portfóliójába tartozik a VoIP technológiájú telefonszolgáltatás, a város szerte ~70 ponton elérhető WiFi hotspot szolgáltatás és az EventCom szolgáltatás, amelynek keretén belül rövid határidővel létesít kül- és beltéri rendezvényeken alkalmi jellegű internet hozzáférési lehetőséget, akár extrém körülmények között is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük