2023.november.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Adózabra helyett Komlóskán a vállalkozók és az önkormányzat együtt, egymásért

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21593"><img class="image thumbnail" src="/files/images/nyito.thumbnail.jpg" border="0" alt="Komlóska" title="Komlóska" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Komlóska</strong></span></span>Komlóska Község Önkormányzata, mint kistelepülés jelenlegi vállalkozói körét bővítendő, hosszútávon kíván együttműködni a Vállalkozók Szövetségével,(VSZ)(cím: 1052-Budapest, Semmelweis u. 5. levelezési cím: 1364-Budapest, pf.: 345., tel.: 70/3989160; fax: 34/481015, nyilv. sz.: Fővárosi Bíróság 7.Pk.60228/2007/2, <a href="http://www.vallalkozokszovetsege.com/" target="_blank" title="Hely megnyitása">http://www.vallalkozokszovetsege.com/</a>, amely a mikró, kis- és középvállalkozások érdekvédelmét és szakmai tanácsadását látja el.</p><p>

komlóskaKomlóskaKomlóska Község Önkormányzata, mint kistelepülés jelenlegi vállalkozói körét bővítendő, hosszútávon kíván együttműködni a Vállalkozók Szövetségével,(VSZ)(cím: 1052-Budapest, Semmelweis u. 5. levelezési cím: 1364-Budapest, pf.: 345., tel.: 70/3989160; fax: 34/481015, nyilv. sz.: Fővárosi Bíróság 7.Pk.60228/2007/2, http://www.vallalkozokszovetsege.com/, amely a mikró, kis- és középvállalkozások érdekvédelmét és szakmai tanácsadását látja el.

komlóskaKomlóskaKomlóska Község Önkormányzata, mint kistelepülés jelenlegi vállalkozói körét bővítendő, hosszútávon kíván együttműködni a Vállalkozók Szövetségével,(VSZ)(cím: 1052-Budapest, Semmelweis u. 5. levelezési cím: 1364-Budapest, pf.: 345., tel.: 70/3989160; fax: 34/481015, nyilv. sz.: Fővárosi Bíróság 7.Pk.60228/2007/2, http://www.vallalkozokszovetsege.com/, amely a mikró, kis- és középvállalkozások érdekvédelmét és szakmai tanácsadását látja el.

 

  spacer
    Felek az érdekeik előmozdítása céljából együttműködési megállapodást kötnek.
    Komlóska Község Önkormányzata vállalja, hogy az ide települő cégek mentesülnek az iparűzési adó alól, továbbá egyedi szerződések és meghatalmazás alapján egyrészt a Szövetség, másrészt a Szövetség által képviselt vállalkozások részére olcsó székhelyet ill. telephelyet biztosít. 
    
    A dolog előzménye, hogy a  Vállalkozók Szövetségének elnöke támogatását fejezte ki Komlóska és a hasonló helyzetű falvak felé az alábbiak szerint:

   "A Vállalkozók Szövetsége nevében, szeretném szolidaritásunkról biztosítani az Önök települését. Szeretnénk csatlakozni küzdelmükhöz, a Magyar Posta Zrt falvakat romboló programja ellen.

Felajánljuk médiáinkat is Komlóskának és a többi településnek, akiket az MP Zrt lehetetlenít el. Valamint szükségük szerint használhatják, a heti majdnem, 1 millió hírlevelünket is. Örömmel teret szentelünk a témának.
A gazdasági válság nehézségeket okoz a vállalkozások és a települési Önkormányzatok számára. A működőképesség megőrzése és a fejlesztések megvalósítása mindannyiunk érdeke. A válság túlélése a célunk.

A jelenlegi jogszabályi helyzet elemzése után arra a megállapításra jutottunk, hogy sokkal többet tudnánk egymásnak segíteni, mint gondoltuk.

    Köteles László polgármester elmondta:" A vállalkozások kedvezményes adókörnyezetének kialakításában az Önkormányzat jelentős segítséget tud nyújtani. Például Komlóskán nincs Helyi Iparűzési Adó, melynek megfizetése más településen nagy összeget jelent, viszont itt 0,- Ft. Amennyiben székhelyet, vagy telephelyet létesít községünkben, úgy az iparűzési adó alól teljesen mentesülhet, vagy ha más településen is fenntart székhelyet vagy telephelyet, akkor is jelentős mértékben csökkenhetnek adóterhei. Cégének komlóskai letelepedéséhez Önkormányzatunk kedvező feltételekkel tud helyet biztosítani.

Mivel kis település vagyunk,ezért nincs szükségünk nagy bevételekre,megelégszünk a csekélyebb bevételekkel, adományokkal. Nekünk már az is jelentős segítség, ha a kötelezően kivetett adók, mint a gépjárművek adója önkormányzatunk bevételeit gyarapítják.

    Ezekből fenn tudjuk tartani településünket, működtethetjük intézményeinket, tehát sikeres együttműködésünk során, a vállalkozások jelentős összegeket takarítanak meg, Önkormányzatunk szűkös anyagi forrásai pedig megnövekednek.


Komlóska,a leghátrányosabb helyzetű kistérségek települései közé tartozik, az itteni vállalkozások előtt számos pályázati lehetőség fog megnyílni."

 A VSZ pedig Galaxy Flottájával tudja segíteni a falvakat. www.galaxy-card.com/flotta.html

http://www.komloska.hu/nyito.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.