2022.június.28. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Alapkő letétel Szentendrén –Ide költözik a Ford cég 32 országot ellátó regionális központja.

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/12276"><img class="image thumbnail" src="/files/images/ford_tabla.thumbnail.jpg" border="0" alt="1." title="1." width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>1.</strong></span></span> <p>Újabb „built to suit" beruházás a Raiffeisen Ingatlannál - épül a Ford Közép- és Kelet-Európai Regionális Központja.Szentendrén kezdett bele tavaly év végén a Raiffeisen Bankcsoport ingatlanfejlesztésre, létesítménygazdálkodásra és strukturált ingatlanfinanszírozásra szakosodott leányvállalata egyik legújabb beruházásába, amelyet már a kezdetektől kifejezetten a majdani bérlő igényei szerint alakítanak. A megrendelő ezúttal a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft.</p><p>

  1.1.

Újabb „built to suit" beruházás a Raiffeisen Ingatlannál – épül a Ford Közép- és Kelet-Európai Regionális Központja.Szentendrén kezdett bele tavaly év végén a Raiffeisen Bankcsoport ingatlanfejlesztésre, létesítménygazdálkodásra és strukturált ingatlanfinanszírozásra szakosodott leányvállalata egyik legújabb beruházásába, amelyet már a kezdetektől kifejezetten a majdani bérlő igényei szerint alakítanak. A megrendelő ezúttal a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft.

  1.1.

Újabb „built to suit" beruházás a Raiffeisen Ingatlannál – épül a Ford Közép- és Kelet-Európai Regionális Központja.Szentendrén kezdett bele tavaly év végén a Raiffeisen Bankcsoport ingatlanfejlesztésre, létesítménygazdálkodásra és strukturált ingatlanfinanszírozásra szakosodott leányvállalata egyik legújabb beruházásába, amelyet már a kezdetektől kifejezetten a majdani bérlő igényei szerint alakítanak. A megrendelő ezúttal a Ford Közép- és Kelet-Európai Kft.

Nem ez az első beruházás, melyet Szentendrén valósít meg a Raiffeisen Ingatlan Zrt., hiszen közreműködnek a most épülő Szentendrei Uszoda és Szabadidőközpont  létrejöttében, továbbá hamarosan megkezdik egy belvárosi kiskereskedelmi központ megvalósítását, mely várhatóan előmozdítja majd a szentendrei HÉV végállomásánál található terület fejlődését. 

2.2.A jelenlegi, a Ford számára készülő beruházás Szentendre déli kapujában, a 11-es főút mentén – a Budakalászi út leágazásánál – valósul meg 2008 végéig, több mint 4 hektáron. A forgalmas, jól megközelíthető területen nemcsak márkakereskedést és szervizt, hanem egy irodaházat, kutatási- és oktatóközpontot is megépítenek a Ford számára, ahonnan 32 ország értékesítési, marketing és after-sales tevékenységét irányítják majd.

3.3.A Regionális Központ létrejötte különös jelentőséggel bír a Ford Motor Company életében is, hiszen az innen koordinált terület méretében nagyobb, mint az Amerikai Egyesült Államok piaca: összességében több mint 11 millió km²-t fed le, ahol összesen több mint 391 millió ember él. A Ford közép- és kelet-európai régiójának jelentős növekedési potenciálját jól mutatja, hogy 2007-ben az azt megelőző évhez képest az eladások 37%-kal növekedtek.

 

4.4. 5.5.
6.6. 7.7.

A reprezentatív épületkomplexum összterülete 7600 m², amelyet több száz gépkocsinak helyet adó parkolóterület egészít ki. A tervezés során különös gondot fordítanak a megfelelő nagyságú zöldfelület kialakítására is.

A régiós szerepre törekvő Raiffeisen Ingatlan Zrt. az elmúlt években egyre jelentősebb eredményeket mondhat magáénak: 2007-ben sikerrel fejezték be és adták el többek között a Kerepesi út és Hungária körút sarkán elhelyezkedő, 47 ezer m² összterületű Arena Cornert; értékesítették, majd bővítették a biatorbágyi Premier Outlets Centert; megkezdték a Budai Vár alatt megvalósuló Várgarázs munkálatait; kialakították a Raiffeisen-torony és a Kisföldalatti zuglói végállomásánál létrejövő intermodális tömegközlekedési központ koncepcióját.

 

8.8. 9.9.
10.10. 11.11.
12.12. 13.13.
14.14. 15.15.
16.16. 17.17.
18.18. 19.19.
20.20. 21.21.
22.22. 23.23.
24.24. 25.25.
26.26. 27.27.
28.28. 29.29.

A vállalat folyamatosan bővülő, jelenleg mintegy 500 millió euró összértékű portfoliójának jelentős hányadát teszik ki az ipari -és kereskedelmi célú ingatlanok, ezen belül a speciális igényeket kielégítő épületek, mint pl. autókereskedések fejlesztésében is jelentős tapasztalattal rendelkeznek. A Raiffeisen beruházásában jött létre egyebek között a budaörsi Honda Iroda és Oktatási Központ, a IX. kerületi Nissan Irodaház, Szerviz és Értékesítési Központ, és az Észak-Pesti Ipari Parkban található Iveco-Levantex Márkakereskedés és Szerviz.

30.30.A Raiffeisen Bankcsoport támogatását élvező vállalat a befektetők és pénzügyi partnerek egyre szélesebb körével működik együtt; kapacitása jelenleg már akár 25-30 párhuzamos projekt lebonyolítását is lehetővé teszi. A cég tevékenysége a lakásfejlesztéstől a létesítménygazdálkodáson át az ingatlanfejlesztésig és finanszírozásig gyakorlatilag az ingatlanszolgáltatások teljes spektrumát lefedi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.