2023.november.28. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átadták a Centrális Galériában a Essl Award Közép- és Dél-Kelet-Európa művészeti díjakat

2 perc olvasás
 <span class="inline inline-left"><a href="/node/27320"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/AgnesEssl.thumbnail.JPG" border="0" alt="Agnes Essl" title="Agnes Essl" width="75" height="100" /></a><span style="width: 73px" class="caption"><strong>Agnes Essl</strong></span></span> <p>2009. Május 22-én harmadik alkalommal került átadásra az Essl Award Közép- és Dél-Kelet-Európa művészeti díj a Centrális Galériában. Az Essl Award díj alapítója és mozgatórugója Karlheinz Essl és felesége Agnes Essl professzorasszony, valamint fiuk Martin Essl.</p><p>

 agnes esslAgnes Essl

2009. Május 22-én harmadik alkalommal került átadásra az Essl Award Közép- és Dél-Kelet-Európa művészeti díj a Centrális Galériában. Az Essl Award díj alapítója és mozgatórugója Karlheinz Essl és felesége Agnes Essl professzorasszony, valamint fiuk Martin Essl.

 agnes esslAgnes Essl

2009. Május 22-én harmadik alkalommal került átadásra az Essl Award Közép- és Dél-Kelet-Európa művészeti díj a Centrális Galériában. Az Essl Award díj alapítója és mozgatórugója Karlheinz Essl és felesége Agnes Essl professzorasszony, valamint fiuk Martin Essl.

kupcsik adrián, czene márta, keller dianaKupcsik Adrián, Czene Márta, Keller Diana2005-ben alapították a díjat azzal a céllal, hogy magyar, cseh, szlovák, szlovén, horvát és idén első ízben román művészeti akadémiák diákjai kaphassanak munkájukhoz támogatást.

keller diana és rizmayer péterKeller Diana és Rizmayer Péter Az Essl művészeti díjat kétévente ítélik oda. A nemzetközi tekintélyekből álló zsűri országonként 10 jelöltet nevez meg, akik „A jelöltek éjszakája 2009" kiállítás keretén belül mutatják be alkotásaikat a résztvevő országok fővárosában. A nyitóestén a zsűri országonként három díjat ítél oda: az 1. díj négyezer, a 2. díj háromezer euró és a Vienna Insurance Group Special Invitations különdíja ezer euró. A figyelemreméltó pénzjutalom mellett a helyezettek egy csoportos kiállítás keretében mutathatják be műveiket a Bécshez közeli Klosterneuburg-ban található Essl Múzeumban, ami kiváló lehetőség arra, hogy a szakma és a közönség nemzetközi szinten is megismerhesse munkáikat. Az Essl Múzeum Ausztria legnagyobb kortárs művészeti alkotásokból álló magángyűjteménye, a hat ország 18 díjazott alkotása 2009. decemberében lesz látható.

dr. ebli gáborDr. Ebli GáborAz idei Essl díj tíz jelöltje Adamkó Dávid, Basa Anikó, Blazsek András, Czene Márta, Fátyol Viola, Keller Diána, Kupcsik Adrián, Molnár Ágnes Éva, Németh Róbert és Pintér Zoltán volt.

kellerdiana.thumbnailAz Essl Award pályázat első díját Keller Diána (alkotótársa Rizmájer Péter) nyerte el.

Pintér Zoltán Miklós lett a második és Fátyol Viola kapta a harmadik díjat.

 

keller diana alkotásaKeller Diana alkotása 213.thumbnail 312.thumbnail
410.thumbnail 100 8241.thumbnail jpg16.thumbnail

A jelöltek munkái a Centrális galéria kiállításán megtekinthetők.

Kép és szöveg: Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.