2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átadták „Az év turisztikai témájú szakdolgozata” pályázat díjait

<p><span class="inline left"><a href="/node/3437"><img class="image thumbnail" src="/files/images/turizmuszrt.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="86" /></a></span>A Magyar Turizmus Zrt. által életre hívott „Az év turisztikai témájú szakdolgozata" pályázatra 2007 őszén 15 felsőoktatási intézmény 52 diák szakdolgozatát juttatta el. Az évről-évre egyre népszerűbb szakdolgozat-pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén 2008. április 16-án két kategóriában összesen nyolc nyertest hirdettek, további három pályázó pedig különdíjban részesült.</p><p>

turizmuszrt.thumbnailA Magyar Turizmus Zrt. által életre hívott „Az év turisztikai témájú szakdolgozata" pályázatra 2007 őszén 15 felsőoktatási intézmény 52 diák szakdolgozatát juttatta el. Az évről-évre egyre népszerűbb szakdolgozat-pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén 2008. április 16-án két kategóriában összesen nyolc nyertest hirdettek, további három pályázó pedig különdíjban részesült.

turizmuszrt.thumbnailA Magyar Turizmus Zrt. által életre hívott „Az év turisztikai témájú szakdolgozata" pályázatra 2007 őszén 15 felsőoktatási intézmény 52 diák szakdolgozatát juttatta el. Az évről-évre egyre népszerűbb szakdolgozat-pályázat ünnepélyes eredményhirdetésén 2008. április 16-án két kategóriában összesen nyolc nyertest hirdettek, további három pályázó pedig különdíjban részesült.

 

 A diákok a munkájukért járó elismerést ünnepélyes keretek között Dr. Kovács Miklóstól, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkárától és Dr. Róna Ivántól, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatójától, vehették át.

A Magyar Turizmus Zrt. 2007-ben hetedik alkalommal írt ki pályázatot „Az év turisztikai témájú szakdolgozata" címmel a turisztikai felsőoktatási intézmények végzős hallgatói részére. A pályázaton az akkreditált hazai felsőoktatási intézmények nappali tagozatos hallgatói, valamint az esti, levelező és posztgraduális képzésben, illetve a távoktatásban részt vevő hallgatók indulhattak államvizsgán eredményesen megvédett turisztikai témájú szakdolgozatukkal. A pályázatra egy-egy intézmény legfeljebb öt értekezést nevezhetett be, amelyből legfeljebb két pályamű idegen nyelvű is lehetett.

A pályázat célja, hogy ösztönözze és továbbfejlessze a turizmus állami irányítása és a turisztikai felsőoktatási intézmények együttműködését és szakmai munkáját, amely az elmúlt években egyre sokszínűbb lett. A Magyar Turizmus Zrt. központjában és regionális marketingigazgatóságain, valamint külképviseletein a gyakornoki programok, a kutatásokban való részvétel, az információcsere, a Magyar Turizmus Zrt. által szervezett szakmai rendezvényeken való részvétel lehetősége mind-mind azt szolgálják, hogy a felsőoktatási intézményekből kikerülő hallgatók elméleti ismereteik mellett már az egyetemeken, főiskolákon töltött idő alatt gyakorlati tapasztalatot is szerezzenek.

2007-ben az ország 15 felsőoktatási intézménye juttatta el az MT Zrt.-hez az általa legszínvonalasabbnak ítélt munkákat, összesen 52 szakdolgozatot. A pályázatra a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kara, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Eszterházy Károly Főiskola, a Harsányi János Főiskola, a Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája, a Károly Róbert Főiskola, a Kodolányi János Főiskola, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, a Pannon Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Széchenyi István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Szolnoki Főiskola nevezett be szakdolgozatot. A szakdolgozatok között két angol és egy német nyelvű pályamű is található.

A beérkezett szakdolgozatokat az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkársága, az Országos Idegenforgalmi Bizottság és a Magyar Turizmus Zrt. munkatársaiból álló szakmai zsűri értékelte. A legjobb diplomamunkákat két, az „Alapos, tudományos igényű munka", valamint az „Újszerű témaválasztás" kategóriában  jutalmazták, emellett öt szakdolgozat különdíjban részesült. A díjazott szakdolgozatok a következők:

Alapos, tudományos igényű munka kategóriában:

              I.      (megosztott) Chikán Márton: A turisztikai vonzerők hatókörének értékelése

              I.      (megosztott) Tóth Boglárka: A nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu keresleti szegmensének elemzése

           II.      Vágó Tímea: A lovasturizmus jelenlegi helyzete és fejlesztési lehetőségei Magyarországon

         III.       Horváth Mónika: A turisztikai stratégia és operatív programok szerepe és hozzájárulása Észak-Magyarország turisztikai fejlődéséhez

Újszerű témaválasztás kategóriában

            I.        Tóth Diána: Törökkori emlékek turisztikai célú hasznosítása Magyarországon

         II.        (megosztott) Fábián Tímea: Az internetes utazásközvetítés térhódításának bemutatása a

Start Utazási Iroda példáján

         II.        (megosztott) Piránszki Linda Petra: A sikeres falusi turizmus gazdasági, turisztikai és

személyi feltételei egy konyári és egy cserépfalui vendéglátó példáján keresztül

       III.        Hegedűs Judit: „Egységek és kétségek" – avagy együttműködés és fejlesztési lehetőségek egy magyarországi natúrparkban

Különdíjban részesült

Gárdián Szilvia: Utazás – Egyedül vagy együtt? A turisztikai ágazat klaszteresedésének ösztönzési lehetőségei az Alsó-Ausztriai Wellbeing Klaszter tapasztalatai alapján

Kárász Krisztina: Die gegenwärtige Lage des barrierefreien Tourismus für Rollstuhlfahrer in Ungarn und seine Zukunft

Kovács Gabriella: Turizmusfejlesztés vállalati összefogással Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

A nyertes pályázók a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar, a Debreceni Egyetem, a Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája, a Károly Róbert Főiskola, a Kodolányi János Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.

A szakdolgozatok részletes listáját – a szakdolgozat készítők nevével, a szakdolgozatok címével, a beküldő intézmény és a konzulensek feltüntetésével – a melléklet tartalmazza.

A szakdolgozat-pályázat ünnepélyes díjkiosztójának a Budapest Symbol Étterem adott otthont. A díjakat Dr. Kovács Miklós, az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium turisztikai szakállamtitkára és Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója adta át a nyerteseknek, akik jutalomban is részesültek. A pályázaton részt vevő valamennyi szakdolgozatot készítő egy értékes könyvet, a Magyar Turizmus Zrt. ajándékát vihette magával.

A Magyar Turizmus Zrt. 2008. évi szakdolgozat-pályázatának részletes feltételeiről az intézményvezetők és tanszékvezetők postai úton kapnak tájékoztatást. A szakdolgozatok teljes terjedelmükben a Magyar Turizmus Zrt. Kutatási Csoportjánál csütörtök délutánonként 14 és 17 óra között megtekinthetők.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.