2022.szeptember.28. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Átszervezték a Magyar Turizmus Zrt-t

5 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/21757"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Image2.thumbnail_47.jpg" border="0" alt="http://itthon.hu/szakmaioldalak" title="http://itthon.hu/szakmaioldalak" width="100" height="40" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://itthon.hu/szakmaioldalak">http://itthon.hu/szakmaioldalak</a> </strong></span></span>A Magyar Turizmus Zrt. Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ) 2009. január 1-től megváltozott. A korábbi Szervezeti és Működési Szabályzatát az MT Zrt. Igazgatósága még 2006 decemberében fogadta el. Az azóta eltelt két év eseményei és tapasztalatai szükségessé tettek néhány módosítást, a megváltozott körülményekhez való hatékonyabb alkalmazkodás érdekében. </p><p> 

http://itthon.hu/szakmaioldalakhttp://itthon.hu/szakmaioldalak A Magyar Turizmus Zrt. Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ) 2009. január 1-től megváltozott. A korábbi Szervezeti és Működési Szabályzatát az MT Zrt. Igazgatósága még 2006 decemberében fogadta el. Az azóta eltelt két év eseményei és tapasztalatai szükségessé tettek néhány módosítást, a megváltozott körülményekhez való hatékonyabb alkalmazkodás érdekében.

 

http://itthon.hu/szakmaioldalakhttp://itthon.hu/szakmaioldalak A Magyar Turizmus Zrt. Szervezeti és Működési Szabályzata (SZMSZ) 2009. január 1-től megváltozott. A korábbi Szervezeti és Működési Szabályzatát az MT Zrt. Igazgatósága még 2006 decemberében fogadta el. Az azóta eltelt két év eseményei és tapasztalatai szükségessé tettek néhány módosítást, a megváltozott körülményekhez való hatékonyabb alkalmazkodás érdekében.

 

A Társaság szervezeti átalakítását személyi változások is kísérik. Az átalakítás egyik elsődleges szempontja volt, hogy a vezetői szintek és a felsővezetők száma ne növekedjék.

A szervezeti változás egyik lényeges eleme, hogy az e-marketing – mint napjaink egyik legfontosabb marketingeszköze – szervezetileg is átkerült a Marketing Igazgatósághoz, és E-Marketing Iroda néven a Marketing Igazgatóság részét képezi.

A Marketing Igazgatóságon belül a továbbiakban egy szervezeti egységben, Piac- és Termékmenedzsment Irodaként működik a korábbi Kutatási Csoport és Termék Csoport.

Az MT Zrt. a jövőben még nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a rendezvények sikeres lebonyolítására és a tanulmányutak szervezésére. Ennek megfelelően a Társaságnál a tanulmányutakat, rendezvényeket, illetve a forgatócsoportok, utazási szakemberek és újságírók programjait a jövőben kizárólag az újonnan létrehozott Rendezvény Iroda szervezi, a Hálózati Igazgatóság neve pedig Hálózati és Rendezvény Igazgatóságra módosul. A Rendezvény Iroda a korábbi Termék Csoport feladatainak egy részét is ellátja a jövőben.

A Hálózati és Rendezvény Igazgatóságon belül a Társaság kialakította a Külképviseleti Irodát, amely a Zrt. 22 országban működő 24 külképviseletét irányítja.

Az MT Zrt. az Önkormányzati Minisztérium Turisztikai Szakállamtitkárságával együttműködve felelősen és aktívan közreműködik a turizmus helyi, térségi és regionális növekedését elősegítő, önkéntességen alapuló Turisztikai Desztinációs Menedzsment (TDM) szervezeti rendszer kialakításának koordinálásában is, ezért a Zrt. Hálózati és Rendezvény Igazgatóságának Belföldi Irodája kiegészül a jövőben kialakításra kerülő TDM szervezetek koordinációs feladataival.

A szervezeti átalakítás további eleme, hogy a Zrt. Operatív Igazgatóságot hozott létre, amely a Társaság zökkenőmentes üzemeltetésén kívül irányítja a Contact Center és a Logisztikai Bázis munkáját, továbbá működteti a Fotótárat.

Az új Szervezeti és Működési Szabályzat értelmében megváltoztak a Társaság szervezeti egységeinek elnevezései: valamennyi Igazgatóság alatt működő szervezeti egység az Iroda, az Irodák alatt lévők pedig – amennyiben vannak ilyen egységek – a Csoport elnevezést kapták. (Kivételt képez ez alól a Kongresszusi Iroda.) További változást jelent, hogy megszűnt a Balaton és Tisza-tó esetében eddig használt Regionális Turisztikai Projekt Iroda (RTPI) elnevezés, és a továbbiakban e két területen is a Regionális Marketing Igazgatóság (RMI) elnevezés használatos.

Az SZMSZ változását személyi változások kísérik. Sztojanovits Kristóf, az MT Zrt. eddigi termékcsoport-vezetője február 1-jén átveszi a Zrt. németországi – (Berlin, Frankfurt és München) – külképviseleteinek irányítását, berlini központtal.

Az újonnan létrehozott Piac- és Termékmenedzsment Iroda vezetői pozícióját Kiss Kornélia, a Kutatási Csoport korábbi vezetője tölti be. A szervezeti átalakítás során megszűnő E-Commerce Igazgatóság vezetője, Veres István a továbbiakban az Operatív Igazgatóságot irányítja, míg az E-Commerce egykori munkatársa, Végvári Attila, az E-Marketing Iroda élére került.

A Hálózati és Rendezvény Igazgatóságon belül működő Rendezvény Iroda vezetői pozícióját Fekete Magdolna, korábbi hálózati igazgató-helyettes tölti be. Az Igazgatóságon belül szintén újonnan kialakított Külképviseleti Iroda élére az MT Zrt. olyan vezetőt keresett, aki sokéves külképviselői múltja alapján jól ismeri a külképviseletek munkáját, kiterjedt nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, és tisztában van a Társaság belső működésével is. E szempontokat figyelembe véve, a Társaság választása Dr. Bíró Gáspár, romániai külképviselet-vezetőre esett, aki 1997 augusztusa óta vezeti a kolozsvári külképviseletet, és 10 év után tér vissza Magyarországra. Bíró Gáspár korábban, külföldi tevékenységét megelőzően is irányította a Zrt. központjában a külképviseletek munkáját. A romániai külképviseletet január 1-jétől Soós Júlia vezeti, aki Dr. Bíró Gáspár mellett szintén több mint 10 éve dolgozik a kolozsvári képviseleten.

A Magyar Turizmus Zrt. 2009. január 1-től érvényes szervezeti felépítésének ábrája január 5-től letölthető a Társaság http://www.itthon.hu/ honlapjának szakmai oldalain belül, a „Turizmus szervezeti rendszere, elérhetőségek" menüpontra kattintva

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.