Október 19-én kezdődik a 4. AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás és a 25. AUTÓTECHNIKA szakkiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A járműipar legnagyobb regionális fórumán minden járműipari ágazat képviselteti magát: multinacionális cégek, világmárkák, kis- és középvállalkozások egyaránt jelen lesznek, lefedve a járműgyártás teljes folyamatát. 10 ország 250 kiállítója lesz jelen az eseményen.

 

Október 19-én kezdődik a 4. AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás és a 25. AUTÓTECHNIKA szakkiállítás a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A járműipar legnagyobb regionális fórumán minden járműipari ágazat képviselteti magát: multinacionális cégek, világmárkák, kis- és középvállalkozások egyaránt jelen lesznek, lefedve a járműgyártás teljes folyamatát. 10 ország 250 kiállítója lesz jelen az eseményen.

 

A négy magyarországi autógyár mellett olyan, a saját területükön meghatározó cégek lesznek kiállítók, mint az AGC Glass, a Beewatec, a Bosch, a Bridgestone, a Continental, a Duvenbeck, a Fanuc, a Flextronics, a Karsai Műanyagtechnika, a Kirchhoff, a Knüppel, a KUKA, a LUK Savaria, a MOL, a Rába, az Otto Fuchs, a Shinwa, az SMR, a Takata, a Thyssen Krupp és a Wedco, ZF.

Városok és régiók is jelen lesznek a kiállításon. Miskolc és Győr mellett idén először Tatabánya is önálló pavilonnal érkezik.

Közös kiállítói standokat szervez a Czech Trade, az Advantage Austria, a Német-Magyar Ipar Kamara, a MAJOSZ és a Magyar-Francia Kereskedelmi és Iparkamara.

 

Ma már szinte közhely, hogy az autóipar – a maga csaknem 30 százalékos részesedésével – a magyar gazdaság legjelentősebb húzóágazata. Az ötven legnagyobb exportőr cég fele ehhez az iparághoz köthető. A járműgyártás teljesítménye több mint 3600 milliárd forint, amelyben éppúgy benne vannak a nagy autógyárak, mint az ezernél is több kisebb-nagyobb beszállító.

A járműipar legnagyobb magyarországi seregszemléje éppen ezért a HUNGEXPO egyik legdinamikusabban fejlődő kiállítása.

 

A 4. AUTOMOTIVE HUNGARY-n és a negyedszázados jubileumát ünneplő AUTÓTECHNIKA-n a nagy autógyárak (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki) mellett jelen lesznek a legjelentősebb beszállítók, illetve a hazai járműfenntartó-ipar szereplői, eszköz és szolgáltatás ellátói.

A két kiállítás együtt komplex képet mutat a járműipar jelenlegi trendjeiről, a fejlődési irányokról, az innovációs lehetőségekről és a szakember utánpótlás helyzetéről.

 

„Az Automotive és az Autótechnika ma már nemcsak Magyarország, hanem a régió legjelentősebb autóipari fóruma, melynek egyik legfőbb célja, hogy a gépjárműipar kulcsszereplői egy időben és egy helyen találkozhassanak, megismerjék a kapcsolódó ágazatok és szolgáltatások újdonságait, fejlesztéseit – mondja Ganczer Gábor, a HUNGEXPO Zrt. vezérigazgatója. Az iparág technológiai váltás előtt áll: a kiállítás idején zajló szakmai konferenciák olyan aktuális kérdésekkel foglalkoznak, mint az autonóm vezetéssel kapcsolatos megoldások, az alternatív hajtások és az Ipar 4.0."

 

2016. október 19-én, 11 órakor Magyar Levente, államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium és Ganczer Gábor, vezérigazgató, HUNGEXPO Zrt. nyitja meg a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont, A pavilon Türkiz termében az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítást. A megnyitót kerekasztal beszélgetés követi a magyar autóipar meghatározó képviselőivel a jelenlegi és jövőbeni járműipari trendekről.

Tervezett témák:

– Fejlesztési célok az elkövetkezendő években

– A járműipar legnagyobb kihívásai

– IPAR 4.0: ipari digitalizáció

– Beszállítók fejlődési és kiválasztási trendjei

– Magyarország versenyképessége a kelet-közép-európai régióban és globálisan –

   beruházások és növekedési lehetőségek

 

„Óriási fejlődésen ment át a magyar autóipar az elmúlt évtizedben, és ennek adhat újabb lökést a Mercedes több mint egymilliárdos beruházása – mondja a kerekasztal moderátora Kilián Csaba, a MAGE főtitkára. – Látni kell, hogy jelentős technológiai változások indultak el az autóiparban globális szinten. Gondoljunk csak az elektromos vagy az önvezető autók elterjedésére. A térségünk ugyanakkor eddig nem tapasztalt kihívással néz szembe: a tapasztalt munkaerő hiányával. Ezekre kell reagálnia a magyar autóiparnak és a hazai szakember képzésnek. A jövőben a tudásgazdaság, a magasabb hozzáadott értékű tevékenységek felé kell elmozdulnunk. Fontos volna az autóipar imázsának növelése, valamint a duális képzés további fejlesztése a felmerülő igények tükrében."

 

A rendezvényhez idén is magas színvonalú szakmai programsorozat kapcsolódik, melyek továbbra is az iparág egészét lefedő 3 kiemelt témakörre épülnek:

ÜZLET, TUDOMÁNY, KARRIER.

 

AUTÓTECHNIKA Nemzetközi Járműfenntartó-ipari Szakkiálllítás

Immár 25. alkalommal nyitja meg kapuit az AUTÓTECHNIKA szakkiállítás, melyen a hazai beszállító- és járműjavító-ipart kiszolgáló műszer- és garázsberendezés-forgalmazók, valamint a szakképzési szféra szereplői mutatják be kínálatukat. Az AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítással egy időben zajló rendezvény a partneri kapcsolatok bővítésére is kiváló lehetőség, hiszen egy helyen tapasztalható meg a gyártó- és fenntartó-ipar jövőjének összefonódása.

 

A kiállítás nyitva tartása

2016. október 19-20.: 10-18 óráig

2016. október 21.: 10-17 óráig

 

http://automotivexpo.hu/hu/programok

http://automotivexpo.hu/hu/kiallitoi-lista-2016

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük