2022.december.05. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az előfizetői szám emelkedésének és a hatékony működésnek köszönhetőek a Pannon 2008 első negyedéves eredményei

3 perc olvasás
<p align="justify"><span class="inline left"><a href="/node/12471"><img class="image thumbnail" src="/files/images/pgsm.thumbnail.jpg" border="0" alt="A Pannon 2008 1. negyedévi eredményei" title="A Pannon 2008 1. negyedévi eredményei" width="100" height="44" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>A Pannon 2008 1. negyedévi eredményei</strong></span></span>2008 első negyedévében a Pannon növelte előfizetői bázisát, miközben kulcsfontosságú területeken javította működési hatékonyságát, s ennek révén kiváló pénzügyi teljesítményt nyújtott. A társaság ebben a negyedévben is jelentős beruházásokat eszközölt a 3G/HSDPA fejlesztések terén.</p><p align="justify">

a pannon 2008 1. negyedévi eredményeiA Pannon 2008 1. negyedévi eredményei2008 első negyedévében a Pannon növelte előfizetői bázisát, miközben kulcsfontosságú területeken javította működési hatékonyságát, s ennek révén kiváló pénzügyi teljesítményt nyújtott. A társaság ebben a negyedévben is jelentős beruházásokat eszközölt a 3G/HSDPA fejlesztések terén.

a pannon 2008 1. negyedévi eredményeiA Pannon 2008 1. negyedévi eredményei2008 első negyedévében a Pannon növelte előfizetői bázisát, miközben kulcsfontosságú területeken javította működési hatékonyságát, s ennek révén kiváló pénzügyi teljesítményt nyújtott. A társaság ebben a negyedévben is jelentős beruházásokat eszközölt a 3G/HSDPA fejlesztések terén.

„Ügyfélközpontú társaság vagyunk, ami azt jelenti, hogy a legkönnyebben használható szolgáltatásokat nyújtjuk, folyamatosan a technológiai fejlődés élvonalában haladunk, s  egész üzletmenetünk célja az, hogy minél több értéket hozzunk létre ügyfeleink számára" – mondta Ove Fredheim, a Pannon vezérigazgatója. „Eközben folyamatosan keressük a lehetőségeket, amelyekkel még vonzóbbá tehetjük ajánlatainkat – mint például a Családi Csomag esetében. A szolgáltatás rendkívül népszerű a számlás előfizetők körében, ezért elérhetővé tettük minden – akár számlás, akár kártyás – egyéni ügyfelünk részére."

A Pannon előfizetői száma 23 ezerrel nőtt a negyedév során, így az időszak végére elérte a 3,4 milliót. 2008 első negyedévének végén a Pannon aktív SIM-kártyákra vetített piaci részesedése 33,5% volt, ami 0,2 százalékpontos emelkedést jelent az előző negyedévhez képest. Az előfizetői bázison belül a számlás ügyfelek aránya tovább emelkedett, elérte a 40,5%-ot, míg 2007 végén 39,7% volt ez az arány.

2007 azonos negyedévéhez viszonyítva az összekapcsolási és roaming díjak csökkenése miatt alacsonyabb szinten maradtak a bevételek. A beruházásokra fordított összeg 2007 első negyedévéhez képest 1,7 milliárd forinttal emelkedett, ami elsősorban a folytatódó 3G-fejlesztéseknek köszönhető. A Pannon ugyanakkor csökkenteni tudta működési költségeit és több területen javította a költséghatékonyságot; a működési kiadások átlagosan az éves inflációnál kisebb mértékben nőttek. A növekvő hatékonyság, a magasabb ügyfélszám és az alacsonyabb értékcsökkenési költségek hatására a működési nyereség 0,7%-kal nőtt. A negyedév teljes működési nyeresége 13,6 milliárd forint volt, ami 103 millió forinttal több a 2007 hasonló időszakában elértnél.

„A mobil internet rendkívül gyorsan fejlődő szolgáltatás" – mondta Ove Fredheim. „A Pannon Mobil Internet gyors és egyszerű, kábelek nélküli csatlakozást biztosít asztali és hordozható számítógépeken egyaránt. Az év eleje példa nélküli sikert hozott ezen a területen: Mobil Internet szolgáltatásunk előfizetőinek száma január végére megkétszereződött. Bizonyosak lehetünk tehát abban, hogy beruházásaink a közeljövő további növekedésének lehetőségét teremtik meg."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.