Néhány hónapon belül az IP Systems Zrt. által fejlesztett ETRM-IP informatikai platform fogja végezni a Budapesti Erőmű Zrt. energiakereskedelmi és kockázatkezelési tevékenységének menedzselését.

Néhány hónapon belül az IP Systems Zrt. által fejlesztett ETRM-IP informatikai platform fogja végezni a Budapesti Erőmű Zrt. energiakereskedelmi és kockázatkezelési tevékenységének menedzselését.

Az IP Systems Zrt. (IP Systems) és a Budapesti Erőmű Zrt. (BERT) aláírta azt a megállapodást, amely szerint az informatikai társaság fejlesztheti ki a BERT számára azt az informatikai platformot, amely az energetikai vállalat energiakereskedelmi és kockázatkezelési tevékenységét szabályozhatja.

Az ETRM (Energy Trade & Risk Management – Energiakereskedelem és Kockázatkezelés) rendszer valós időben úgy tudja kiszámolni az energiakereskedelmi pozíciók változását, hogy közben a hatékonyságot növeli, és egyúttal a felmerülő kockázatokat mérsékli. Az informatikai társaság IT-megoldásának testreszabása már megkezdődött, az éles üzemű használatbavételt pár hónapon belül tervezik. Az energetikai szektorra fókuszáló szoftverfejlesztő cég ETRM-IP nevű terméke egyaránt támogatja a földgáz, villamosenergia, szén, CO2 és egyéb pénzügyi származékos termék hatékony kereskedelmét és kockázatkezelését, mindezt úgy, hogy az aktuális piaci pozíciót és annak kockázatát úgynevezett „real-time engine" segítségével valós időben kiszámítja és megjeleníti. A platform használatával a felhasználó azonnal tud reagálni a piac változásaira, ezáltal csökkentheti az energiakereskedelem pénzügyi kockázatait, lényegében profitot optimalizálhat.

„A projekt részeként bevezetjük az ETRM-IP erőművi modulját, így egyedülálló módon az ETRM rendszer kezeli a valós idejű termelési adatokat is. A Scheduling-IP integrálásával a rendszer megvalósítja a teljes menetrendezést a partnerek, illetve a rendszerirányítói feladatokat ellátó MAVIR felé" – tette hozzá Füzi Ákos, az IP Systems Zrt. vezérigazgatója.

Az IP Systems Zrt. az elmúlt időszakban számos hazai és külföldi tendert nyert, létszáma meghaladja a 130 főt. A vállalat a budapesti iroda mellett 2 éve Miskolcon, nemrég pedig Debrecenben nyitott új fióktelephelyet.

http://www.ipsystems.hu

http://budapestieromu.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük