Élve a kiállítások piacélénkítő szerepével, a gazdasági válság ellenére közel tízezer négyzetmétert töltenek meg kínálatukkal az Ipar Napjai idei kiállítás-együttesének résztvevői a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A hazai cégekkel együtt 16 ország 305 kiállítója mutatja be a Mach-Tech és az Electrosalon szakkiállításokon május 19. és 22. között a gépgyártás, a hegesztéstechnika, illetve az elektrotechnika újdonságait.

 

Élve a kiállítások piacélénkítő szerepével, a gazdasági válság ellenére közel tízezer négyzetmétert töltenek meg kínálatukkal az Ipar Napjai idei kiállítás-együttesének résztvevői a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. A hazai cégekkel együtt 16 ország 305 kiállítója mutatja be a Mach-Tech és az Electrosalon szakkiállításokon május 19. és 22. között a gépgyártás, a hegesztéstechnika, illetve az elektrotechnika újdonságait.

Az Ipar Napjait összesen tizennyolc különböző szakmai program teszi „olajozottabbá". Az újdonságok mellett a látogatók számos információhoz juthatnak az ipari ágazatok jövőjéről, a válságból kivezető lehetőségekről, innovatív megoldásokról, a szakképzésről. A konferenciaprogram egyik kiemelt témája lesz Magyarország energiabiztonsága. A kiállítások kuriózuma pedig a hazai fejlesztésű, verseny győztes CNC marógépek bemutatója és az Innovációs stand kínálata.

A szakmai érdekességek mellett a lehetséges pénzügyi megoldásokat, lízinglehetőségeket kínáló cégek ajánlataival is megismerkedhetnek az érdeklődők. Az Ipar Napjaira ezúttal is több ezer szakmai látogatót várnak.

Jelentős külföldi részvétel

Magyarországgal együtt összesen tizenhat ország kiállítói mutatkoznak be az Ipar Napjain: Ausztria, Franciaország, Horvátország, Japán, Kína, Korea, Lengyelország, Olaszország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovákia, Törökország, Taiwan.

Kiemelkedő jelentőségű Kína bemutatkozása, az ázsiai ország először hozza Európába a nagy presztízsű China Hi-tech Fair-t, melynek az Electrosalon ad otthont.

Innováció mindenek felett

A jövő mérnökeinek fejlesztéseit is láthatják a Mach-Tech alkalmával a látogatók. Az isel Hungária Automatizálás Kft. országos gép-versenypályázatán résztvevő magyar műszaki felsőoktatási intézmények hallgatói nyáklemez megmunkálására alkalmas CNC-marógépeket terveztek és készítettek. A pályamunkák működés közben is láthatók a kiállításon.

A csúcstechnológiát vonultatják fel a piacvezető, ismert cégek a Mach-Tech-en. Az újdonságok sorában többek között a vásárdíjas lézervágó gépet, lengőkaros adagoló robottal működő esztergát, digitális sztereo-mikroszkópos lézerhegesztő gépet, a hegesztést forradalmasító univerzális elektródákat, a csaphegesztést lehetővé tevő innovációt, csiszoló- és köszörűszerszámokat, új digitális radiografiai rendszert, hegesztés-oktató szimulátort, valamint az ügyviteli rendszert jelentősen meggyorsító szoftvert is megismerhetik az érdeklődők.

Az Electrosalon-on is jelentős a megjelenés a kutatás és fejlesztés, a minőségbiztosítás témakörben. Jó néhány érdekesség látható a gépjármű védelmi rendszerek, illetve az ipari elektronika megoldásaiból is, illetve az ipari robotok alkalmazásának sokrétűségével kapcsolatban is. Bemutatkoznak a világítástechnika legmodernebb fényforrásai, az 50000 óra élettartamú LED-ek amelyek alkalmazásának köszönhetően 90 százalékos az energia-megtakarítás.

Szakmai programdömping

A Mach-Tech és az Electrosalon kiállításokhoz összesen tizennyolc különböző szakmai program kapcsolódik. Fő témák: Magyarország energiabiztonsága, a válságkezelés, a vállalkozásfejlesztés. Előadások hangzanak el a nemzetközi hegesztőképzésről, a hazai szakképzésről, az ipar fejlődési irányairól, az innovációról.

         A cégek közül sokan mutatják be a berendezéseket működés közben is standjaikon, illetve adnak teljes körű tájékoztatást a gépekről és azok alkalmazási területeiről a Kiállítói Fórum pódiumán is. Itt mutatkoznak be „élőben" a kiállítás díjazott termékei is. A szlovák cégek előadásai pedig nemzetközi kitekintést kínálnak az érdeklődőknek.

Az állandó programok közül előreláthatóan nagy érdeklődést vált ki a Magyar Elektrotechnikai Egyesület és az Elektrotechnikai Múzeum bemutatója, amelyen az elektrotechnika csodái láthatók, s igazi kuriózumnak ígérkezik a CNC megmunkáló gépek bemutatója is.

Legek az iparban

Az idei Mach-Tech és az Electrosalon nagydíjpályázatán hat cég hét terméke részesült elismerésében. A díjátadó ünnepség a nyitónapon, 11.30-kor lesz a Vásárközpont G pavilonjának VIP termében.

MACH TECH NAGYDÍJ

EXCEL CSEPEL Szerszámgépgyártó Kft.

SLT 630/1500 MC BB Siemens vezérlésű CNC esztergagép

AMADA GmbH és az EPL-TECH Kft.

AMADA LC-3015 F1 NT lineáris hajtású lézervágógép

HÓD-93 Gyártóeszközellátó Kft.

TA-Center, CNC vezérléssel mőködtethető sík és alakesztergáló fej

RÁBEL Kft.

Tru-Laser 3030 NEW Síkágyas CNC lézervágógép

Elismerő oklevél:

RÁBEL Kft.

TruBend 7036 Elektromos CNC élhajlítógép

VARRÓ és KIRÁLY Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.

IHLE keményfém alapanyagok egyedi feliratozása, forgácsoló szerszám

gyártásához

ELEKTROSALON NAGYDÍJ

CoreComm SI Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

SOCOMEC UPS FLYWHEEL VSSDC Dinamikus Energiatároló Rendszer

http://www.mach-tech.hu/

www.electrosalon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük