2022.szeptember.25. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Oktatási Hivatal vizsgálatot lezáró közleménye:Súlyos jogsértések a Vocational Academy Alapítványnál

3 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/114"><img class="image thumbnail" src="/files/images/16073.thumbnail_0.jpg" border="0" width="58" height="100" /></a></span>  <p><strong>Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke a Vocational Academy Alapítvány által fenntartott közoktatási intézményekben megállapított súlyos jogsértések miatt felügyeleti bírság kiszabásáról intézkedett.</strong></p><p>

16073.thumbnail 0 

Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke a Vocational Academy Alapítvány által fenntartott közoktatási intézményekben megállapított súlyos jogsértések miatt felügyeleti bírság kiszabásáról intézkedett.

16073.thumbnail 0 

Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke a Vocational Academy Alapítvány által fenntartott közoktatási intézményekben megállapított súlyos jogsértések miatt felügyeleti bírság kiszabásáról intézkedett.

Lezárult az Oktatási Hivatal hatósági ellenőrzése a Vocational Academy Alapítvány által fenntartott közoktatási intézményekben.

A megállapított súlyos jogsértések miatt Bakonyi László, a Hivatal elnöke felügyeleti bírság kiszabásáról intézkedett, továbbá felhívta a fenntartó és az intézményvezetés figyelmét a szabályszerű és szakszerű működés biztosítására.

A 2008. február 12. és március 12. között lefolytatott hatósági ellenőrzés 11 óvodai, 13 általános iskolai, 1 alapfokú művészetoktatási intézményi, 1 szakközépiskolai és 1 kollégiumi intézményegységet érintett. A vizsgálat a tanügy igazgatási tevékenységre, a személyi és tárgyi feltételek meglétére, a tanulói óraterhelésre terjedt ki.

A Hivatal Közoktatási Ellenőrzési Osztályának munkatársai 24 helyszínen végeztek vizsgálatokat, melyek során a legsúlyosabb jogsértéseket a pedagógusok foglalkoztatása terén tapasztalták.

Az intézmény a munkaviszony keretében foglalkoztatott pedagógusok kötelező óraszámának, túlmunka díjazásának, pótszabadsága kiadásának terén a jogszabályi előírásoktól eltérően járt el, nem tartotta be a közalkalmazottakra vonatkozó rendelkezéseket, annak ellenére, hogy azok a nem állami, nem önkormányzati intézményekben is kötelezőek.

     

Bizonyítást nyert, hogy a személyi feltételek bizonytalansága veszélyezteti a rövid és hosszú távú működést, a szakos ellátottság hiánya miatt egyetlen intézménytípusban sem biztosított a teljes körű szakrendszerű oktatás.

       A vizsgálatot követően a jogsértések miatti intézkedések megtételére a Hivatal elnöke az OMMF Nyugat-dunántúli Munkaügyi Felügyelőségéhez, illetve a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészséghez fordult, valamint tájékoztatta az intézmények fenntartóját, a Vocational Academy Alapítványt, a Veszprém Megyei Önkormányzat főjegyzőjét, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat főjegyzőjét, a Nyugat-dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatalt.

Budapest, 2008. április 17.

                                                                                                Bakonyi László s. k.  az Oktatási Hivatal elnöke                       

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.