2010. ecember 14-én a Nyílt Társadalom Intézet és az OMV közös eseményt szerveztek az SOS Gyermekfaluban, Kecskeméten, amelyen Nagy Zsolt színész és az OMV munkatársai olvastak fel mai magyar mesékből.

 

 

2010. ecember 14-én a Nyílt Társadalom Intézet és az OMV közös eseményt szerveztek az SOS Gyermekfaluban, Kecskeméten, amelyen Nagy Zsolt színész és az OMV munkatársai olvastak fel mai magyar mesékből.

 

A szervezők mintegy 50 könyvet is átadtak az SOS Gyermekfalu számára. Az OMV Hungária ez év szeptemberétől támogatja a Nyílt Társadalom Intézet „OLVASSUNK EGYÜTT!" programját. Az OMV vásárlói az OMV magyarországi töltőállomásain adhatják le a már elolvasott, elsősorban gyermek- és ifjúsági könyveket, amelyek hátrányos helyzetű családokhoz kerülnek.

„Az OMV Move & Help programja 2009 óta támogat olyan kezdeményezéseket, amelyek az olvasási nehézséggel küzdők számára nyújtanak segítséget, vagy az olvasást népszerűsítik" – mondta Müller Zsolt, az OMV cseh, szlovák és magyar piacokért felelős töltőállomásüzletág-vezetője. „Az OMV Hungária nagy örömmel vesz részt a Nyílt Társadalom Intézet által szervezett könyvgyűjtő akcióban, amely sok anyagilag hátrányos helyzetű családnak segít abban, hogy gyermekeik könyvekhez jussanak" – tette hozzá Müller Zsolt.

A közös felolvasás nagy sikert aratott az SOS Gyermekfalu vezetői és fiatal lakói körében egyaránt.

„Köszönjük a könyvadományt, és azt, hogy ilyen lelkesen foglalkoztak a gyerekekkel. Úgy vélem, hogy egy ilyen meghitt mesedélután és az ehhez hasonló élmények viszik a gyerekeket igazán közel a könyvek világához" – mondta Garai Valéria, az SOS Gyermekfalu munkatársa a felolvasás után.

A Nyílt Társadalom Intézet 2010 áprilisában indította el az „OLVASSUNK EGYÜTT!" programot, amely keretében könyvgyűjtést szerveztek hátrányos helyzetű fiatalok számára, és ismert emberek olvasnak fel gyerekeknek. A könyvgyűjtő akció tovább folytatódik, az OMV magyarországi töltőállomásai ezután is várják a könyveket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük