2022.október.07. péntek.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Az Ön munkalehetősége Európában

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11713"><img class="image preview" src="/files/images/afsz_logo.jpg" border="0" alt="www.afsz.hu" title="www.afsz.hu" width="283" height="76" /></a><span style="width: 131px; height: 20px" class="caption"><strong><a href="http://www.afsz.hu/">www.afsz.hu</a> </strong></span></span><p>Ismét nemzetközi állásbörzére hívja a munkavállalókat a magyarországi EURES-hálózat. Az idén második alkalommal rendezendő nemzetközi állásbörzére 2008. április 19-én, szombaton kerül sor a fővárosban. A rendezvényre mind a nyelvtudással rendelkező diplomás, mind pedig a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező munkavállalókat is várják a szervezők.</p><p>

 www.afsz.huwww.afsz.hu

Ismét nemzetközi állásbörzére hívja a munkavállalókat a magyarországi EURES-hálózat. Az idén második alkalommal rendezendő nemzetközi állásbörzére 2008. április 19-én, szombaton kerül sor a fővárosban. A rendezvényre mind a nyelvtudással rendelkező diplomás, mind pedig a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező munkavállalókat is várják a szervezők.

 www.afsz.huwww.afsz.hu

Ismét nemzetközi állásbörzére hívja a munkavállalókat a magyarországi EURES-hálózat. Az idén második alkalommal rendezendő nemzetközi állásbörzére 2008. április 19-én, szombaton kerül sor a fővárosban. A rendezvényre mind a nyelvtudással rendelkező diplomás, mind pedig a felsőfokú végzettséggel nem rendelkező munkavállalókat is várják a szervezők.

A 2. Nemzetközi Állásbörzére (http://www.nemzetkoziallasborze.eu/) Budapesten a T-Com Székház aulájában (I., Krisztina krt. 55.) kerül sor 2008. április 19. (szombat) 10-18 óra között. A rendezvényen 15 ország 16 munkáltatója és 23 EURES tanácsadója kínál majd állásokat, Ausztriából, Csehországból, az Egyesült Királyságból, Finnországból, Franciaországból, Hollandiából, Írországból, Németországból, Szlovákiából, Norvégiából, Olaszországból, Svédországból, Svájcból, Spanyolországból és Szlovéniából.

A rendezvényen a legkülönfélébb munkakörökbe keresnek jelentkezőket, a szakmunkásoktól a diplomásokig. A munkáltatók jelentkezőket várnak többek között mérnöki, orvosi, ügyfélszolgálati, építő és vendéglátóipari, húsfeldolgozói, fémipari és szakképzett szakmunkás munkakörökbe. A legtöbb munka megszerzéséghez idegen nyelvtudás szükséges, azonban vannak olyan állásajánlatok is, ahol ez nem követelmény.

Hazánkban különösen fontosak az ilyen rendezvények, mivel az elmúlt időszakban megháromszorozódott a külföldi munkáltatók érdeklődése a magyar munkaerő iránt. Míg 2005-ben csupán három, addig 2006-ban már tíz, 2007-ben pedig már összesen 18 sikeres toborzást szerveztek a magyarországi EURES munkatársai. A toborzások eredményeként 2007-ban több száz magyar munkavállalónak sikerült elhelyezkednie külföldön.

A szervezők javasolják, hogy mindenki hozza magával idegen nyelvű önéletrajzát. A külföldi munkalehetőséget keresők ehhez segítséget kaphatnak az EURES honlap (http://www.eures.europa.eu/) „My EURES" álláskeresőknek szóló részében, ahol elkészíthetik saját önéletrajzukat és azt a regisztrált munkaadók és az EURES-tanácsadók rendelkezésére is bocsáthatják.

Az EURES (Európai Foglalkoztatási Szolgálat) 1993-ban jött létre és 31 európai ország Állami Foglalkoztatási Szolgálatát tömöríti magában. Tagjai az Európai Gazdasági Térség országai: az EU-tagállamok, Norvégia, Izland, Liechtenstein és Svájc.

A magyarországi EURES hálózat célja, hogy tájékoztatást, útmutatást és tanácsadást nyújtson az érdeklődők számára az Európai Gazdasági Térség álláslehetőségeiről, valamint élet- és munkakörülményeiről, illetve hogy segítséget nyújtson azon munkáltatók számára, akik más országokból érkező munkavállalókat szeretnének alkalmazni.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.