2024.június.20. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Balaton Sound

3 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/1025"><img class="image thumbnail" src="/files/images/balatonsound2.thumbnail.jpg" border="0" alt="Balaton Sound plakát" title="Balaton Sound plakát" width="100" height="55" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Balaton Sound plakát</strong></span></span>Igazi balatoni hangulat, nyugágyak, lángos, sült hal várta az újságírókat a Sziget Szervezõiroda nyári rendezvénye tájékoztatóján, ahol a jelenlévõk szavazata döntötte el a fesztivál nevét is. Zamárdi szabadstrandján július 12-15 között, új, nagyszabású zenei eseményre várnak mintegy 25-30.000 látogatót. <p>

  balaton sound plakátBalaton Sound plakátIgazi balatoni hangulat, nyugágyak, lángos, sült hal várta az újságírókat a Sziget Szervezõiroda nyári rendezvénye tájékoztatóján, ahol a jelenlévõk szavazata döntötte el a fesztivál nevét is. Zamárdi szabadstrandján július 12-15 között, új, nagyszabású zenei eseményre várnak mintegy 25-30.000 látogatót.

  balaton sound plakátBalaton Sound plakátIgazi balatoni hangulat, nyugágyak, lángos, sült hal várta az újságírókat a Sziget Szervezõiroda nyári rendezvénye tájékoztatóján, ahol a jelenlévõk szavazata döntötte el a fesztivál nevét is. Zamárdi szabadstrandján július 12-15 között, új, nagyszabású zenei eseményre várnak mintegy 25-30.000 látogatót.

Gerendai Károly, a Szervezõiroda vezetõje kiemelte, hogy a BALATON SOUND fesztivál  helyszíne a gyönyörû partszakasszal és a tihanyi panorámával maga is különleges élményt kínál az idelátogatóknak. A cél, hogy igényes szolgáltatással álljanak a zenekedvelõ fiatalok rendelkezésére. A felkért zenekarok kétharmadát neves külföldi együttesek alkotják, számos világsztárt felvonultatva. A programkínálatot vízi rendezvények színesítik.

Csákovics Gyula Zamárdi polgármestere örömmel üdvözölte a rendezvényt annak reményében, hogy a fiatalokat megszólítva nagyobb figyelem irányul a Balaton vidékére is. Ehhez a település lakosságának, szolgáltatóinak hozzájárulását is sikerült megnyerni.

A rendezvény három fõ helyszínen zajlik, a Heineken Nagyszínpadon, a T-Mobil-LG Teraszon és az Arénában.

A Nagyszínpadra várják a világsztrár Beastie Boys fellépését, a hiphop legnépszerûbb csapatát. De itt lesz a Basement Jaxx, és a Kruder-Dorfmeister páros is. Az európai reagge-színtér egyik legnagyobb sztárja, a francia  Patrice is elfogadta a meghívást.

Jön az Oi-Va-Voi, amelyik a a jiddis és kelet-európai népzenét szintetizálja a technoval, valamint a francia hiphop jelesei, a Saias Supa Crew is. Az angol hölgy duó a Client az elmúlt évek legsikeresebb popformációja. A Teraszon jazz zenekarok szórakoztatják a strandolókat, délutánonként a francia Nouvelle Vague, az osztrák Bauchklang vagy a Madrid de los Austrias hallható. Naplemente idején a világhírû José Padilla lép fel, akit este DJ Strom és Tiga követ.

Az Aréna programjában a New-York-i house kimagasló alakja Roger Sanchez lép fel, de itt hallható Eric Prydz, az Európa szerte listavezetõ Pink Floyd feldolgozás dalával.

A hazai zenekarok közül meghívást kapott a Quimby, az Emil Rulez! A Belga, a Hiperkamra és a Pannonia Allstrars Ska Orchestra, valamint többek között a Kispál és Balázs Elemér is.

A programok szabadtéri diszkóval is kiegészülnek. A campingekben és szálláshelyeken várják az érdeklõdõket, a vendéglátás is különlegességekkel készül a vendégsereg fogadására.

A jegyeket májustól árusítják elõvételben, váltható napijegy és bérlet is, igény szerint. Azok számára, akik a soproni VOLT Fesztiválra és Zamárdiba is eljönnek kedvezményes kombinált bérletet kínálnak.

Verner Adrienn  

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.