serNem akarsz arra hazaérkezni a nyaralásból, hogy a Beérkezõ levelek mappád megtelt spamekkel? A McAfee tippeket tett közzé, hogy segítsen az e-mail felhasználók számára a nem kívánatos leveleket blokkolni, illetve leiratkozni az ezekért felelõs értesítésekrõl.

 serNem akarsz arra hazaérkezni a nyaralásból, hogy a Beérkezõ levelek mappád megtelt spamekkel? A McAfee tippeket tett közzé, hogy segítsen az e-mail felhasználók számára a nem kívánatos leveleket blokkolni, illetve leiratkozni az ezekért felelõs értesítésekrõl.

A McAfee SiteAdvisor kutatásai alapján az e-mail cím akár egyetlen oldalon történõ regisztrálása heti több száz szemétlevél érkezését vonhatja maga után, jól szemléltetve azt, hogy milyen könnyen válhatunk kéretlen levelek célpontjává.

?Bár a mai spam-szûrõk a szemétlevelek igen nagy hányadát képesek megfogni, a kéretlen levelek jelentette fenyegetés igazából sohasem fog megszûnni" – mondja Jeff Green, a McAfee Avert Labs vezetõ alelnöke. ?Bízunk benne, hogy a felhasználók hasznosítani tudják ötleteinket a nem kívánt levelek letiltása és eltávolítása során."

A spamek megelõzése érdekében a McAfee tippjei a felhasználók számára:

  • Ne tedd közzé e-mail címed semmilyen weboldalon vagy fórumon.
  • Használj külön e-mail címet a hírlevelekre történõ feliratkozáshoz, az online hirdetésekhez és árverésekhez. Miután a levelezõládádba elkezd kezelhetetlen mennyiségû spam érkezni, egyszerûen töröld a címet, vagy kezdj el agresszívabb szûrést alkalmazni.
  • Ha nem te iratkoztál fel eredetileg az e-mail értesítésre, vagy nem ismered a feladót, akkor ne iratkozz le a listáról. Ezzel csak megerõsíted a spam küldõjét abban, hogy az adott e-mail cím aktív.
  • Amennyiben web-alapú e-mail szolgáltatást használsz, jelentsd a spamet a szolgáltatónak. Ez segíti a szolgáltatót annak pontosabban meghatározásában, hogy mely e-mailek spamek.
  • A kéretlen levelek számának jelentõs csökkentése érdekében vásárolj a kéretlen levelek 97-99 százalékát leblokkolni képes antivírus szoftvert.
  • Tarts meg egy kisebb gyûjteményt azon levelekbõl, amelyekbõl nem szeretnél a továbbiakban kapni, hogy meghatározhasd, mely e-mail címek vagy az üzenetek mely kifejezései nem változnak; ezeket felhasználhatod a további levelek blokkolására.
  • Ne válaszolj a spamre, és ami a legfontosabb, ne vásárolj semmit a spam küldõjétõl.

További tippek  a spamek kiszûrésérõl a ?Say ?No, Thanks' to Unwanted E-mail," (Mondj nemet a kéretlen e-mailekre!) címû tanulmányban, amely letölthetõ a McAfee Threat Centre weboldaláról: http://www.mcafee.com/us/threat_center/default.asp

McAfee SiteAdvisor spam-kvíze elérhetõ a következõ címen: http://www.mcafee.com/spamquiz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük