2022.november.29. kedd.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

BenQ: Művészet és technológia elegáns ötvözete

5 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/14523"><img class="image thumbnail" src="/files/images/benq%20v2400w%20lifestyle%2001_lowres.thumbnail.jpg" border="0" alt="BenQ v2400w" title="BenQ v2400w" width="100" height="67" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>BenQ v2400w</strong></span></span>A BenQ bemutatta új V2400W LCD kijelzőjét, mely a világ legvékonyabb 24 hüvelykes széles képernyős LCD monitora. A gyártó a monitor bevezetésével új irányzatot indít el a hardverpiacon, mely a kifinomult ízlésű fogyasztókat célozza meg. A V2400W monitor nemrégiben elnyerte a nemzetközileg elismert iF formatervezési díjat, a kiemelkedő formatervezés rangos elismerését, amelyért a világ legnagyobb vállalatai versengenek.</p><p>

 

benq v2400wBenQ v2400wA BenQ bemutatta új V2400W LCD kijelzőjét, mely a világ legvékonyabb 24 hüvelykes széles képernyős LCD monitora. A gyártó a monitor bevezetésével új irányzatot indít el a hardverpiacon, mely a kifinomult ízlésű fogyasztókat célozza meg. A V2400W monitor nemrégiben elnyerte a nemzetközileg elismert iF formatervezési díjat, a kiemelkedő formatervezés rangos elismerését, amelyért a világ legnagyobb vállalatai versengenek.

 

benq v2400wBenQ v2400wA BenQ bemutatta új V2400W LCD kijelzőjét, mely a világ legvékonyabb 24 hüvelykes széles képernyős LCD monitora. A gyártó a monitor bevezetésével új irányzatot indít el a hardverpiacon, mely a kifinomult ízlésű fogyasztókat célozza meg. A V2400W monitor nemrégiben elnyerte a nemzetközileg elismert iF formatervezési díjat, a kiemelkedő formatervezés rangos elismerését, amelyért a világ legnagyobb vállalatai versengenek.

A V2400W a B-2 típusú lopakodó bombázó különleges aszimmetriáját és aerodinamikus íveit idézi, és az első BenQ modell, mely a gyártó által kifejlesztett kinergikus formatervezés szerint készült. A dinamikus energia, a kinetikus szépség és a szokatlanul újszerű perspektíva művészi külsőt kölcsönöz a monitornak, mely egyéni ízlést és életstílust fejez ki. A lenyűgöző formatervezést a csúcstechnológia egészíti ki, többek között a 4000:1 dinamikus kontrasztarány, az új RHCM fecskendezési eljárás és a teljes 1080p HD támogatás.

benq%20v2400w%20lifestyle%2009 lowres.thumbnailA BenQ márka hosszú ideje egyet jelent a formatervezési és technológiai fejlesztéssel, és olyan termékeket kínál, amelyek a kiemelkedő teljesítmény és az optimális életstílus jegyében kerültek kialakításra. Az új V2400W monitor már túllép ezen a termékkialakítási filozófián, és olyan szintet hoz létre, ahol a technológia többet jelent a hasznosságnál és praktikumnál. A technológia egyesül a művészettel, és így az eleganciát, az egyéniséget és a fényűzést szimbolizálja. A V2400W modern, hajlított íve a fejlett Rapid Heat Cycle Molding (RHCM), vagyis a gyors hőciklusú formázási eljárással és fecskendezési technológiával készül, amely a hagyományos szögletes kialakítást meghaladva új formák kialakítását teszi lehetővé. Az eljárás szabad teret nyújt a formatervezésben, és simább, erősebb és szilárdabb monitorvázat biztosít.

benq v2400w„A V2400W monitort a B2 típusú lopakodó bombázó ihlette, amely a titokzatosság, a tisztelet és az előkelőség érzetét kelti," – nyilatkozta Manfred Wang, a BenQ Lifestyle Design Center igazgatója. 

„A kijelző aszimmetrikus kialakítása szemléletesen példázza új formatervezési filozófiánkat," – folytatta Wang. „Az embert lenyűgözi a felfüggesztett energia, amely olyan érzetet kelt, mintha a képernyő el akarna dőlni. A képernyő azonban olyannyira mozdulatlan, mintha megállt volna az idő, és minden mozdulatlanná vált volna."

A csatlakozó csukló fémből készült alkatrészei közötti nyomatékot és súrlódást pontosan úgy alakították, hogy a jobb oldalon lévő állvány biztonságosan meg tudja tartani a 24 hüvelyk átmérőjű széles képernyőt, ezenkívül biztosítani tudja a megtekintési szögek beállításához szükséges rugalmasságot. A tükörfényű fekete felület kihangsúlyozza a monitor kecsességét és eleganciáját.

A tökéletesen vékony V2400W modell legvastagabb pontja mindössze 2,44 hüvelyk, vagyis 6,2 centiméter, így ez a termék számít ma a világ legvékonyabb, 24 hüvelyk átmérőjű széles képernyős LCD monitorjának – a második legvékonyabb LCD monitornál több, mint 21 százalékkal vékonyabb. A finom kialakítású kék LED és a sima felületű érintővezérlők elegáns módon hangsúlyozzák a V2400W modell előnyeit.

A különleges formatervezésű V2400W monitor teljesítménye szintén elsőrangú. A HDCP, DVI-D, VGA és HDMI csatlakozók időtálló kompatibilitást kínálnak. A BenQ által szabadalmaztatott, az emberi látáson alapuló Senseye+photoTM technológia élénk, valósághű, természetes színeket biztosít. Az előre beállított öt üzemmódok – a dinamikus, a fénykép, a szabványos, a filmfelvétel és az sRGB – egyetlen gombnyomással biztosítják az optimális képminőséget. A V2400W modell a kiváló színpontossághoz NSTL-tanúsítvánnyal rendelkezik, így nyomtatón, digitális fényképezőgépen, illetve bármilyen egyéb vizuális eszközön is kiváló színpontosságot kínál. A V2400W monitor egyedülállónak számító 4000:1 dinamikus kontrasztarányú, a fekete színt és még a legfinomabb sötét árnyalatú részleteket is rendkívüli tisztasággal és pontossággal jeleníti meg. A V2400W modell a BenQ által kifejlesztett mozgásgyorsító AMA technológiát alkalmazza, mely rendkívül gyors, 2 másodperces GTG válaszidőt biztosít. Így a videofelvételek képei élesek, tiszták és szellemképtől mentesek lesznek.

Specifikáció:

-24" TFT

-1920×1200 felbontás

-5ms válaszidő (2ms GTG

-160/160 látószög

-1000:1 kontrasztarány (dinamikus kontraszt 4000:1)

-pixel: 0.27mm

-fényerő: 250cd/m^2

-16.7 millió szín

-áramfogyasztás: 55W (max.)

-220V

-beépített tápellátás

-falra szerelhetőség

-D-Sub/DVI/HDMI bemenetek

-fejhallgató

-TCO03

A V2400W monitor júliustól lesz kapható Magyarországon. Ajánlott bruttó felhasználói ára 110.000 Ft.

http://www.benq.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.