2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Biblikus zarándokösvény készül a Somlón

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/11213"><img class="image thumbnail" src="/files/images/kep.thumbnail_25.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span> <p>A XVI. századi magyar katolikus bibliafordító, Szántó Arator István jezsuita páter szülőhelyét, Devecsert is érinteni fogja a Kolontárról induló és a Somló tetejére vivő „A Biblia zarándokútja" elnevezésű tizennégy kilométeres tanösvény. </p><p> 

 kep.thumbnail 25

A XVI. századi magyar katolikus bibliafordító, Szántó Arator István jezsuita páter szülőhelyét, Devecsert is érinteni fogja a Kolontárról induló és a Somló tetejére vivő „A Biblia zarándokútja" elnevezésű tizennégy kilométeres tanösvény.

 

 kep.thumbnail 25

A XVI. századi magyar katolikus bibliafordító, Szántó Arator István jezsuita páter szülőhelyét, Devecsert is érinteni fogja a Kolontárról induló és a Somló tetejére vivő „A Biblia zarándokútja" elnevezésű tizennégy kilométeres tanösvény.

 

A Biblia évének ez a különleges kezdeményezése a Szent Jeromos Katolikus Bibliatársulat és a Somló Környéki Szellemi Műhely Egyesület együttműködésével valósul meg, Mód Miklós devecseri plébános kezdeményezésére.

a biblikus ut vonalaA biblikus ut vonalaA tervezett zarándokút a Torna-patak mentén kezdődik, ami a Jordán folyót jelképezi. Az első településen, Kolontáron a templomdomb oldalában alakítják ki a jelenlegi betlehemi barlang pontos mását, a település határában lévő Szentkút pedig Mária kútját szimbolizálja majd. Devecserben három helyszínt érint az út: a papkertben megépítik Jézus názáreti házát és ácsműhelyét egy korabeli palesztínai ház modellje alapján; a Lelki Egészség Szolgálat irodájában a "gyógyítás a Bibliában" témát dolgozzák fel; egy másik helyszínen pedig biblikus kiállítás nyílik. Borszörcsökön a keresztút lesz a tematikus ösvény része a Somlón lévő kilátói kereszt pedig a golgota.

Az egyes helyszínek kialakítását, felépítését a tavaszi és a nyári hónapokban építőtábori keretben tervezik megvalósítani. A zarándokút megnyitására Szentírás vasárnapjához kapcsolódóan, szeptember végén kerül sor.

Biblikus Koordinációs Iroda

8460 Devecser, Petőfi tér 10.

Tel/Fax. 88/224-091, 20/823 0596, 30/523-4115

E-mail: devecser[kukac]somlo.hu

MK /MKPK

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.