2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Birgés Tibor az Év Menedzsere – Hernád Ágnes az Év Fiatal Menedzsere 2011-ben

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57997"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/manager.thumbnail.jpeg" border="0" alt="MTI Fotó: Illyés Tibor" title="MTI Fotó: Illyés Tibor" width="100" height="67" /></a><font size="1"><span style="width: 98px" class="caption"><strong>MTI Fotó: Illyés Tibor</strong></span></font></span></p><p><span class="inline inline-left"></span>Birgés Tibor a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. tulajdonos ügyvezetője kapta 2011-ben a Menedzserek Országos Szövetsége által minden évben kiadott Év Menedzsere díjat. Az Év Fiatal Menedzsere címet 2011-ben Hernád Ágnes, a Maersk Hungary Kft. ügyvezető igazgatója nyerte el. A díjakat a nyertesek 2012. február 11-én a Menedzserek Országos Szövetségének Bálján kapták kézhez.</p> <p> 

mti fotó: illyés tiborMTI Fotó: Illyés Tibor

Birgés Tibor a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. tulajdonos ügyvezetője kapta 2011-ben a Menedzserek Országos Szövetsége által minden évben kiadott Év Menedzsere díjat. Az Év Fiatal Menedzsere címet 2011-ben Hernád Ágnes, a Maersk Hungary Kft. ügyvezető igazgatója nyerte el. A díjakat a nyertesek 2012. február 11-én a Menedzserek Országos Szövetségének Bálján kapták kézhez.

 

mti fotó: illyés tiborMTI Fotó: Illyés Tibor

Birgés Tibor a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft. tulajdonos ügyvezetője kapta 2011-ben a Menedzserek Országos Szövetsége által minden évben kiadott Év Menedzsere díjat. Az Év Fiatal Menedzsere címet 2011-ben Hernád Ágnes, a Maersk Hungary Kft. ügyvezető igazgatója nyerte el. A díjakat a nyertesek 2012. február 11-én a Menedzserek Országos Szövetségének Bálján kapták kézhez.

 

Birgés Tibor a 80-as évek második felében alapította meg forgácsolással és csavargyártással foglalkozó magánvállalkozását. A 90-es évek elején alapította meg első kereskedelmi kft-jét, amelyet tíz év alatt milliárdos forgalmú céggé fejlesztett. 2002-ben hozta létre a Ferro-Press Fémipari Szolgáltató Kft-t, három alkalmazottal. Mára a cég létszáma meghaladja a 690 főt és árbevétele 2010-ben meghaladta a 13 milliárd forintot. A válság alatt 2009-ről 2010-re a cég árbevétele közel 85 százalékkal nőtt. 2011-ben az adózott eredmény várhatóan kétmilliárd forint fölé emelkedik. A Ferro-Press Kft folyamatos beruházásaival növelte a cég kapacitását, hatékonyságát és termelékenységét. Az Év Menedzserének most megválasztott Birgés Tibornak így sikerült elérnie, hogy ma már nagy nemzetközi multicégek folyamatos beszállítója legyen.

 

Hernád Ágnes az 1976-os születésű Év Fiatal Menedzsere 2008 óta a hajózással foglalkozó Maersk Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. Vezetése alatt a cég sikerrel állt ellen a válság logisztikai iparágat érintő hullámainak, és továbbfejlesztette az anyavállalat által használt ügyfél-elégedettségi felmérést, melynek tanulságait beépítik az ügyfélkapcsolati fejlesztésekbe. Hernád Ágnes jó eredményeket ért el az anyavállalat skandináv típusú munkakultúrájának Magyarországra átültetésében. A Maersk Line mint a dániai székhelyű A. P. Moller csoport tagja a világ legnagyobb hajóstársaságaként konténeres áruszállítással foglalkozik. Magyarországon a 36 főt foglalkoztató Maersk Hungary Kft. 2011-ben 69 ezer TEU konténeres forgalmat bonyolított le.

 

A Menedzserek Országos Szövetségének jogelődjét, a Gazdasági Vezetők Érdekképviseleti Szervezetét (GÉSZ) Bihari István alapította 1989-ben. A szövetség jelenlegi elnöke Takács János, az Electrolux Lehel vezérigazgatója.

A menedzserszövetség az egyetlen hazai szakmai szövetség, amely a magyarországi gazdálkodó szervezetek vezetőit, mint természetes személyeket tömöríti. A tagok a magyar gazdaság gyakorlati irányítói közül kerülnek ki, akik kiemelt felelősséget éreznek mind a magyar gazdaság fejlesztésének elősegítéséért és annak innovatív megújításáért, mind a hazai vállalkozások fejlődéséért és egyenrangú kezeléséért, valamint a mind szélesebb körű nemzetközi elismertetéséért.

A Szövetség, mint társadalmi szervezet, a menedzserek mind szélesebb körének képviseletére törekedve, meghatározó és megkerülhetetlen szerepet kíván betölteni a magyar gazdasági életben.

A Menedzserszövetség 1995-ben indította útjára „Az Év Menedzsere" pályázatot. „Az Év Fiatal Menedzsere" pályázatot öt évvel később.

A díjat odaítélő szakmai zsűriben szakmai szövetségek képviselői, nagyvállalatok, bankok, KKV-k felsővezetői, a közszféra képviselői és a gazdasági sajtó neves munkatársai foglalnak helyet, mindig ügyelve a díj szakmaiságának és eszmeiségének megőrzésére.

Az Év Menedzsere díj rangját nem kis mértékben az adja, hogy magát a szakmát, a menedzserséget helyezi a középpontba és pozitív vezetői mintát mutat fel, amely független attól, hogy a vezető, vagy menedzser, a gazdaság mely ágában tevékenykedik.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.