A Felsőörsön működő Snétberger Zenei Tehetség Központ felvételt hirdet a 2014 nyarán induló egy éves képzési programjára! A meghallgatásokra 2014. február 28. és március 09. között kerül sor Miskolcon, Salgótarjánban, Szegeden, Kecskeméten, Győrött, Kaposváron, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Budapesten és Felsőörsön.

 

A Felsőörsön működő Snétberger Zenei Tehetség Központ felvételt hirdet a 2014 nyarán induló egy éves képzési programjára! A meghallgatásokra 2014. február 28. és március 09. között kerül sor Miskolcon, Salgótarjánban, Szegeden, Kecskeméten, Győrött, Kaposváron, Zalaegerszegen, Nyíregyházán, Budapesten és Felsőörsön.

 

A felhívás szerint azokat a 12-20 éves fiatalokat várják, akik gitáron (klasszikus, dzsessz, basszus), bőgőn, csellón, hegedűn, brácsán, cimbalmon, zongorán, ütős (dob, perka, darbuka) vagy fúvós (klarinét, trombita, szaxofon) hangszeren játszanak, nyitottak a dzsesszre, a világ- és klasszikus zenére. Szintén jelentkezhetnek, akik valamilyen hangszeren játszanak és emellett dzsesszéneket is szeretnének tanulni.

 

A központ Snétberger Ferenc roma származású, Liszt-díjas gitárművész szakmai irányításával 2011 óta évente 60 tehetséges roma fiatalnak nyújt lehetőséget zenei tehetsége kibontakoztatására. (lásd: http://euroastra.hu/node/44167) Az oktatók a hazai zenei élet közismert személyiségei és kitűnő pedagógusai egyben, köztük olyan nemzetközileg elismert zenész-tanárok, mint maga Snétberger Ferenc vagy László Attila, és kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, David Friedman vagy Roby Lakatos.

 

A meghallgatásokra az info@snetbergerkozpont.hu e-mail címen, vagy a Központ honlapján, a www.snetbergerkozpont.hu-n található űrlap kitöltésével lehet jelentkezni. A diákok videofelvételt vagy hanganyagot is küldhetnek magukról, amelyen kíséret nélkül zenélnek. Minden jelentkezőt levélben vagy e-mailben értesítenek a lakóhelyéhez legközelebb eső meghallgatás helyszínéről és időpontjáról.

További információkat az érdeklődők a Központ weboldalán, illetve hétköznapokon 8-16 óráig a 06-87/799-004-es telefonszámon kaphatnak.

 

Napjainkban már számos növendékük koncertezik rendszeresen neves hazai jazzformációkban. Diákjaik jelentős része zenei szakközépiskolában tanul, többen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemre nyertek felvételt. Tanulóik évente 100 órányi koncertet adnak többek között olyan rangos eseményeken, mint a Művészetek Völgye, Sziget Fesztivál, MÜPA-Jazz Showcase és olyan nagyvárosokban, mint Berlin, Brüsszel, Bécs, Strasbourg, Párizs, Osló. Legrátermettebb diákjaik ma már tanársegédként, technikai és adminisztrációs segítőként részt vesznek a központ munkájában, fiatalabb tanulók tehetséggondozásában.

 

A központ 10 éves működtetését a 2011. évi nyitást követően a Camp Europe Felsőörs Közhasznú Kft. vállalta. A diákok számára a program teljes mértékben ingyenes. Mivel az egész éves képzés és mentorálás költségei jelentősek, ezért különösen nagyra becsülünk minden támogatást, adományt.

 

A 2011-ben létrehozott Alapítvány (Snétberger Zenei Tehetség Kiemelten Közhasznú Alapítvány) köszönettel fogad minden 1%-os személyi jövedelemadó felajánlást, amelyet tehetséges tanulóik oktatására, mentorálására és hangszereik javítására, vásárlására fordítanak.

 

Az intézmény a felsőörsi Malomvölgy Oktatási és Szabadidő Központ területén működik, mely – a Snétberger Zenei Tehetség Központ 12 oktatási hetének kivételével – kiváló helyszíne lehet bármilyen céges vagy magánrendezvénynek. Az így befolyó bevételek is a központ működési költségeihez járulnak hozzá.

További információk: www.malomvolgy.hu

 

„Kedves jelentkező!

A budapesti meghallgatás időpontja: 2014. március 08. szombat, de. 10. óra

Helyszíne: Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium

1065 Budapest, Nagymező utca 1.

A meghallgatásra 2-3 darabbal érdemes készülnöd, azzal, amit leginkább szeretsz, amit a legjobban tudsz. Ez lehet jazz, világzene, klasszikusok, de saját szerzeménynek is nagyon örülünk. Lehet kottából is játszani, ha valakinek ez biztonságot ad. A lényeg, hogy mindenki a legjobbat tudja kihozni magából. Tanáraink is azt értékelik: ki mit tud. Minden jelentkezőről videofelvételt készítünk, amelyet kizárólag tanáraink fognak megtekinteni.

Kérjük, hogy a megadott időpontra pontosan érkezz, mivel a meghallgatás elején tájékoztatót tartunk. A helyszínen munkatársaink szívesen válaszolnak a Te és szüleid kérdéseire. Az eredményről mindenkit legkésőbb április végén értesítünk levélben, tehát a helyszínen nem lesz eredményhirdetés. Erre a napra iskolai igazolást adunk a helyszínen.

Mit hozz magaddal:

Kérünk, hogy hozd magaddal a saját hangszered. Kivéve: Zongorát, dobot, nagybőgőt, ezeket igyekszünk biztosítani a helyszínen – ezeket természetesen ne hozd magaddal. Viszont a nagybőgőhöz vonót kérünk, hozzál. Ha nincs saját hangszered, vagy nem tudod elhozni, akkor hívj bennünket, hogy a helyszínen biztosíthassunk megfelelő hangszert.

Ha ismersz a környéketeken bárkit, akit érdekelhet az iskolánk, kérünk, ajánld a figyelmébe a lehetőséget.

Bármilyen kérdésed van, keresd koordinátorunkat:

  • Szarka Andrea, tel: 06 20/96 95 810l ;

szarka.andrea@snetbergerkozpont.hu

vagy asszisztensünket:

  • Pintér Krisztina, tel: 06 87 799004 ; (munkanapokon 8.00 és 16.20 között)

A közeli viszontlátásig szeretettel üdvözöl: Tromposch Julianna, operatív igazgató; Snétberger Ferenc, alapító-művészeti igazgató; Mészáros Zoltán, ügyvezető igazgató."

 

„MISSZIÓNK: Hazai és nemzetközi szinten egyaránt elismert, modellértékű tehetségközpont működtetése és továbbfejlesztése, amelyben a fiatal, hátrányos helyzetű roma zenei tehetségeket kiemelkedő színvonalú képzés és mentorálás révén hozzásegítjük zenei életútjuk kibontakoztatásához, s karrierjük elindításához."

 

SNÉTBERGER ZENEI TEHETSÉG KÖZPONT

8227 Felsőörs, Hóvirág u. 28.

 

www.snetbergerkozpont.hu

 

Lantai József