2023.március.25. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Citrix Solution szeminárium 2008

8 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14107"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Citrix.thumbnail.gif" border="0" alt="www.citrix.com" title="www.citrix.com" width="100" height="100" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.citrix.com/">www.citrix.com</a> </strong></span></span><p>2008. június 11-én tartotta a virtualizációs termékek gyártója megoldás-ismertető szemináriumát a Computerlinks Kft. szervezésében.</p><p>

 www.citrix.comwww.citrix.com

2008. június 11-én tartotta a virtualizációs termékek gyártója megoldás-ismertető szemináriumát a Computerlinks Kft. szervezésében.

 www.citrix.comwww.citrix.com

2008. június 11-én tartotta a virtualizációs termékek gyártója megoldás-ismertető szemináriumát a Computerlinks Kft. szervezésében.

Az elhangzott előadások:

-Az adatközponttól az alkalmazás központig:

  Végponttól végpontig terjedő virtualizáció a legjobb üzleti eredményekért – Volker Schmeisser  (Citrix Systems GmbH kelet-európáért felelős menedzsere),

-A Citrix termékek áttekintése:

 A virtualizáció ereje; Citrix XenApp –  Márton János, a Computerlinks Kft.  ügyvezetője,

-Teljeskörű alkalmazás-szétosztás:

  A Citrix XenApp:  a legfrissebb kiegészítő-kapcsolódó elemek a MS Terminal Szerverhez –  Boruzs Gergely (Adatmentés Kft.)  és  Márton János,

-A webes adatforgalom menedzselése-gyorsítása:   webes alkalmazás-szétosztás –  Robert Lange (Citrix Systems GmbH  kelet-európai értékesítési igazgatója),

-Rugalmasabb szerver-környezet Citrix Provisioning Szerverrel –  Boruzs Gergely,

-Gyorsítsuk fel WAN-unkat a LAN sebességére:  

  Citrix WANScaler:  alkalmazás szétosztás mobil alkalmazottak és a vállalati irodák számára –  Robert Lange.

Az előadásokat technikai áttekintés és élő demonstráció egészítette ki.

A mondandók lényege:

A felhasználók egyre decentralizáltabbá válnak, az alkalmazások viszont az ellenkező irányba mozdulnak;  a menedzselési költségek csökkentése és az adatbiztonság növelése érdekében egy re nagyobb mértékben összpontosulnak.  Versenyelőnyt jelent az alkalmazó cég számára, ha bármilyen alkalmazást bárhonnan igénybe vehet bárki, arra hivatott alkalmazott.

A felhasználók és az alkalmazások egymástól való távolodása kihívást jelent. A probléma hagyományos megoldásakor a különböző gyártók termékeit alkalmazás-telepítési rendszerrel hozták közös nevezőre, ez a módszer túlságosan statikus, túl összetett és költséges a fenntartása, különösen üzleti változások idején.

A Citrix által nyújtott megoldás:  a Citrix saját alkalmazás-szállítási infrastruktúrája;  szétválasztja a felhasználókat, a hálózatokat és az alkalmazásokat, majd igény szerint újra párosítja őket.  Így tudja gazdaságosan eljuttatni az alkalmazásokat a felhasználókhoz és biztonságossá tenni azokat minden egyes végponton.

A megoldás kulcseleme:  a Citrix Delivery Center (Citrix Szállítási Központ), amely az adatközpontot szállítási központtá alakítja.  A hagyományosan alkalmazott alkalmazás-telepítés bonyolult, rugalmatlan és költségesen tartható fenn, ehelyett nyújtja ez az új Citrix megoldás a négy fő termékvonalat, amellyel dinamizálni lehet az infrastruktúrát, ezek;

-XenDesktop,

-XenApp,

Netscaler,

-XenServer,

valamint a munkafolyamat-irányító központ,  a Workflow Studio.

A Workflow Studio olyan IT folyamat-automatizálási megoldás, amellyel az adminisztrátorok irányíthatják, integrálhatják és vezérelhetik a szabály-alapú munkafolyamatokat a teljes alkalmazás-szállítási infrastruktúra mentén. Összeköthetik a technológiai összetevőket a munkafolyamatokkal, így a rendszer dinamikus (adat)szállítási platformként működhet.  A Workflow Studio használatával maximálisan kiaknázhatók a MS PowerShell-ben és a Windows Workflow Foundation-ben rejlő lehetőségek, a könnyen használható interfész használatával nincs szükség forgatókönyv írására.

A Citrix XenApp  a korábbi Citrix Presentation Server utóda, gazdaságosan szállítja a Windows alkalmazásokat bármilyen felhasználóhoz, bármilyen eszközzel, bármilyen hálózaton.  A megoldás mind kliens-oldali alkalmazás virtualizációval (alkalmazás streaming), mind szerver oldali alkalmazás virtualizációval (alkalmazás közzététel) képes biztosítani az optimális alkalmazás-teljesítményt és a rugalmas szállítási opciókat.  A vállalatok biztonságos adatközpontokban tudják összpontosítani az alkalmazásokat és az adatokat.

A Citrix Access Essentials a kisvállalatok alkalmazás-szállítási Windows alkalmazása.  Az 5-7 felhasználós kisvállalatok túltehetik magukat a Windows alapú alkalmazások helyi hálózaton való szállításának gondjain.

Nem számít az elhelyezkedés, távolság, sávszélesség, az eszközök különbözősége;  az alkalmazások és más online források kívülről is biztonságosan hozzáférhetőek.  Az egyszerűbb rendszeradminisztrációval költségek takaríthatók meg.

A Citrix XenDesktop a deszktop-virtualizáció eszköze, Windows munkaasztalokat szállít az adatközpontból.

Segítségével 40%-al csökkenthető az üzemben tartás költsége (TCO).  A PC munkaasztal és a felhasználó hozzáférési pontja egymástól fizikailag elválasztva bárhol lehetnek, a munkaasztalok központilag hosztolhatók és menedzselhetők az adatközpontban. Gyors, könnyen bővíthető, biztonságos megoldás.

A Citrix XenServer  a másik oldalt, a szervert virtualizálja;  egyfajta dinamikus, hatékony és gyors adatközpontot biztosít.  A válllatok gyorsan, könnyen telepíthetnek és menedzselhetnek így nagyteljesítményű virtuális gépeket és a hozzájuk kapcsolódó tárolt- és hálózati forrásokat egyetlen, egyszerűen használható menedzsment konzolról. 

A XenServer egyetlen platformmá, dinamikus virtuális infrastruktúrává alakítja a virtuális és a fizikai szervereket.

Ezzel is költségek takaríthatók meg.

A Citrix Provisioning Server feladata;   szerver és munkaasztal imidzsek közzététele streaming technológiával.

A megoldás teljes szerver operációs rendszerekből, alkalmazásokból és konfigurációkból álló munkakörnyezetet szállít, az igényeknek megfelelően a hálózaton keresztül.  Létrehozza egy szerver munkakörnyezet virtuális változatát, az un. vDisk-et  és azt  fájlként tárolja a hálózaton.  Amikor egy szervert bekapcsolunk, akkor helyett, hogy a helyi lemezről indulna, egy több szerver számára megosztható vDisk-ről tölti be az operációs rendszert, s ezt a kijelölt munkakörnyezetet juttatja el a streaming technológiával a szerverre.  A vállalatok így könnyedén váltogathatják egymás után a konfigurációkat.

Citrix Password Manager a nagyvállalati egypontos bejelentkezés eszköze.  Egyszerűsíteni és központilag ellenőríni lhet vele a felhasználói jelszavakat.  A felhasználóknak csak egyszer kell azonosítaniuk magukat az elsődleges hálózati azonosítójukkal, a Password Manager automatikusan lépteti be őket a jelszóval védett alkalmazásokba.  A megoldás akár 25%-al csökkenti a helpdesk támogatási költségeket.

Citrix EdgeSight a teljesítmény-monitorozás és terhelésteszt eszköze.  Terhelésteszt funkciójával a XenApp és a XenDesktop környezetek automatikus terhelési- és teljesítmény tesztelése végezhető.

Citrix Access Gateway  az egyetlen olyan SSL VPN megoldás, amely alkalmazásszintű hozzáférési engedélyekkel szállítja biztonságosan az alkalmazásokat.  A könnyen használható, automatikusan letölthető klienssel a felhasználók bármilyen eszközről hatékonyan dolgozhatnak, csak internet elérésre van szükségük.

A gateway észleli a konfigurációt, azonosítja a kliens eszközt és meghatározza az eszköz megbízhatóságát.

A forgatókönyv-alapú házirend ellenőrzi és engedélyezi az alkalmazások és források megfelelő szintű hozzáférhetőségét.

Citrix WANScaler-rel WAN optimalizálás eszközölhető;  az alkalmazások teljesítménye növelhető a WAN-on keresztül.  A megoldás akár 30-szorosra növeli a vállalati alkalmazások teljesítményét, növeli a felhasználói termelékenységet, eliminálja a költséges sávszélesség bővítéseket. Az AutoOptimizer-re épülő rendszer az alkalmazás, adat és hálózati körülményektől függően automatikusan és dinamikusan a legjobb teljesítmény-növelésre áll be minden adatáramlásra tekintettel.

Citrix NetScaler optimalizál;  a hálózaton a legjobb elérhetőséggel, biztonsággal és teljesítménnyel szállítja a web-alkalmazásokat.  Kombinálja a nagysebességű terhelés-kiegyenlítést és a dinamikus tartalom-átirányítást a csúcstechnológiájú  layer 4-7 forgalom-menedzsmenttel, az alkalmazás gyorsítással, a hasznos terhelést védő adattömörítéssel, dinamikus tartalomgyorsítással, SSL gyorsítással, hálózati optimalizálásal, alkalmazás teljesítmény menedzsmenttel és robosztus alkalmazás-biztonsággal.  Védi a webes alkalmazásokat az alkalmazás-szintű támadásoktól és segít megelőzni az értékes vállalati és felhasználói adatok ellopását vagy kiszivárgását.

A szabadalmazott technológia biztosítja, hogy blokkolhatók legyenek az illegitim kérések és a szolgáltatás megtagadási (DoS) támadások.

Citrix Application Firewall  védi a web-alkalmazásokat a támadásoktól, a puffer túlcsordulástól, és az SQL injekciótól, stb.  Azokat a web-alkalmazásokat, amelyek viselkedése különbözik a pozitív biztonsági modelltől, potenciálisan rosszindulatúnak és blokkoltnak tekinti.  A jó alkalmazás viselkedés megértésével azonban (pozitív biztonsági modell) nincs szükség támadási szignatúrák és minták azonosítására a támadások észleléséhez és blokkolásához, ez biztosítja a „nulladik-napi" védelmet.

A  Citrix EasyCall  alkalmazásba integrált kommunikáció, amely egybefogja a kommunikációt bármilyen virtualizált vagy streaming technológiával közzétett, web-alapú és helyileg telepített alkalmazásra. A hívások bármely alkalmazásból, ill. felhasználó által választott telefonról indíthatók, a felhasználó egyszerűen az alkalmazásban levő telefonszámra áll az egérrel.  Az EasyCall kliens a telefonszám felett tűnik fel a tárcsázó dobozban közzétett számmal és a felhasználó profil szerint választott kezdeményező számával.  Az EasyCall Gateway felhívja a felhasználót a kiválasztott telefonon (iroda, mobil, otthoni telefon), majd felhívja a számot, amelyre rákattintott.

Az EasyCall gateway gond nélkül integrálható az újgenerációs VoIP telefonrendszerekkel csakúgy, mint a haygományos digitális TDM telefon rendszerekkel.

www.citrixnews.eu/brochures

www.citrix.com/products

www.citrix.com/workflowstudio

www.citrix.com/xenapp

www.citrix.om/accessessentials

www.citrix.com/xendesktop

www.citrix.com/xenserver

www.citrix.com/products

www.citrix.com/passwordmanager

www.citrix.com/edgesight

www.citrix.com/accessgateway

www.citrix.com/wanscaler

www.citrix.com/netscaler

www.citrix.com/easycall

Harmat Lajos

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.