2024.július.22. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Csak nyertesek vannak…

7 perc olvasás
  <span class="inline inline-left"><a href="/node/43434"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/cim_13.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="23" /></a></span> <p>Hagyományteremtő céllal 2006-ban szervezték meg az „I. Coop Rally - a minőségi magyar termékekért" autós vetélkedőt. A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy a visszajelzések alapján már az első évben kiérdemelte az FMCG szektor és a kormányzat támogatását, illetve országos szinten jelentős médiavisszhangot váltott ki. </p><p>

  cim 13.thumbnail

Hagyományteremtő céllal 2006-ban szervezték meg az „I. Coop Rally – a minőségi magyar termékekért" autós vetélkedőt. A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy a visszajelzések alapján már az első évben kiérdemelte az FMCG szektor és a kormányzat támogatását, illetve országos szinten jelentős médiavisszhangot váltott ki.

  cim 13.thumbnail

Hagyományteremtő céllal 2006-ban szervezték meg az „I. Coop Rally – a minőségi magyar termékekért" autós vetélkedőt. A kezdeményezés sikerességét bizonyítja, hogy a visszajelzések alapján már az első évben kiérdemelte az FMCG szektor és a kormányzat támogatását, illetve országos szinten jelentős médiavisszhangot váltott ki.

Törekvésünk folytatásaként idén szeptember 16. – 18. között szervezzük meg az V. Coop Rallyt a Dunántúli régióban. Dr. Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter a Coop Csoport célkitűzésével egyetértve vállalta a verseny fővédnöki szerepét.

 

op%20hungary%20zrt0002.thumbnail op%20hungary%20zrt0003.thumbnail op%20hungary%20zrt0004.thumbnail

A Coop Rally-n több mint 80 autó versenyzett, elsősorban a napi fogyasztási cikkeket gyártó vállalatok és médiatámogatóik részvételével. A verseny szakmai irányítását Ferjáncz Attila végezte. A résztvevők az útvonal alatt a régió kiemelt gyártó és forgalmazó központjait érintették, ahol ügyességi versenyeken, gyárlátogatásokon, termékbemutatókon, színes programokon vettek részt. A régiós rendezvényekre meghívást kapott a helyi polgármester, alpolgármesterek, országgyűlési képviselők, illetve a média is. A versenyzők szakmai megbeszéléseken konzultáltak a házigazda vállalatok és a közigazgatási szektor helyi képviselőivel. A verseny minden évben Magyarország más-más régiójában kerül megrendezésre.

 

op%20hungary%20zrt0005.thumbnail op%20hungary%20zrt0006.thumbnail op%20hungary%20zrt0007.thumbnail

Tervek szerint kilenc kiemelt vidéki helyszínen sajtótájékoztató keretében ismertette a média számára a kezdeményezés célját. Az első nap végén, egy fogadás keretében a szálláshelyen került sor a verseny értékelésére, illetve a második nap végén a hivatalos eredményhirdetésre, és a díjak átadására.

 

op%20hungary%20zrt0008.thumbnail op%20hungary%20zrt0009.thumbnail op%20hungary%20zrt0010.thumbnail

A Rally nemcsak játékos verseny, hanem komoly szakmai üzenettel is bír: a forgalmazó és a gyártók közös ügynek tekintik a magyar élelmiszeripart érintő kérdéseket, illetve kiemelt figyelmet szentelnek a minőségi magyar termékekre.

www.coop.hu/hirek

A Coop Üzletlánc a hazai piac legnagyobb forgalmú kiskereskedelmi franchise rendszere. A kizárólagosan magyar tulajdonban lévő Csoport közel 700 kis- és középvállalkozást fog össze, ezáltal az ország egyik legnagyobb kistelepülési foglalkoztatója is egyben. A tulajdonosi kör és a Coop gazdasági társulás a magyar gazdaságban betöltött szerepéhez mérten, illetve azon túlmenően is nagy hangsúlyt fektet a versenyképes minőségi magyar termékek forgalmazására. Kiemelten nagy jelentőséget tulajdonít a tudatos és felelős kereskedői magatartásnak, amely a beszállítóival, partnereivel történő együttműködésében is megmutatkozik. Az üzletláncban forgalmazott cikkek legnagyobb hányada hazai gyártású és magyar munkaerő által előállított termék, beszállítói között nagy arányban megtalálhatóak a kistérségi termelők is.

 

op%20hungary%20zrt0011.thumbnail op%20hungary%20zrt0012.thumbnail op%20hungary%20zrt0013.thumbnail

Naponta 1,5 millió ember keresi fel az 5000 Coop bolt valamelyikét

A Coop Üzletláncnak ma már közel 3000 boltja van, és a Csoporthoz további 2000 üzlet tartozik. A bolthálózat az ország 1650 településén van jelen, naponta mintegy 1,5 millió vevő fordul meg boltjaiban, a foglalkoztatottak száma jelenleg már a 30.000 főt is meghaladja. A nehéz gazdasági környezet ellenére az üzletlánc célja a meglévő munkahelyek megtartására, egyben nyitottak az alternatív foglalkoztatási formák körének bővítésére is. A Coop a magyar gazdaság elkötelezett szereplője.

 

op%20hungary%20zrt0014.thumbnail op%20hungary%20zrt0015.thumbnail op%20hungary%20zrt0019.thumbnail

A Coop Csoport gazdasági súlyát mutatja, hogy tavalyi összforgalma meghaladta az 510 milliárd forintot. A Coop Csoport pénzügyileg stabil, a saját erejéből dinamikusan fejlődik.

A Csoport nagy hangsúlyt helyez fejlesztésekre, a piac, a kereskedelem alakulásának folyamatos követésére. A lefektetett jövőkép és küldetés melletti elkötelezettség meghozta az eredményét, biztosítva a Csoport piaci pozíciójának megerősödését a fogyasztói, a partneri és a tulajdonosi oldalon egyaránt. A Coop középtávú stratégiájának része az informatikai, a logisztikai fejlesztés, a boltmegújítási program kidolgozása és bevezetése.

Az Üzletlánc saját fejlesztésű, összesen több milliárd forintos befektetést igénylő kereskedelmi informatikai megoldást épít 2002 óta, amelynek eredményeként közel 700 üzletben működik az egységes informatikai rendszer. Az informatikai fejlesztés mellett a ma már háromszázezres tagságot elérő törzsvásárlói rendszer országos kiterjesztése is folyamatosan zajlik.

A Coop felelős társadalmi szereplő – törődik a nemzeti identitás, a kulturális értékek megőrzésével, a közösségi tudat erősítésével. A Coop hosszú évek óta jelentős részt vállal a helyi közösségek életében, felelős vállalatként támogatja, segíti mindennapi működésüket. A Csoport idén jelentős forrásokat különít el az árvízkárosultak megsegítésére.

A Coop a jövőben továbbra is nagy hangsúlyt kíván fektetni a nemzeti identitás, a kulturális értékek megőrzését célzó rendezvények, civil szervezetek, művészeti alkotócsoportok, sportegyesületek és egyéb más civil kezdeményezések támogatására. Az élsport, az olimpiai eszme és mozgalom népszerűsítését, a közösségi tudat erősítését is feladatának tekinti. A Csoport immár 1996 óta a Magyar Olimpiai Csapat arany fokozatú főtámogatója, kiemelt szponzora a hazai női kézilabda- és a férfi vízilabda-válogatottnak.

A felhalmozott tudás megőrzése, továbbadása a feladata a Coop Csoport fenntartásában működő kecskeméti kereskedelmi és közgazdasági szakközépiskolának. Az 1954 óta működő intézményben jelenleg 600 tanulót oktatnak az érettségire felkészítő nappali tagozatos osztályokban, de mintegy 230 érettségizett fiatal szakképzésével is foglalkoznak.

„ V. Coop Rally, a minőségi magyar termékekért" – Útvonal –

Útvonal, helyszínek:

0.         nap (szept. 15., szerda)

–           országos sajtótájékoztató Budapesten

1.         nap (szept. 16., csütörtök)

–           Ünnepélyes megnyitó és indulás, Budapest, Bonbonetti Choco Kft.

–           Budapest, Törley Pezsgőpincészet Kft.

–           Agárd, Agárdi Pálinkafőzde

–           Székesfehérvár, Alföldi Tej Kft.

–           Siófok, Sió-Eckes Kft.

–           szállás, Tapolca

2.         nap (szept. 17., péntek)

–           Indulás: Tapolca

–           Badacsonyörs, Varga Pincészet Kft.

–           Kékkút, Kékkúti Ásványvíz Zrt.

–           Veszprém, Unilever Magyarország Kft. – Algida

–           Pannonhalma, Coop bolt / Coop Győr Zrt.

–           Mosonmagyaróvár, Kaiser Food Kft.

–           szállás, Bükfürdő

3.         nap (szept. 18., szombat)

–           hazaindulás

„ V. Coop Rally, a minőségi magyar termékekért"- 2010-es résztvevők –

Co-op Hungary Zrt., és a Coop Üzletlánc tagjai, továbbá

Agárdi Pálinkafőzde Kft.

Alföldi Tej Kft.

Antra ID Kft.

Applause Consulting

Bonbonetti Choco Kft.

Bunge Zrt.

Cerbona Zrt.

Coca-Cola HBC Magyarország Kft.

Debreceni Csoport Húsipari Kft.

Detki Keksz Kft.

Dreher Magyarország Kft.

E.ON Energiaszolgáltató Kft.

FHB Kereskedelmi Bank Zrt.

Fővárosi Ásványvíz és Üdítőipari Zrt.

FrieslandCampina Hungária Zrt.

Fundamenta Lakáskassza Zrt.

GfK Hungária Piackutató Intézet

Gramex 2000 Kft.

Gyermely Zrt.

Hertz – Mercure Rent a Car Kft.

Ital Magyarország Kft.

Kaiser Food Kft.

Kékkúti Ásványvíz Zrt.

Kométa 99 Zrt.

Kraft Foods Hungária Kft.

Laurel Kft.

Magyar Élelmiszerbank Egyesület

Magyar Telekom Nyrt.

Mary-Ker Pasta Kft.

Maspex-Olympos Kft.

Merchandising Distribute Kft.

Metsa Tissue Hungary Kft.

Mirelite Mirsa Pest Megyei Hűtőipari Zrt.

Nestlé Hungária Kft.

Nielsen Piackutató Kft.

Oryza Kft.

"Ostoros-Novaj Bor" Zrt.

Pápai Hús 1913 Kft.

PICK Szeged Zrt.

Prímagáz Hungária Zrt.

Rafinanz Service Kft.

Royal Brinkers Hungary Kft.

SAP Hungary Kft.

Sara Lee Hungary Zrt.

Senoble Hungary Kft.

Sió-Eckes Kft.

Sole-Mizo Zrt.

SSL Magyarország Kft.

Szent Imre Pincészet Kft.

Szentkirályi Ásványvíz Kft.

Szerencsi Bonbon Kft.

Szilasfood Kft.

Tabán Trafik Zrt.

Tchibo Budapest Kft.

Törley Pezsgőpincészet Kft.

Unilever Magyarország Kft.

Univer Product Zrt.

Varga Pincészet – Varga Bor

Zwack Unicum Nyrt.

Az esemény médiatámogatói:

TV2, Duna TV, Sport TV, Hálózat TV (33 regionális TV), Class FM, Gazdasági Rádió, Klub Rádió, Világgazdaság, Népszabadság, Somogyi Hírlap, Fejér Megyei Hírlap, Dunaújvárosi Hírlap, Kisalföld, Napló, Vas Népe, HVG, Szabadföld, Helyi Téma, HVG online, fogyasztok.hu

Az esemény társszervezője és szakmai médiatámogatója: Progresszív Magazin

Az esemény kommunikációs partnere: BusinessPlus Consulting Kft., SKY Marketing Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.