2023.december.03. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Csath Magdolna közgazdász Szent Györgyi Albert-díjas lett

4 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/9280"><img class="image thumbnail" src="/files/images/csathmagdolna.thumbnail.jpg" border="0" alt="Dr. Csath Magdolna közgazdász" title="Dr. Csath Magdolna közgazdász" width="69" height="100" /></a><span style="width: 67px" class="caption"><strong>Dr. Csath Magdolna közgazdász</strong></span></span> <p>Több érzelmeket és indulatokat felkavaró tanulmánya jelent meg az Euroastrán és más hírportálon Dr. Csath Magdolnának , a Kodolányi János Főiskola tanszékvezetőjének kiemelkedő szakmai munkáját Szent Györgyi Albert-díjjal ismerték el.  Nevét a szociálliberális közgazdászok és a bohóc közgazdászok (azaz akik azzal csinálnak bohócot magukból, hogy kormányoktól és szervezetektől függetleneknek mondják magukat...) majdnem gyűlölettel ejtik ki.</p><p>

 dr. csath magdolna közgazdászDr. Csath Magdolna közgazdász

Több érzelmeket és indulatokat felkavaró tanulmánya jelent meg az Euroastrán és más hírportálon Dr. Csath Magdolnának , a Kodolányi János Főiskola tanszékvezetőjének kiemelkedő szakmai munkáját Szent Györgyi Albert-díjjal ismerték el.  Nevét a szociálliberális közgazdászok és a bohóc közgazdászok (azaz akik azzal csinálnak bohócot magukból, hogy kormányoktól és szervezetektől függetleneknek mondják magukat…) majdnem gyűlölettel ejtik ki.

 dr. csath magdolna közgazdászDr. Csath Magdolna közgazdász

Több érzelmeket és indulatokat felkavaró tanulmánya jelent meg az Euroastrán és más hírportálon Dr. Csath Magdolnának , a Kodolányi János Főiskola tanszékvezetőjének kiemelkedő szakmai munkáját Szent Györgyi Albert-díjjal ismerték el.  Nevét a szociálliberális közgazdászok és a bohóc közgazdászok (azaz akik azzal csinálnak bohócot magukból, hogy kormányoktól és szervezetektől függetleneknek mondják magukat…) majdnem gyűlölettel ejtik ki.

Paranoiásnak, az összeesküvés elmélet hívénet tartják. Ennek ellenére egyre többen olvassák, és értenek vele egyet, még akkor is, ha kifel ezt nem mutatjak. Fontos írásai pedig megtalálják az utat – sokszor a második nyilvánosságon keresztül – az olvasókhoz. Ma a Kultúra Napján a

Kodolányi János Főiskolán Dr. Csath Magdolna főiskolai tanszékvezető kapta egyedüli főiskolai oktatóként a Magyar Kultúra napján a Szent Györgyi Albert-díjat. (A többi 14 kitüntetett mind egyetemi oktató volt)

A díjat január 22-én Hiller István oktatási és kulturális miniszter és Dr. Manherz Károly felsőoktatási és tudományos szakállamtitkár adta át Budapesten, a Néprajzi Múzeumban.

Az 1999-ben alapított díjat, minden évben a Magyar Kultúra Napján 15 magánszemély veheti át, a felsőoktatás területén iskolateremtő, nemzetközi elismertségű munkájuk elismeréseként.

A Szent Györgyi Albert  díj plakett, kerek alakú, bronzból készült, átmérője 80, vastagsága 8 milliméter. A plakett egyoldalas, Szent Györgyi Albert domború arcképét és a Szent Györgyi Albert-díj feliratot ábrázolja. A plakett Szöllőssy Enikő szobrászművész alkotása. A díj jutalomösszege a 24/1999. (VI. 25.) OM rendelet szerint 450000 FT minden díjazott személynek.

Csath Magdolna főiskolája ahol tanít 1992-ben indult útjára Székesfehérvár első saját, önálló felsőoktatási intézményként  a Kodolányi János Főiskola. Azóta  a hallgatók létszáma közel tízezerre nőtt, az oktatók száma meghaladja a háromszáz főt. Mára az ország legnagyobb nem állami, nem egyházi fenntartású non-profit intézményévé vált. Hazánk négy oktatási centruma mellett Ausztriában is tanulhatnak a hallgatók. A főiskolák közül egyedül csak a Kodolányi érdemelte ki az Oktatási és Kulturális Minisztérium Felsőoktatási Minőség Díját. Fennállásának 15 éves évfordulóját az elnyert hazai és külföldi minőség díjak mellett azzal is ünnepelte a Kodolányi János Főiskola, hogy a főiskolák közül a legjobban szerepelt a HVG Diploma 2008 kiadványban megjelent felsőoktatási rangsorban.

Dr. habil Csath Magdolna életrajza

Csath Magdolna egyetemi tanár 1943-ban született Újpesten. A Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetemet 1966-ban végezte el, 1967-1968 között alkalmazott matematikát tanult az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen. 1972-73-ban végezte el a London Business School (Anglia) MBA programját. Öt évig az Egyesült Államokban, egy évig Nagy-Britanniában egyetemi tanárként dolgozott. 2006. október 1-je óta a Kodolányi János Főiskola Közgazdaságtudományi Tanszékének, valamint a. Közgazdaságtudományi és Turisztikai Intézetének a vezetője.

Több mint 100 publikációja jelent meg itthon és külföldön egyaránt.

Véleménye szerint a gazdaság van az emberért, és nem az ember a gazdaságért, ezért határozottan ellenzi a liberális, monetarista gazdaságpolitikát. Különösen foglalkoztatja a magyar gazdaság tudásra, műszaki fejlesztésre, emberre építő fejlesztéseinek a lehetősége.

Éppen ezért tanulmányai a szakmai körökön kivül szinte csak a második nyilvánosságban kapnak teret. Éppen ezért szinte csoda a kitüntetése, aminek mi is gratulálni tudunk.

Eddigi díjazottak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.