Pekingi Olimpiai Játékok 2008Pekingi Olimpiai Játékok 2008

Több, mint 3500 számítástechnikai eszköz – szerverek, asztali gépek, monitorok és notebookok – leszállításával a Lenovo sikeresen befejezte a XXIX. Pekingi Olimpiai Játékok Tesztközpontjának felszerelését. 

 Pekingi Olimpiai Játékok 2008Pekingi Olimpiai Játékok 2008

Több, mint 3500 számítástechnikai eszköz – szerverek, asztali gépek, monitorok és notebookok – leszállításával a Lenovo sikeresen befejezte a XXIX. Pekingi Olimpiai Játékok Tesztközpontjának felszerelését. 

A következõ fázist a kritikus fontosságú tesztversenyek jelentik, amelyek "Sok szerencsét Peking" néven fognak futni idén augusztus 8-tól. Ennek a 42 eseménynek a segítségével a számítástechnikai hátteret fáradságos munkával ugyan, de minden aspektusból letesztelhetik, így biztosítva azt, hogy az olimpián minden rendben lesz. A tesztek mindössze hetekkel a 2008. augusztus 8-i nyitóünnepség elõtt fognak befejezõdni.

"Az elkövetkezõ tesztek a 2008-as játékok fõpróbái – így lehetünk biztosak abban, hogy számítástechnikai eszközeink, amelyek az egész rendezvény gerincét alkotják, megbízhatóan fognak mûködni," mondta a Pekingi Olimpia Szervezõbizottságának technológiai igazgatója, Yang Yichun.  "A csúcsteljesítményû eszközöket és a Lenovo technikai tudását ismerve – amit már a 2006-os Torinói Téli Olimpián is bizonyított – biztosak vagyunk benne, hogy a vállalat sikeresen és problémamentesen fog támogatni minket a jövõ évi játékokon."

A szervezõbizottságnak küldött utolsó szállítmány 242 szervert, 140 szerver szekrényt, 2375 asztali gépet és 141 notebookot tartalmaz, így az Olimpiai Játékok 7 városban levõ 56 helyszíne (39 versenyközpont, valamint 17 adat- és szervezõközpont) számára elkülönített eszközök száma meghaladja már a 8200-at. Összességében a Lenovo hozzávetõleg 14 000 eszközt fog adni a 2008-as olimpia problémamentes lebonyolítása érdekében.

T60WideEzeket az eszközöket 42 különbözõ rendezvényen tesztelik majd le, pl. a Labdarúgó Világbajnokság selejtezõin, a Pekingi Nemzetközi Maratonon, valamint nemzetközi teniszbajnokságokon. 150 Lenovo-s szakember számos partnerrel együttmûködve fog dolgozni a tesztversenyek tökéletes lebonyolításán. ?Bár hosszú évek óta tart a tervezés és az elõkészítés folyamata, a tesztidõszak nagyon fontos, hiszen az olimpiai játékok számítógépes infrastruktúrájának üzembe helyezése a szó szoros értelmében az utolsó éjszakán fog végbemenni," mondta Alice Li, a Lenovo olimpiai marketingtevékenységéért felelõs alelnöke.

Az Olimpiai Játékokat alkotó számítógépes infrastruktúra két legalapvetõbb eleme a ThinkPad T60-as notebook és a Kaitian KTS 660A asztali PC lesz. A Kaitian KTS 660A a Lenovo elsõ integrált asztali PC-platformja, amelyet a cég kínai, japán és észak-amerikai kutatóközpontjai közösen fejlesztettek ki. A gép Kínában Kaitian KTS 660A, másutt pedig ThinkCentre A-sorozat néven kerül forgalomba. A kompakt kialakításnak és halk mûködésnek köszönhetõen a gép kiválóan meg fog felelni a szervezõbizottság minden követelményének. 

A ThinkPad T60 – a Lenovo prémium kategóriás ThinkPad termékvonalának vékony és könnyû zászlóshajója – egy csúcskategóriás asztali számítógép teljesítményét nyújtja a notebook-ok hordozhatóságával ötvözve. Az, hogy a szervezõbizottság a megbízhatóságáról, nagy teljesítményérõl és a Lenovo mérnökei által kifejlesztett roll cage biztonsági vázáról ismert ThinkPad T60-at választotta, azt jelenti, hogy a világ legnagyobb sportrendezvényét a világ legjobban megtervezett notebookjai fogják kiszolgálni.

A játékok alatt rendkívül sok alkalmazás fut majd a Lenovo berendezésein, beleértve a játékok irányítási és szervezési rendszerét, a személyzeti  beosztást, a versenyek idõbeosztását, az akkreditációt, a logisztikát, a sportolók adatait, a kvalifikációkat, idõmérést, eredménykijelzést és a jegyárusítást, valamint ezek üzemeltetik a Lenovo olimpiai falvakban levõ internetes termeit és még sok minden mást is. Hét nagyvárosban – Pekingben, Csingtaoban, Tiencsinben, Csinhuangtaoban, Hongkongban, Sanghajban és Talienben – fog majd mûködni a tökéletes másolata ezen rendszerek nagy részének, melyeket távolról felügyelnek majd.

A 2008-as Pekingi Olimpiai Játékok mérete minden eddigi játékot meghalad. A 2006-os Torinói Téli Olimpiai Játékok hasonló szakaszában a Lenovonak mindössze harmadennyi terméket és technikust kellett felvonultatnia. 2008 augusztusára az informatikai nagyvállalat helyszíni technikai és támogató személyzete meghaladja majd a 400 fõt, beleértve a csapat tízegynéhány fõs magját is, akik széleskörû tapasztalataikat a tavalyi téli olimpián szerezték.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük