Immár négy éve hagyomány, hogy az www.Egyszervolt.hu internetes oldalcsoport támogatója, az Egyszervolt Alapítvány ingyenes családi fesztivált rendez a „Netről a gyepre!" mottó jegyében. Ezúttal egy teljes honlap költözik a Millenáris füves területére, a fesztivállal egyidőben induló családi egészséges életmód portál, a www.fittcsalad.hu .

Immár négy éve hagyomány, hogy az www.Egyszervolt.hu internetes oldalcsoport támogatója, az Egyszervolt Alapítvány ingyenes családi fesztivált rendez a „Netről a gyepre!" mottó jegyében. Ezúttal egy teljes honlap költözik a Millenáris füves területére, a fesztivállal egyidőben induló családi egészséges életmód portál, a www.fittcsalad.hu .

Ennek megfelelően az Egyszervolt Budán Fesztivál idén az egészséges életmódra fókuszál, s miként az új honlap, a helyes és tudatos táplálkozás, az aktív és rendszeres mozgás fontosságát, a test és a lélek harmóniáját hirdeti az Egyszervolt Alapítvány és a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége közös szervezésében 2008. szeptember 6-án, 10:00 órától Budapesten, a Millenáris Parkban.

Nyerő pontok
Az egészségfesztivál egyes állomásai az új honlap menüpontjait keltik életre: egészség, testünk, táplálkozás, család, lélek, iskola, mozgás, biztonság. Erre épül a fesztivál pontgyűjtő nyereményjátéka is, melynek során, a feladatok teljesítése közben, gyakorlati információkat, hasznos tanácsokat is kapnak a gyerekek és szüleik az egészségük megőrzéséhez. A fesztiválról természetesen nem maradnak el az Egyszervolt.hu-ra jellemző kulturális programok sem. A Nagyszínpadon és a Zöld színpadon egymást váltják a Langaléta Garabonciások, a Bab Társulat, a Tintaló Társulat előadásai, Méhes Csaba pantomim művész vidám műsora, Gryllus Vilmos zenéje, a Madárdal együttes bemutatója, a Kaláka, a Makám, a Karaván Família koncertje.

Együtt az egészségért
A szomorú tények ismertek: a magyar családok – így a gyerekek is – jellemzően keveset mozognak, egészségtelenül táplálkoznak, s ennek negatív jelei megmutatkoznak az ország általános egészségi állapotán. A Magyarországon élő emberek várható élettartama messze elmarad az európai átlagtól. Ezen kíván változtatni programjával az Egyszervolt a Magyar Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány, érezve annak is a súlyát és felelősségét, hogy az Egyszervolt.hu honlapra többszázezer család figyel. A kezdeményezéshez stratégiai partnerként, alkotó társként csatlakozott a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ). A két szervezet egyetértett abban, hogy az egészséges életmód elsajátítását – megőrzését gyermekkorban kell kezdeni, és azt folyamatosan fenn kell tartani. Erre hívja fel a figyelmet a közösen rendezett ingyenes Egyszervolt Budán Egészségfesztivál az új tanév kezdetén, 2008. szeptember 6-án, és ezt szolgálja a közösen létrehozott új életmód portál www.fittcsalád.hu is.

Meséktől a tudományig
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az Egyszervolt Budán Egészségfesztivállal párhuzamosan tartja V. Szakmai Napját „Meséktől a tudományig" címmel a Jövő Házában.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) 1991-ben alakult meg. 1998 óta kiemelkedően közhasznú szervezetként működik. 1994 óta tagja az Európai Dietetikusok Szövetségének, az EFAD-nak (European Federation of the Associations of Dietitians). Az MDOSZ tagjai főiskolát végzett táplálkozási szakemberek (dietetikusok), akik ma már nem csak az egészségügy különböző területein dolgoznak, hanem jelentős létszámban az élelmiszeripari vállalatok munkáját is segítik.

Az MDOSZ olyan programok kidolgozásában és megszervezésében vesz részt, amelyeknek célja a fogyasztók tájékoztatása, illetve az egészséges életmódnak megfelelő táplálkozási gyakorlat és szokások kialakítása pozitív befolyásolás útján. Az MDOSZ alapvető célja a lakosság egészségi állapotának megőrzése, az egészséges táplálkozási szokások kialakítása és népszerűsítése a lakosság körében a táplálkozással összefüggő betegségek dietoterápiás vonatkozásainak széleskörű megismertetése, elfogadtatása és bevezetése.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük