Szerda este Kern András teltházas koncertjével indult útjára a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat 16. évadja. Augusztus 23-ig minden szerdán tartanak egy esti előadást az Állatkertben, tehát még további hét nyáresti koncertre kerül sor az idei szezonban. Jövő szerdán a Budapest Klezmer Band lép fel az Állatkert színpadán, a vendég Tompos Kátya lesz.

 

 

Szerda este Kern András teltházas koncertjével indult útjára a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat 16. évadja. Augusztus 23-ig minden szerdán tartanak egy esti előadást az Állatkertben, tehát még további hét nyáresti koncertre kerül sor az idei szezonban. Jövő szerdán a Budapest Klezmer Band lép fel az Állatkert színpadán, a vendég Tompos Kátya lesz.

 

 

Megkezdődött a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat tizenhatodik évadja. A nyitóesemény Kern András Lövölde tér című, szerda esti, teltházas koncertje volt, olyan vendégművészekkel, mint Hernádi Judit és Heilig Gábor. Az előadásra csaknem ezer zenebarát volt kíváncsi.

 

A jegyértékesítési adatokból úgy látszik, hogy a koncertsorozat további, még hátralévő előadásai iránt is nagy az érdeklődés, de jelenleg még minden koncertre kaphatók jegyek a készlet erejéig. A koncertsorozat keretében augusztus 23-ig minden szerdán este lesz egy-egy előadás az Állatkertben. Jövő héten például a Budapest Klezmer Band lép fel az Állatkert színpadán, a vendég Tompos Kátya lesz.

 

A koncertsorozatból még hátralévő hét előadásra az alábbi program szerint kerül sor:

 

július 12. (szerda), 20:30 – Budapest Klezmer Band (vendég: Tompos KátyaÖrömteli klezmer

(esőnap július 13-án, csütörtökön); a koncert helyszíne a Főkapu tér lesz;

 

július 19. (szerda), 20:30 – Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra (koncert és táncbemutató)Aki él és mozog, az szvinget jár

(esőnap július 20-án, csütörtökön); a koncert helyszíne a Főkapu tér partja lesz;

 

július 26. (szerda), 20:30 – Sárik Péter Trió (vendég: Falusi Mariann, Berki Tamás, Szőke Nikoletta)Jazz-kívánságműsor különkiadás!

(esőnap július 27-én, csütörtökön); a koncert helyszíne a Nagy-tó partja lesz;

 

augusztus 2. (szerda), 20:30 – Geszti (vendég: Széles Iza)

(esőnap augusztus 3-án, csütörtökön); a koncert helyszíne a Főkapu tér lesz;

 

augusztus 9. (szerda), 20:30 – Papajazz (vendég: Malek Andrea, Szolnoki Péter)

(esőnap augusztus 10-én, csütörtökön); a koncert helyszíne a Nagy-tó partja lesz;

 

augusztus 16. (szerda), 20:30 – Budapest Bár

(esőnap augusztus 17-én, csütörtökön); a koncert helyszíne a Főkapu tér lesz;

 

augusztus 23. (szerda), 20:30 – „Sztártesók" alapítványi jótékonysági ráadáskoncert Tóth Verával és Tóth Gabival, Vastag Tamással és Vastag Csabával, valamint Király Lindával és Király Viktorral

            (esőnap nem lesz); a koncert helyszíne a Főkapu tér lesz;

 

A koncertek minden alkalommal 20 óra 30 perckor kezdődnek, de az előadásokra érkező közönség előtt már 19 órakor kitárulnak a kapuk, így egy kellemes esti sétát is lehet tenni az Állatkertben. Az ülőhelyek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Jegyek – az augusztus 23-i alapítványi ráadáskoncert kivételével – az Állatkert pénztáraiban, illetve a Jegymester országos jegyirodai hálózatánál (online: www.jegymester.hu) válthatók 3700 forintos egységáron. Az alapítványi „Sztártesók" koncertre a belépőjegyek az Alapítványnak tett adományként válthatók meg 3700 forintos áron. A főbejárat melletti alapítványi irodában – korlátozott számban – kiemelt támogatói jegyek is kaphatók 10.000 forintért. A kiemelt támogatók az augusztus 23-i előadást VIP-ülőhelyekről élvezhetik, és meghívást kapnak a koncertet követő állófogadásra is.

A zenés programok másfél évszázados múltra tekintenek vissza a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Már a megnyitás évében, 1866-ban működött a Pálffy gróf adományaként felállított zenepavilon. Az 1910-es években az Állatkertnek saját szimfonikus zenekara is volt, a követező évtizedben pedig a Magyar Rádió az első koncertet az Állatkertből sugározta, ahogyan azt az LGT is megénekelte a „Rádió" című slágerben. Az 1950-es években szabadtéri színpad működött a kert területén, majd néhány évtizedre megszűntek a zenés programok. Újbóli visszatérésükre az 1990-es évek közepéig, a Budapesti Fesztiválzenekar legendás állatkerti előadásáig kellett várni.

 

Ezt követően újra rendszeressé váltak a koncertek és más zenés programok, mi több, Zenés Állatkerti Esték címmel 2002 óta minden évben koncertsorozatot szervez az intézmény. E koncertsorozat részeként az elmúlt másfél évtizedben összesen 112 előadásra került sor az Állatkertben.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük