Egyre inkább előtérbe kerül az energiatakarékosság igénye az építőiparban. A szakma egyre jobb, egyre hatékonyabb megoldásokkal áll elő.

 

Egyre inkább előtérbe kerül az energiatakarékosság igénye az építőiparban. A szakma egyre jobb, egyre hatékonyabb megoldásokkal áll elő.

Az energiatakarékos magatartás az energiatudatos építkezés mára elfogadott, sőt elvárt lett – többek között így lehetne összefoglalni az építőiparban jelentkező idei trendet. A Soudal – amely a Magyar Ajtó-Ablak Egyesület tagjaként vett részt a nemrégiben lezajlott MATA-kiállításon – szakemberei szerint a piac gyorsan reagál a válságra.

– Nagyon gyorsan alkalmazkodnunk kellett a változásokhoz – nyilatkozta Oltyán János, a Soudal Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. – A Syma Csarnokban nemrégiben lezajlott kiállítás tapasztalatai alapján ma már rengetegen keresik az energiatakarékos építéssel kapcsolatos alapanyagokat. Nálunk főleg a nyílászáró-szigetelő rendszer a népszerű; ez nem is csoda, hiszen hazánkban elsősorban a már kész lakások, házak utólagos korszerűsítése a cél.

A Soudal Magyarország szakemberei szerint egyre nagyobb jelentősége lesz azoknak az eszközöknek, amelyekkel utólag lehet felkészíteni egy lakást az „ínséges időkre". A Soudal Window System ilyen: minden esetben lehetővé teszi az ablak-fal kapcsolat tökéletes kitöltését és tömítését a kiváló minőségű poliuretánhab, párazáró fólia, akril hézagkitöltő szalag és tömítőanyag segítségével. A rendszer tökéletes hő- és hangszigetelést biztosít, a fal és a nyílászárótok közötti rést teljesen kitölti rugalmas tömítőanyaggal, amely kompenzálja a tok hőmérséklet, valamint a  nedvesség okozta minimális mozgását.

– A Soudal Window Systemnek köszönhetően elérhető megtakarítás jelentős mértékű – tette hozzá Oltyán János.

http://www.soudal.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük