2023.szeptember.25. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Eredeti vagy utántöltött ? folytatódik a tesztháború, most a HP lépett

6 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/3100"><img class="image thumbnail" src="/files/images/7510014432121in.thumbnail.jpg" border="0" alt="Utántöltött: Használjam vagy sem?" title="Utántöltött: Használjam vagy sem?" width="100" height="93" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Utántöltött: Használjam vagy sem?</strong></span></span>  <p>Egy európai kutatócég, az Innovationstechnik vizsgálata igazolja, hogy az eredeti HP tintapatronokkal többet és megbízhatóbban lehet nyomtatni, mint az alternatív típusokkal A HP bejelentette a megbízásából egy független cég által végzett vizsgálatnak a megállapításait, amely az eredeti HP tintapatronok és az Európában kapható újratöltött festékkazetták teljesítményét hasonlította össze.</p><p>

utántöltött: használjam vagy sem?Utántöltött: Használjam vagy sem? 

Egy európai kutatócég, az Innovationstechnik vizsgálata igazolja, hogy az eredeti HP tintapatronokkal többet és megbízhatóbban lehet nyomtatni, mint az alternatív típusokkal A HP bejelentette a megbízásából egy független cég által végzett vizsgálatnak a megállapításait, amely az eredeti HP tintapatronok és az Európában kapható újratöltött festékkazetták teljesítményét hasonlította össze.

utántöltött: használjam vagy sem?Utántöltött: Használjam vagy sem? 

Egy európai kutatócég, az Innovationstechnik vizsgálata igazolja, hogy az eredeti HP tintapatronokkal többet és megbízhatóbban lehet nyomtatni, mint az alternatív típusokkal A HP bejelentette a megbízásából egy független cég által végzett vizsgálatnak a megállapításait, amely az eredeti HP tintapatronok és az Európában kapható újratöltött festékkazetták teljesítményét hasonlította össze.

Az Innovationstechnik nevû, Európában vezetõ kutatócég 2006. végén és 2007. elején tesztelte 16 jól ismert európai újratöltött patronokat forgalmazó, illetve az üzletben való újratöltést végzõ márkájának a kínálatából származó több mint ezer festékkazettát, összehasonlítva õket a nekik megfelelõ eredeti HP kazettákkal. A vizsgálat megállapításai meglehetõsen egyértelmûek1:

  • Az eredeti HP tintasugaras kazettákkal 34%-al több oldal nyomtatható, mint az alternatív típusokkal[1]
  • Az eredeti HP tintasugaras kazettákkal 69%-al több oldal nyomtatható, mint az újratöltõ kioszkokban újratöltött kazettákkal3

A különbözõ tintapatronok egymáshoz viszonyított oldalkapacitása mellett az Innovationstechnik tesztelte a megbízhatóságot is. Az eredmények itt is szembeötlõk voltak:

  • Az újratöltött típusoknál átlagosan ötbõl több mint egy (24%) eleve hibás volt4, vagy használat közben, a tinta kifogyása elõtt5 meghibásodott
  • Az üzletekben újratöltött tintakazettáknál átlagosan háromból egy (33,6%) hibás volt már a beérkezésekor, vagy használat közben, a tinta elfogyása elõtt meghibásodott

"Egy újabb teszt, amely igazolja, hogy az eredeti HP kellékanyagok nemcsak jobb megbízhatóságot és minõséget kínálnak, mint az alternatív lehetõségek, hanem sokkal jobb ár/érték arányt is nyújtanak," állapította meg Vincent Vanderpoel alelnök, az EMEA régió Nyomtatási- és Képalkotási divízió Kellékanyag részlegének a vezetõje. "Figyelembe véve a HP egyedülálló elkötelezettségét a környezetvédelem iránt a nyomtatási kellékanyagok területén, illetve eltökéltségét, hogy biztosítsa minden nyomtatási feladat követelményeinek megfelelõ kellékanyagokat, azok az érvek, amelyek alapján nem eredeti kellékanyagot vásárolnak, egyre kevésbé meggyõzõek."

Az Innovationstechnik legalább 17 kazettát tesztelt minden típusból és márkából, hogy biztosítsa a teszt statisztikai érvényességét, azaz valamennyi esetben több kazettát teszteltek, mint amennyi az ISO/IEC 24711 szabvány szerint szükséges (ez minimum kilenc kazetta sikeres tesztelését írja elõ). Az oldalkapacitást valamennyi tesztelt kazetta, beleértve a hibásnak bizonyultakat is, figyelembe vételével számították ki.

Hasonlóképpen a típusonként és márkánként minimum 17 kazetta tesztelése biztosította a statisztikai érvényességét az Innovationstechnik által végzett megbízhatósági tesztnek is. A megbízhatósági problémákat a már hibásan érkezett, vagy használat közben, a tinta kifogyása elõtt meghibásodott kazetták százalékos arányával fejezték ki.

A teszteredményekrõl, a tesztmódszerrõl, a HP-rõl, és az Innovationstechnik-ról szóló bõvebb információért, kérjük látogassa meg a www.hp.com/uk/inktest weboldalt.

Néhány információ a HP Vivera tintákról

A kizárólag a HP tintasugaras nyomtatókhoz tervezett HP Vivera tinták a HP speciális fotópapírjain rendkívüli minõségû és a fakulásnak generációkon keresztül ellenálló fotók nyomtatását teszik lehetõvé a felhasználóknak. A kivételes teljesítmény köszönhetõ a legjobb minõségû alkotóelemeknek, az egyedülálló összetételnek és a precíz gyártási folyamatoknak, amelyek rendkívüli tisztaságot biztosítanak.

A nyomtatóval és a papírral teljes rendszerként való együttmûködésre kialakított HP Vivera tinták két olyan kulcsfontosságú alkotórészt tartalmaznak, amelyek elõsegítik a tinták kivételes teljesítményét.

Az elsõrangú alkotórészek és az egyedülálló tintaösszetétel: a szabadalmaztatott HP Vivera tintákat kifejezetten azoknak a nyomtatási jellemzõknek a figyelembe vételével tervezték, amelyek a legfontosabbak a felhasználók számára.

Az innovatív festékektõl a fejlett diszperziós pigment technológiákig a HP a tintagyártás minden területén folyamatosan az élvonalban van.

Kivételes tinta tisztaság: az egyes összetevõk rendkívüli tisztasága és a szigorú gyártási folyamatok együttesen segítenek biztosítani a HP tinták megbízhatóságát és optimális teljesítményét.

Az 1979-ben alapított Innovationstechnik több mint 10 éve kínál minõségbiztosítási és tesztelési szolgáltatásokat a képalkotási és nyomtatási iparágban. Az Innovationstechnik ügyfelei között vannak mind OEM gyártó, mind pedig utángyártó vállalatok. Az Innovationstechnik rendszeresen végez tesztelést a legnagyobb német informatikai újság, a Computerbild számára is.

1 A HP megbízásából az Innovationstechnik által 2006/2007 során elvégzett teszt eredményei alapján. A tesztelést a HP 45, HP 78, HP 56 és  HP 57 tintasugaras festékkazettákkal végezték. Az egyedi eredmények változhatnak. Az Innovationstechnik részletes jelentése elérhetõ a www.hp.com/cc/inktest  címen.

2 Az EMEA régióban érvényes, az összehasonlító hirdetésekre vonatkozó szabályozás miatt a HP a német összehasonlító hirdetésekre vonatkozó törvényi szabályozást követve a tesztben a legjobban szereplõ német márkához viszonyított eredményt kommunikálja, amely a 34,6% az átlag teszteredménye helyett, amely 79,5%.

3 Az EMEA régióban érvényes, az összehasonlító hirdetésekre vonatkozó szabályozás miatt a HP a német összehasonlító hirdetésekre vonatkozó törvényi szabályozást követve a tesztben a legjobban szereplõ német márkához viszonyított eredményt kommunikálja, amely a 69,1%.

4 A tesztelt kazetták között azok kerültek a "hibásan érkezett" kategóriába, amelyeknél komoly tintafolyást tapasztaltak kevesebb, mint 50 oldal vagy színkeveredést 10 egymást követõen kinyomtatott oldal után.

5 ?A tinta kifogyása elõtt meghibásodott" kazetták azok, amelyekkel az átlagos oldalkapacitás 75 százalékánál kevesebbet lehetet nyomtatni, leszámítva a ?hibásan érkezett" kazettákat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.