2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Folytatódik a Széchenyi Kártya sikertörténete: Június 2-án indul a kétéves futamidejű Széchenyi Kártya 2

4 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/13667"><img class="image thumbnail" src="/files/images/szkartya.thumbnail.gif" border="0" width="100" height="63" /></a></span>Hosszas előkészítés után 2008. június 2-án a KA-VOSZ ZRt. a Konstrukcióban résztvevő Bankokkal, a Hitelgarancia ZRt-vel, illetve a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal közösen útjára indítja a kétéves futamidejű <strong>Széchenyi Kártya 2</strong> konstrukciót, amely a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt kedvezményes kamatozású, szabad felhasználású hitelt a piac egyik lekedvezőbb konstrukciója keretében. </p><p>

szkartya.thumbnailHosszas előkészítés után 2008. június 2-án a KA-VOSZ ZRt. a Konstrukcióban résztvevő Bankokkal, a Hitelgarancia ZRt-vel, illetve a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal közösen útjára indítja a kétéves futamidejű Széchenyi Kártya 2 konstrukciót, amely a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt kedvezményes kamatozású, szabad felhasználású hitelt a piac egyik lekedvezőbb konstrukciója keretében.

szkartya.thumbnailHosszas előkészítés után 2008. június 2-án a KA-VOSZ ZRt. a Konstrukcióban résztvevő Bankokkal, a Hitelgarancia ZRt-vel, illetve a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériummal közösen útjára indítja a kétéves futamidejű Széchenyi Kártya 2 konstrukciót, amely a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak nyújt kedvezményes kamatozású, szabad felhasználású hitelt a piac egyik lekedvezőbb konstrukciója keretében.

A kétéves futamidejű Széchenyi Kártya 2 kibocsátásával egy időben a KA-VOSZ ZRt. sokkal előnyösebb kondíciókat vezetett be a korábbi Széchenyi Kártyához képest. Az eddigi negyedéves törlesztés megszűnik, egyszerűbbé vált az igénylés, valamint bővül az elektronikus ügyintézés.

Az új, hosszabbított futamidejű kártya sokkal előnyösebb feltételekkel vehető igénybe elődjénél; az eddigi negyedéves törlesztési kötelezettség teljesen megszűnik és  bővül az elektronikus ügyintézés is. Eltörlésre került az eddigi „kötelező Széchenyi Kártya előélet" elvárás is, amely szerint a 10 millió forintnál magasabb hitelt csak az a vállalkozás kaphatott, amely egy évig legalább 5 millió forintos kártyával rendelkezett. Mostantól minden, legalább 2 éve működő vállalkozás igényelhet akár 25 millió forintot is.

Az állam a Széchenyi Kártya 2 konstrukcióhoz is biztosítja az 1 %-os mértékű kamattámogatást és a garanciadíj 50 %-át átvállalja a vállalkozásoktól. A hitelhez egyáltalán nem szükséges ingatlanfedezet.

A Széchenyi Kártya 2-t a megszokott 1 millió és 25 millió forintos összeghatár között lehet igényelni a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Területi Kereskedelmi és Iparkamarák, valamint a KA-VOSZ ZRt. irodáiban.

A Széchenyi Kártya 2 két éves futamideje alatt a vállalkozónak elegendő csak egyszer, az új támogatási szerződés újrakötésénél megjelennie, ekkor kerül sor a banki felülvizsgálatra is.

Tehát Széchenyi Kártya 2:

  • 2 héten belül,
  • 2 éves futamidővel,
  • akár 25M Ft hitelösszegig,
  • állami kamat-, és garanciadíj támogatással,
  • ingatlanfedezet nélkül,
  • minimális adminisztrációval igényelhető és
  • a piac bizonyítottan az egyik legjobb hitelkonstrukciójat
  • minden vállalkozásnak 20 km-en belül elérhető.

A Széchenyi Kártyát 2002-ben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamra (MKIK) közösen indította útjára azzal a céllal, hogy a likviditási nehézségekkel küzdő mikro-, kis- és középvállalkozások bürokráciamentesen kedvezményes banki forgóeszközhitelhez jussanak.

Az indulás évében, 2002 nyarán 1 millió forintos hitelkerettel lehetett Széchenyi Kártyát igényelni. A hitelkeretet 2003-ban 5 millió forintra, 2004-ben 10 millió forintra, 2006-ban 25 millió forintra emelték.

Az elmúlt 5 évben több mint 95 ezer vállalkozás kapott Széchenyi Kártyát, s így mintegy 509 milliárd forint hitelkeret került kihelyezésre.

A Széchenyi Kártya jelentős hazai és nemzetközi elismerésekben részesült. Tavaly decemberben az Európai Vállalkozási Díj pályázatán a zsűri a Széchenyi Kártyát az „Európai Unióban széles körben követendő jó példának", a leginkább figyelemreméltó programnak értékelte a több, mint 300 pályázó közül.

A Széchenyi Kártya 2007-ban elnyerte a Magyar Minőség Háza Díjat.

A Széchenyi Kártya koordinálását a KA-VOSZ ZRt. végzi. A konstrukcióban résztvevő kereskedelmi bankok az OTP Bank NYRt., a Volksbank ZRt., a Magyar Takarékszövetkezeti Bank ZRt., valamint az általuk képviselt takarékszövetkezeti hálózat, az MKB Bank NYRt., az Erste Bank Hungary NYRt.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.