Frankfurt am Main különös atmoszférájáról Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal budapesti képviselet-vezetője tartott rövid, de „ízes" bevezetőt. Németország legkedveltebb városai között első helyen áll a Majna-parti Frankfurt, a második helyet München foglalja el. Frankfurt üzleti negyedét, a szellemes elnevezésű „Meinhettent" a felhőkarcolók látványa jelenti.

Frankfurt am Main különös atmoszférájáról Czeiszing Miklós, a Német Turisztikai Hivatal budapesti képviselet-vezetője tartott rövid, de „ízes" bevezetőt. Németország legkedveltebb városai között első helyen áll a Majna-parti Frankfurt, a második helyet München foglalja el. Frankfurt üzleti negyedét, a szellemes elnevezésű „Meinhettent" a felhőkarcolók látványa jelenti.

Itt van a világ fontos pénzügyi központja. Felejthetetlenek Sachsenhausen kiskocsmái és a Majna-folyó környéke, akár este, akár nappal tekintjük meg a világvárost. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) jelentése szerint 2017 első felében máris 10%-kal emelkedett a beutazó turisták száma a tavalyihoz képest, holott azt hinnénk, hogy a nemzetközi terrorizmus miatt csökkent a számuk. A növekedést generálta a fapados repülőjáratok sokasága és a sok rendezvény, kiállítás és vásár. A magyarok 700 ezer vendégéjszakát töltöttek Németországban. Nem csoda, hiszen ott minden megtalálható: tengerpart, műemlékekkel teli élénk városok, hagyományok, múzeumok, természeti csodák, világörökségi helyszínek. Frankfurt városában felfedezhetjük Goethe szépen karbantartott szülőházát. A frankfurti Operaház Európa egyik legrégebbi zenei intézménye. A város soha nem unalmas, fesztiválokkal teli: virsli-, Apfelwein- (almabor) és zöld szósz fesztivál színesíti a gasztronómiát, karácsonykor már decemberben kezdődik a híres karácsonyi vásár, ahol minden csoda kapható, például a Frankfurter Kranz, a jellegzetes torta. Vásárlásra sok alkalmat kínálnak az elegáns utcák, mint a Goethestrasse, a Zeil vagy a Hessen Center.

Gyémánt Balázs blogger kedvcsináló, vidám kisfilmjét is megtekinthettük a kivetítőn.

Ezután dr. Anette Biener, a Tourismus+Congress GmbH Frankfurt am Main előadását hallgattuk meg. A németországi turizmus legfőbb központja a Frankfurt Airport, amelyen 100 légitársasággal 300 desztináció érhető el. Innen indul a legtöbb tengerentúli járat is Európából. A reptértől a városközpont 11 perc alatt elérhető. Említette, hogy Budapest testvérvárosa a 720 ezer lakosú Frankfurt am Main, Németország 5. legnagyobb települése. Forgalmához hozzájárul az idegenforgalmi (IMEX) vásár, a világ legnagyobb könyvvására, a sok kongresszus, konferencia és a nagy hotelválaszték (250 szálloda, 50 ezer ágy). Figyelmünkbe ajánlotta a Frankfurt Cardot, amivel több szolgáltatás olcsóbban elérhető. A Rhein-Main-Carddal pedig a környék is kedvezőbben bejárható 40 UNESCCO világörökségi helyszín, szabadidőpark és kultúr-központ. Egyéni és csoportos kártyák használhatók: Aschaffenburg, Pompeianum, Schloss Johannisburg, Bad Homburg stb. gyógyfürdőihöz, múzeumaihoz, a szőlőhegyek vendéglátóihoz, Darmstadtba, Hessenbe, Odenwaldba, rajnai hajóútra, Wiesbaden múzeumaiba és egyéb látnivalókhoz. Kapható sok helyen, érvényes 1-2 napos változatban, 5 fős csoportok számára is 22 eurótól.

2017-es aktuális információ: a Frankfurt Carddal 9,90 euróért naponta egyórás körutazást tehetünk a városban, benne a Főtoronyból való kilátással. (Jegyrendelés: www.frankfurt-tourismus.de/rundgang)

Heiko Haffer, a Frankfurt Airport képviselője bejelentette, hogy 2017 decemberétől újabb Budapest-Frankfurt járat közlekedik. A reptér olyan, mint egy kisváros: üzletekkel, éttermekkel, büfékkel és VIP-szolgáltatásokkal. Utóbbiakhoz külön pihenőhely, fürdő, extra kiszolgálás, sportlehetőség, egyéni kényelem tartozik, ahogy egy kisfilmen láttuk. A különleges szolgáltatásokról terjedelmes beszámolót kaptunk.

Németországban összesen 27 repülőtér van, amelyeken évente ötmillió utas fordul meg. Frankfurtban igen közel van a főpályaudvar és az elővárosi gyorsvasúthálózat. Az 1200 éves Majna-parti metropolisz évszázadok folyamán megőrizte kiemelkedő szerepét. Különleges kulturális színvonalat képvisel a Múzeum-part, a Rajna-fesztivál és a lüktető üzleti élet. 48 városi park nyújt kikapcsolódást a forgatagból. (Ld.: www.frankfurt-tourismus.de telefon: +49 (O)69/21 23 78 80 e-mail: info@infofrankfurt.de)

A sajtótájékoztató után finom hideg-meleg falatokkal, borral, sörrel látták vendégül az újságírókat és a partner utazási irodák képviselőit.

DOBI ILDIKÓ

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük