2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

HP ProCurve: dinamikus növekedés, versenyképes termékek, erősödő helyi kompetencia

5 perc olvasás
<span class="inline left"><a href="/node/1605"><img class="image thumbnail" src="/files/images/hplogo.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.procurve.com" title="www.procurve.com" width="100" height="83" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong> <a href="http://www.procurve.com/">www.procurve.com</a></strong></span></span>  <p>A HP ProCurve Networking, a hálózatos piac meghatározó szereplője tovább folytatja dinamikus menetelését.  A folyamatos termékfejlesztés és a regionális demo labor létrejötte is elősegítette, hogy sikerült megerősíteni a piaci pozíciókat.</p><p>

www.procurve.com www.procurve.com 

A HP ProCurve Networking, a hálózatos piac meghatározó szereplője tovább folytatja dinamikus menetelését.  A folyamatos termékfejlesztés és a regionális demo labor létrejötte is elősegítette, hogy sikerült megerősíteni a piaci pozíciókat.

www.procurve.com www.procurve.com 

A HP ProCurve Networking, a hálózatos piac meghatározó szereplője tovább folytatja dinamikus menetelését.  A folyamatos termékfejlesztés és a regionális demo labor létrejötte is elősegítette, hogy sikerült megerősíteni a piaci pozíciókat.

 A HP ProCurve Networking 2007. második negyedévében az előző év hasonló időszakához képest az iparág növekedési ütemének a kétszeresével növelte a portszám szerinti eladásait – ezt állapítja meg a piacelemző Dell'Oro Group legfrissebb jelentése.(1)

A piacelemző cég adatai szerint a ProCurve a világ második legnagyobb vállalati LAN hálózati gyártója, amely 2007. második negyedévében 46 százalékkal növelte a portszám szerinti értékesítését az előző év hasonló időszakához viszonyítva. A jelentés szerint az iparág növekedése ugyanebben az időszakban 21 százalék volt.

Észak-Amerikában a ProCurve portszám szerinti növekedése a Layer2 – Layer 7 kapcsolók teljes szegmensében 57 százalék volt az előző év hasonló időszakához képest, míg a piac bővülése 14 százalék volt ugyanebben az időszakban. Az EMEA régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) a ProCurve 44 százalékkal növekedett az említett időszakban, a piac bővülése pedig 28 százalék volt az előző év hasonló időszakához képest.

A Dell'Oro Group jelentése szerint a ProCurve a PoE (Power over Ethernet) szabvány, azaz az Ethernet porton át való tápellátást támogató portok szállítása 249 százalékkal növekedett az előző és hasonló időszakához képest, szemben a piac ezen szegmensének 60 százalékos bővülésével. A piacelemző cég ezen adatai szerint a ProCurve a PoE szabványt támogató portok szegmensében 10 százalékos piaci részesedéssel a második legnagyobb gyártó. A Dell'Oro Group jelentése alapján a ProCurve a második legnagyobb gyártó a Layer2-Layer3 kapcsolók szegmensében az értékesített Gigabit és 10 Gigabit portok száma alapján is.

„A ProCurve vezető szerepe és folyamatos piaci növekedése szorosan kapcsolódik a nagyvállalati termék és megoldás portfóliónk bővüléséhez, valamint az Adaptive Networks stratégiánkhoz." – állapította meg John McHugh alelnök, a ProCurve Networking by HP vezérigazgatója.

Az Üzletág komplex megoldásainak könnyebb bemutatása érdekében hozta létre a ProCurve a Budapesten található regionális demo laborját. Az itt megtekinthető megoldások részletesen és pontról pontra mutatják be a ProCurve válaszait az egyes vállalati környezetben felmerülő problémákra. A laborban viszonteladó partnerek számára szerveznek majd oktatásokat, valamint a potenciális ügyfelek részére állnak rendelkezésre demonstrációk – akár mobil megoldásként az ügyfél székhelyén is.

Darvas Benjamin, az Üzletág vezetője elmondta: „Régóta meglévő igényt elégít ki a most létrejött demo labor, amely által meg világosabb és részletesebb képet adhatunk partnereinknek és ügyfeleinknek a ProCurve megoldásairól. "

Jelenleg az alábbi témájú bemutatók tekinthetők meg:

  • Hálózat menedzsment és monitoring
  • Hálózati hozzáférés vezérlés és jogosultságok kezelése

A jövőben a fenti demonstrációk vezeték nélküli technológiára is kiterjednek majd, valamint a komplex vezeték nélküli rendszerek központosított kezelése is megtekinthető lesz.

Az ősz folyamán az Üzletág több új terméket jelentett be. Ezek közül az egyik a 8212zl switch, amelyet kifejezetten nagyvállalati környezetre terveztek. Az eszköz kiegészíti ProCurve meglévő 'core-to-edge' adaptív hálózati megoldását. A switch a HP által fejlesztett ProVision ASIC technológiára épül.

„A ProCurve Adaptive Networks víziója lehetőséget teremt a nagyvállalatoknak, hogy infrastruktúrájukat üzleti igényeikhez igazodva fejlesszék, képessé téve őket az új alkalmazások gyors adaptálására, a hálózati biztonság megerősítésére és a produktivitás növelésére." – mondta John McHugh HP alelnök, a ProCurve vezérigazgatója. 

A 8212zl switch egy nagy teljesítményű, könnyen skálázható, moduláris központi platform, amely teljes körű, Layer 2-től Layer 4-ig terjedő szolgáltatásokat és magas szintű biztonsági funkciókat kínál. Mivel az eszköz nagy mennyiségű gigabites és 10 gigabites kapcsolatot kezel és redundáns, illetve menet közben cserélhető menedzsment és fabrik modullal és tápegységgel rendelkezik, ideális nagy megbízhatóságú központi eszköz.

Újonnan bevezetett termék ProCurve Network Access Controller is, amely biztosítja a hálózati végpontok integritásának az ellenőrzését is, egyszerűsítve a bevezetést, csökkentve a bonyolultságot. A méretezhető biztonsági megoldás a ProCurve kipróbált IDM technológiáját alkalmazva szabályozza, hogy mely felhasználók férhetnek hozzá a rendszerhez, és hogyan kapcsolódhatnak hozzá, mind a vezetékes, mind pedig a vezeték nélküli hálózaton keresztül, így megakadályozva a biztonsági rések létrejöttét.

A HP ProCurve Networking üzletága vezetékes és vezeték nélküli hálózati eszközöket, szolgáltatásokat és megoldásokat szállít. A ProCurve üzleti modelljének az alapját az Adaptive Networks stratégia jelenti, amely szerint a hálózatok alkalmazkodnak a felhasználókhoz, az alkalmazásokhoz és a szervezetek igényeihez.

A Gartner Inc. piacelemző cég a 2006-os Magic Quadrant Report for Global Campus LANs című jelentésében a „kihívó" (challenger) kategóriába pozícionálta a ProCurve-t, amely mind az értékesített Ethernet portok száma, mind az Ethernet kapcsolókból származó bevétele alapján a világ második hálózati gyártója, a Dell'Oro Group jelentése szerint.

http://www.procurve.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.