Idén már biztos hogy 4200 tonna acélt exportálnak Kecskemétről, ugyanis a KÉSZ ottani acélgyárába a világ számos pontjáról eddig összesen ekkora mennyiségre érkezett megrendelés. Magyar acélt használnak majd többek között Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, de még Azerbajdzsánban is.

Idén már biztos hogy 4200 tonna acélt exportálnak Kecskemétről, ugyanis a KÉSZ ottani acélgyárába a világ számos pontjáról eddig összesen ekkora mennyiségre érkezett megrendelés. Magyar acélt használnak majd többek között Franciaországban, Svájcban, Ausztriában, de még Azerbajdzsánban is.

Kiemelkedően indul a KÉSZ Csoport idei éve az acélszerkezet gyártás szempontjából. Eddig 4200 tonnára érkezett külföldi, 700 tonnára pedig magyarországi megrendelésük. A megrendelők között szerepelnek új és visszatérő ügyfelek is.

A dániai Cimbria Unigrain A/S a mezőgazdasági szektorból két francia és egy magyarországi projekthez, a svájci Bolliger&Maillard Consulting Engineers Inc. egy újabb pódium jellegű acélszerkezet gyártására, az osztrák Andritz AG és LOI Thermprocess GmbH egy salakkezelő üzem felújításához, míg a CEMTEC Cement and Mining Technology GmbH egy azerbajdzsáni aranybányához rendelt acélt a KÉSZ Ipari Gyártótól.

„2007-óta nem produkáltunk ilyen évkezdést Kecskeméten. Számunkra ez azt jelenti, hogy megbízható, jó terméket gyártunk, amelyet a világ minden pontján elismernek. Úgy gondolom, hogy az export különösen nagy érték a magyar gazdaság számára, főleg ha az előállítás több száz magyar embernek biztosít mindennapi munkát" – hangsúlyozta Farkas Dezső, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

A fent említett összesen közel 5000 tonna acélmennyiség azt jelenti, hogy a KÉSZ idén már eddig háromszor annyi acélt exportál, mint amennyit a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court építéséhez felhasználtak.

A KÉSZ 30 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több ezer munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.

A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, valamint többek között a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit. A KÉSZ Csoport idei nagyberuházása az Új Széchenyi Terv segítségével épülő Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük