A Generali a Biztonságért Alapítvány 2 millió forinttal járult hozzá az ország hátrányos helyzetű oktatási intézményeinek iskolai büfé fejlesztési programjához.

A Generali a Biztonságért Alapítvány 2 millió forinttal járult hozzá az ország hátrányos helyzetű oktatási intézményeinek iskolai büfé fejlesztési programjához.

 

  A több mint 40 pályázóból 9 kistelepülés nyert az Alapítvány az Egészséges Településekért szakmai felügyeletével kiírt pályázaton. Az iskolák az egészséges táplálkozást segítő eszközökre, korszerűbb iskolai büfék kialakítására nyertek forrásokat. A program kapcsán népszerűbbekké váltak az ital- ásványvíz- és gyümölcsautomaták is.

Az első ünnepélyes, negyed millió forintos fejlesztést lehetővé tevő, oklevél-átadásra 2009. március 10-én, Ózdon az egyik nyertes pályázó otthonában a József Attila Gimnázium, Szakközépiskolában került sor. Ők a pályázatnak köszönhetően juice-gép használatával bővíthetik a kínálatot és különböző egészséges termékek kaphatnak helyet az iskolai büfében, valamint az étkezde környékén egészségtudatosságra ösztönző plakátokat helyeznek el. Az eseményen az iskola vezetősége, a város, és a Generali képviselői mellett az Alapítvány az Egészséges Településekért kuratóriumi elnöke, Dobrev Klára is részt vett.

A Generali a Biztonságért Alapítvány hisz abban, hogy közös összefogással és példamutatással gyermek és ifjúkorban megalapozható az egészség-tudatosság.

Az alapítvány számára az egészség-megőrzésen túl legalább annyira fontos az az oktató-nevelő munka, amelyet hosszú évek óta a közlekedésbiztonságért és a balesetmegelőzésért folytat. Van olyan város, ahol az egészséges iskolai büfé támogatásán kívül a Generali a Biztonságért Alapítvány az iskola közelében telepített sebességjelző berendezéssel a gyermekek konkrétabb értelemben vett fizikai védelmét is szolgálja.

„Hiszünk abban, hogy kezdeményezéseink és erőfeszítéseink gyermekeink jövőjét teszik jobbá."- nyilatkozta Fónai Imre a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük