www.hp.huwww.hp.hu A HP 2009 március 11-én bejelentette, hogy olyan szerver virtualizációs megoldásokat fejlesztett ki, amelyek csökkentik az ügyfelek informatikai adattároló eszközeinek költségeit: az új StorageWorks Enterprise Virtual Array 6400 és 8400 (EVA6400/8400),

www.hp.huwww.hp.hu A HP 2009 március 11-én bejelentette, hogy olyan szerver virtualizációs megoldásokat fejlesztett ki, amelyek csökkentik az ügyfelek informatikai adattároló eszközeinek költségeit: az új StorageWorks Enterprise Virtual Array 6400 és 8400 (EVA6400/8400), valamint a SAN Virtualization Services Platform 2.1 (SVSP 2.1) tovább bővítik a HP virtualizációs portfolióját.

 

   Mindkét megoldás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy hatékonyabban használják informatikai környezetüket, mivel a HP megoldásainak segítségével kevesebb új tároló kapacitásra lesz szükségük.

Az informatikai szakemberekre ma számos kihívás vár: kezelniük kell a robbanásszerűen növekvő adatmennyiséget, az adatközpontok növekvő komplexitását és implementálniuk kell a legújabb alkalmazásokat is, mindezt úgy, hogy csökkentsék a tárolókapacitások költségeit és egyszerűsítsék az adatközpontok menedzsmentjét. Ebben a folyamatban kulcsszerep jut a virtualizációnak, amely a merevlemezek, illetve adattároló szerverek típusától és földrajzi elhelyezkedésétől függetlenül magasabb kihasználtsági fokot tesz lehetővé.

Az elmúlt évtizedben a HP több mint 120.000 virtualizált adattároló megoldást értékesített, s a jövőben is olyan megoldásokat kíván bevezetni, amelyek egyszerűsítik a kezelhetőséget, az adatmentési és adatvédelmi szolgáltatásokat.

Az új EVA6400/8400 egy megbízható, könnyen kezelhető és költséghatékony virtualizációs vállalati adattároló megoldás, amelyet maximális teljesítményre és a tárolókapacitás kihasználására optimalizáltak, s amely a futó alkalmazások függvényében automatikusan beállítja az erőforrás-igényt. Az EVA6400/8400 beépített adatvédelmi szoftvere valós idejű adat-visszaállítást, migrációt és gyors visszaállítási szolgáltatást tesz lehetővé a tároló hardverek közt anélkül, hogy megszakadna a szolgáltatás.

Az új, könnyen kezelhető szoftvernek köszönhetően a HP EVA6400/8400 akár 50%-os adminisztratív költségmegtakarítást eredményez a piacon kapható hasonló megoldásokkal szemben.

Centralizált megoldások virtualizált SAN környezetre
Az új SVSP 2.1 kiterjeszti a virtualizált adattároló megoldások előnyeit a több gyártó termékéből álló SAN környezetre: az SVSP 2.1 ugyanis hozzáférést biztosít olyan adatokhoz, amelyek különböző gyártók termékein találhatók, ezáltal is csökkentve a költségeket és növelve a hatékonyságot.

Az új architektúrának köszönhetően a korábbi verziókhoz képest az SVSP 2.1 kétszer olyan gyors, könnyebben skálázható és lényegesen rugalmasabb is, ráadásul támogatja valamennyi vezető operációs rendszert, illetve számos gyártó termékeit, beleértve a HP EVA6400/8400 -at és az új HP StorageWorks Modular Smart Array 2000fc G2-t is.

Az SVSP központosított kezelőfelülete lehetővé teszi, hogy a rendszergazdák egyesítsék a tárolókapacitások erőforrásait, így a szükséges kapacitás könnyen elosztható a virtuális szerverek, az egyes tárolók közötti adatmigrációk és a távoli adatreplikációk közt. Az SVSP teljesítményének és kezelhetőségének köszönhetően az ügyfelek hatékonyabb és egyszerűbben kezelhető megoldáshoz jutnak, amelynek a teljes költsége (TCO) is lényegesen alacsonyabb.

"A mai nehéz gazdasági helyzetben a vállalatoknak a lehető legtöbbet kell kihozniuk a meglévő IT-infrastruktúrájukból, egyúttal pedig maximalizálniuk kell az új beszerzésekből származó előnyöket. A hálózati adattároló és virtualizációs megoldásokat alkalmazó vállalatok mindkét fenti célt elérhetik, amennyiben olyan virtualizációs megoldásokat alkalmaznak, amelyek akár háromszorosára növelhetik az adattároló eszközök kihasználtságát és akár 50 %-os költségmegtakarítást is eredményezhetnek." – mondja Richard Villars, az IDC adattároló rendszerekért felelős alelnöke. "Az IT szakemberekkel folytatott beszélgetéseink során arra az eredményre jutottunk, hogy a HP SVSP megoldásának bevezetése azonnali látványos eredményekkel jár, mivel nő az alkalmazások és az információk elérhetősége, míg a backup idő akár 80 %-kal is csökkenhet." – teszi hozzá.

A HP ma egyúttal bemutatta a jelentősen bővített HP Data Protector Software-t is, amely tökéletes összekapcsolódást biztosít az EVA, az SVSP és a Data Protector közt, egyúttal a legteljesebb megoldást jelenti a VMware adatvédelem számára.

Kiemelt technológiai befektetések
Az EDS, a HP vállalata az Alkalmazás Menedzsment Szolgáltatás portfolió keretén belül olyan szegmentált szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, amelyek segítségével csökkenthetők a kevésbé üzletkritikus alkalmazások költségei, ugyanakkor a legnagyobb biztonságot garantálják a kritikus alkalmazások terén. Ez a rugalmas megközelítés segít az ügyfeleknek maximalizálni az alkalmazások üzleti értékét, ráadásul az alkalmazások karbantartásának teljes költsége akár 40 százalékkal is csökkenthető.

Az újonnan bemutatott Konszolidációs és Virtualizációs ROI szolgáltatások segítségével ellenőrizhető, hogy valóban létrejött-e a technológiai projektek elvárt költségmegtakarítása, illetve megmutatják a befektetés megtérülési idejét. A ROI szolgáltatás segítségével minimálisra csökkenthetők a hosszan elnyúló projektbevezetésekből származó kockázatok, így az ügyfelek gyorsan alkalmazkodhatnak a változó gazdasági környezet támasztotta kihívásokhoz, és nem kell lemondaniuk növekedési céljaikról.

Újdonság továbbá a Multi-Tiered Hybrid Design szolgáltatás, amely az üzleti igényeknek megfelelően segít pontosabban megtervezni az adatközpontokat. Az új adatközpontokat gyakran egy specifikáció mentén, a legszigorúbb standardok szerint állítják fel, annak ellenére, hogy ez nem minden rendszernél szükséges . Úgynevezett „hibrid" – két vagy több szolgáltató szintből álló – adatközpont tervezésével a bekerülési költségek akár 15-25%-kal csökkenthetnek.(3)

Rugalmas szolgáltatások
Az EDS infrastruktúra szolgáltatásainak bővített repertoárja kiszámítható árak mellett segít a költségcsökkentésben és a hatékonyság növelésében. Az EDS továbbfejlesztett Managed Services szolgáltatása moduláris felépítésű szolgáltatáscsomagokat kínál, amelyek nagyobb választási és ellenőrzési lehetőséget, illetve gyors megtérülést biztosítanak az ügyfelek számára. A szolgáltatások szerver- és adattárolási műveleteket, ügyfélszolgálati megoldásokat, tetszőlegesen bővíthető IT-infrastruktúrát és levelezési szolgáltatást is magában foglalnak.

A vállalat a HP Financial Services révén rugalmas lízing és finanszírozási megoldásokat is kínál az ügyfelek számára. Az ebben a hónapban kibocsátott HP esettanulmány azt mutatja be, hogy az IT vezetők hogyan tudják segíteni a pénzügyi vezetők munkáját azáltal, hogy a nehéz gazdasági helyzetben más megoldásokat alkalmaznak – például lízing révén az IT infrastruktúra életciklusának menedzsmentjét választják.

http://www.hp.hu/ 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük